HİCRET CAMİİ AÇILDI

Karaağaç'ta yapımına 3 yıl önce başlanan ve ismini açıklanmasını istemeyen bir hayırseverin büyük katkıları ile tamamlanan Hicret Camii Cuma Namazı'ndan önce düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve MHP Milletvekili Bülent Belen, Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen 13 Mehmetçik için taziyelerini bildirirken, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, "Karaağaç'ta nasıl Anadolu'nun erenleri ile Rumeli'nin gönül erleri el ele, gönül gönüle vermişler ve bu camiiyi yaptırmışlar ise bizlerde el ele, gönül gönüle verip ülkemize ve milletimize tuzak kurmak isteyen hainlerin planlarını boşa çıkartmalıyız" dedi

HİCRET CAMİİ AÇILDI
18 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

3 YILDA TAMAMLANDI
Karaağaç'ta yapımına 3 yıl önce başlanan Hicret Camii düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Modren mimarisi, şık tasarımı ve ferah iç mekanı ile Çerkezköy'ün en güzel görünümlü camilerinden biri olan Hicrit Camii'nin açılışı dolayısı ile Cuma Namazı'ndan önce bir tören düzenlendi.
ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören Vaiz Hasan Törin'in Kuran-ı Kerim okuması ile devam etti. Ardından Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel bir konuşma yaptı. Sözlerine "Diyarbakır'da 13 şehit daha verdik" diye başlayan Belediye Başkanı Yücel, şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diledi.
3 GÜZELLİK BİRARADA
Açılışı gerçekleştirdikleri günün çok önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Yücel, "Birincisi bugün mübarek Cuma günü. İkinci güzellik ise af ve mağfiret gecesi olan Beraat Gecesi yine bu gece. Bu günün üçüncü güzelliği ise Hicret Camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.
EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN
ALLAH RAZI OLSUN
Camiinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Başkan Yücel, caminin yerini tahsis eden kendinden önceki Belediye Başkanı İsmet Şimşek ve Meclis Üyelerine de teşekkür etti. Başkan Yücel'in konuşmasının ardından Hicret Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Çoşkun kısa bir konuşma yaptı. Sözlerine "Hepinizden Allah razı olsun, hepinize çok teşekkür ediyorum" diye başlayan Dernek Başkanı Çoşkun, 3 yıl önce 18 Haziran'da temelini attıkları cami inşaatının tamamlandığını belirterek, "Biz temeli attığımızda 10 yılda bitiremeyeceğimizi söylüyorlardı ama biz bugün tamamladık. Çünkü bir işi sadece Allah rızası için yapar, imkanlarınızı kullanırsanız Allah size yardım eder. bizim tam imkanlarımız bittiği noktada Allah bize bir hayırsever gönderid ve camimizi tamamlattı. Allah o hayırsevere hem bu dünyada, hem öteki dünyada köşkler nasip etsin" dedi.
EKSİKLERİMİZ VAR
YARDIM BEKLİYORUZ
"Daha eksiklerimiz var, yardımlarınızı bekliyoruz" diyen Dernek Başkanı Çoşkun'un ardından İl Müftüsü Mahmut Gürlen bir konuşma yaptı. Sözlerine 13 şehidimizi anarak ve terörü lanetleyerek başlayan İl Müftüsü Gürlen, "Karaağaç'ta nasıl Anadolu'nun erenleri ile Rumeli'nin gönül erleri el ele, gönül gönüle vermişler ve bu camiiyi yaptırmışlar ise bizlerde el ele, gönül gönüle verip ülkemize ve milletimize tuzak kurmak isteyen hainlerin planlarını boşa çıkartmalıyız" dedi.
VEKİLLER TERÖRÜ LANETLEDİLER
Camilerin cem etme, toplanma yerleri ve mekanları olduğunu belirten Müftü Gürlen, "Bu camiyi yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada hayırlı ibadetler, hayırlı dualar yapılır" dedi.
Müftünün ardından kısa birer konuşma yapan AK Parti Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve MHP Milletvekili Bülent Belen, Diyarbakır'daki terör saldırısını lanetlediler ve saldırıda şehit düşen 13 Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milleti'ne başsağlığı dilediler.
KARAAĞAÇ'A YAKIŞTI
Camii, okul yaptırmak, su olmayan yere su getirmek gibi güzel eserler bırakanların, işler yapanların hayırla yad edileceklerini belirten Milletvekili Akbulut, gerek mimarisi, gerekse dış görünüşü ile Hicret Camii'nin Karaağaç'a çok yakıştığını söyledi.
"Böylesine mübarek bir yerin açılışında bulunduğum için çok mutluyum" diye sözlerine başlayan Bülnet Belen, "Cemaatin sayısı artsın, hayırlı ibadretler yapılsın" dedi.
ŞİMŞEK'TEN MESAJ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından İl müftüsü Mahmut Gürlen'in yaptığı duanın ardından Hicret camii'nin açılışı yapıldı ve topluca Cuma Namazı kılındı. Hicret Camii'nin açılışında hakkındaki iddialar nedeni ile tutuklanan Karaağaç eski Belediye Başkanı İsmet Şimşek'in Cezaevi'nden gönderdiği mesaj da okunurken, Şimşek4in mesajı alkışlar ile karşılandı.
Kılınan cuma Namazı'nın ardından konuklara pilav, ayran, dondurma ve tatlı ikramı yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.