Hurdaya çıkacakken kurtarıldılar

Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Garaj Emirliği tarafından hurdaya dönen iki traktör ve bir Hitaci marka kepçe yaklaşık 30 bin TL’lik harcamanın ardından ayağa kaldırılarak, Belediye’nin araç filosuna tekrar kazandırıldı

Hurdaya çıkacakken kurtarıldılar
01 Aralık 2014 Pazartesi 08:46

Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Garaj Amiri Ömer Paralı ve Motor Ustası Ahmet Akgün ve ekibinin devreye girmesi ile hurdaya ayrılacak duruma gelen iki traktör ve bir kepçe yaklaşık 30 bin TL’lik bir masrafın ardından yenilenerek, yeniden Çerkezköy Belediyesi’nin araç filosuna kazandırıldı.

YÜRÜMEYEN TRAKTÖR AYAĞA KALDIRILDI

İlk olarak kapanan Kızılpınar Belediyesi’nden gelen 1990 model 60x56 Fiat marka traktörü ayağa kaldırdıklarını belirten Motor Ustası Ahmet Akgün, “Kızılpınar Belediyesi’nin kapanması ile birlikte Belediye’nin araçları Çerkezköy Belediyesi’ne devroldu. Bu devir olan araçlardan bir tanesi ise 1990 model Fiat marka bir traktördü. Traktör bize geldiğinde ekonomik ömrünü tamamlamış, kaporta, motor göçmüş, yürüyen aksam namına traktörün üzerinde bir şey kalmamıştı” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

5 BİN TL’LİK HARCAMA İLE KURTARILDI

“Belediye Başkanımız Vahap Akay, bize bu traktör ile ilgili ne yapabileceğimizi sordu. Biz de traktörü ayağa kaldırabileceğimizi ifade ettik ve bunun üzerine çalışmalara hemen başladık.  Söz konusu traktörün motoru yenilendi, elektrik tesisatı yeniden yapıldı. 4 lastiği yenilendi, kabin ve yürüyen aksamına bakım yapıldı. Kaportası tamir edildi ve boyanarak yeni hale getirildi. Yaklaşık 5 bin TL’lik bir harcamanın ardından hurda ayrılacak durumda olan bir traktörü yeniledik ve Belediye’nin araç filosuna tekrar kazandırdık. Şuanda bu traktör Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde hizmet veriyor.”

HURDASI 2 BİN TL EDERDİ

Traktörde bakım ve onarım çalışması yapılmasa en fazla 1500 veya 2 bin TL’ye hurdaya satılacağını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Garaj Amiri Ömer Paralı,  “5-6 binlik bir masraf ile hurdaya satılacak olan traktörü kurtararak, hizmet eder konuma getirdik. Şuanda traktörümüz hizmete başladı ve sorunsuz şekilde çalışıyor” dedi.

YENİ TRAKTÖR YOLDA

Yine aynı şekilde kapanan Veliköy Belediyesi’nden gelen 1993 model 265 Massey Ferguson marka traktörün de artık hurdaya çıkacak durumda kendilerine teslim edildiğini kaydeden Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Garaj Amiri Ömer Paralı, “Veliköy Belediyesi’nden gelen traktörün sadece motoru iyi durumdaydı. Yine de ufak tefek bir bakım yaptık. Ama motor dışında fren balataları, elektrik aksamı, kaporta, ön takım vs. bitmiş durumdaydı. Teknik Hizmetler Binamızda bulunan ustalarımız şimdi bu traktörü ayağa kaldırmak için seferber olmuş durumdalar.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Söz konusu traktörün elektrik aksamı, ön takımları yenilenecek. Kaporta yapılıp, boyanacak. Balatalar elden geçecek. Kısacası yeniden hizmete hazır vaziyete getirilecek. Şuanda ustamızın ve ekibinin çalışması sürüyor bu traktör ile ilgili. Kısa sürede çalışmaları tamamlayıp, 4-5 bin TL’lik bir masraf ile traktörü Belediye hizmetlerinde kullanılabilir duruma getireceğiz” ifadelerini kullandı.

KEPÇEYE DE EL ATILDI

İki traktörün yanı sıra Kızılpınar Belediyesi’nden gelen Hitaci marka bir kepçenin de kendilerine geldiğinde motorun, kaportanın bitik durumda olduğunu ifade eden Motor Ustası Ahmet Akgün, kepçenin motorunun yenilendiğini, şanzıman, defransiyel, ön takım bakımlarının yapıldığını, tüm sisteminin elden geçirildiğini ifade etti.

BAKIM OLMASA KEPÇE DE HURDAYA ÇIKACAKTI

Yaklaşık 200 bin TL’lik bir kepçeyi 20 bin TL’lik bakım ile ayağa kaldırdıklarını ifade eden Motor Ustası Ahmet Akgün, “Kepçedeki çalışmalarımız şuanda sürüyor. Çalışmalar tamamlanıp, boyası da yapıldıktan sonra söz konusu kepçe Fen İşleri Müdürlüğü emrine verilecek. Eğer bu kepçeye bakım yapılmasa idi şimdi hurda niyetine satılmıştı” ifadelerini kullandı.

GELDİKLERİNDE DURUMLARI İÇLER ACISIYDI

Kızılpınar ve Veliköy’den gelen iş makinelerinin bakımsızlık nedeni ile hurdaya çıkacak konuma geldiğini ifade eden Motor Ustası Ahmet Akgün, “Keşke Belediye’nin iş makineleri bu kadar hor kullanılmasaymış. Gerçekten geldikleri zaman makinelerin durumu içler acısıydı. Araçları yürütmekte zorluk çekiyorduk, bir çoğu ise zaten yürümüyordu. Bunlardan kazanabileceklerimizi kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

30 BİN TL’LİK HARCAMA İLE 3 İŞ MAKİNESİ KURTARILDI

Teknik Hizmetler Garaj Amiri Ömer Paralı ise yaklaşık 30 bin TL’lik bir harcamanın ardından Belediye’ye 2 adet traktör ve 1 kepçeyi yeniden kazandıracaklarını belirterek, “Bu bakım ve onarım yapılmasa bu araçlar en fazla 20 bin TL’ye hurdaya satılırdı ama şimdi hepsi 30 bin TL’lik bir harcama ile  kullanılabilir duruma gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.