İşkur 6 aylık periyotta 2 bin 825 kişiyi işe yerleştirdi

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nin 2015 yılı ilk 6 ayında yapmış olduğu faaliyetlerin sayısal verilerini açıkladı

İşkur 6 aylık periyotta 2 bin 825 kişiyi işe yerleştirdi
24 Temmuz 2015 Cuma 17:44

 7 BİN 285 BAŞVURU OLDU

2015 yılının ilk 6 ayında iş aramak için İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’ne başvuru yapanlar ve işe yerleştirilenlerin verilerini paylaşan İlhan Kütük, “2015 yılının ilk 6 ayında 7.285kişi İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezine başvuru yapmış olup, bunlardan 2.825kişi işe yerleştirilmiştir.” diye konuştu.

İMALAT SEKTÖRÜ, TOPTAN VE PERAKENDE TİCARET REVAÇTA

Geçilen 6 aylık dönemde revaçta olan sektörleri açıklayan İlhan Kütük, “İmalat sektörü, toptan ve perakende ticaret, diğer hizmet faaliyetleri daha çok ilgi görmektedir.” ifadelerini kullandı.

2 BİN 462 KİŞİ İŞSİZLİK SİGORTASINDAN FAYDALANDI

1 Ocak – 30 Haziran 2015 aralığında işsizlik sigortası başvuru yapanların ve ödenek alanların verilerini paylaşan İlhan Kütük, “2015 yılının il 6 ayında işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanmak için 4.212 kişi İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezine başvuru yapmıştır. İşsizlik sigortası hizmetlerinden hak kazanma koşullarını taşıyan 2.462 kişi işsizlik sigortasından faydalanmıştır.” açıklamalarında bulundu.

İŞKUR BÜNYESİNDEKİ KURS VE PROGRAMLAR

2015 yılı ilk 6 ayında İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezince düzenlenen kurs ve programlar hakkında bilgi veren İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, “İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezince düzenlenen ya da işbirlikçisi olduğu üç ana kurs ve program bulunmaktadır. Bunlar; Meslek Edindirme Kursları, Girişimcilik Eğitim Programı ve İşbaşı Eğitim Programlarıdır. Söz konusu kurs ve programlar ilk 6 ayda toplam olarak 593 kursiyer / katılımcı ile başlatılmıştır. 2015 yılının ilk 6 ayında Meslek Edindirme Kursu olarak; altı ayrı meslekte 14 adet kurs açılmış; bu kursların 2’si Çerkezköy Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, 3’ü Kapaklı Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, 1’i Saray Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve 8’i de özel sektör firması ile 295 kursiyerin katılımıyla işbirliği şeklinde düzenlenmiştir. 2015 yılının ilk 6 ayında Girişimcilik Eğitim Programı olarak; 3 adet program İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi, Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğinde 74 katılımcı ile açılmış ve tamamlanmıştır. Yılsonuna kadar toplamda 50 katılımcı ile 2 adet programın daha açılması planlanmıştır. 2015 yılının ilk 6 ayında İşbaşı Eğitim Programı olarak; Yirmi beş ayrı meslekte Çerkezköy, Kapaklı ve Saray da bulunan 25 Özel sektör firması ile61 adet program açılmış, Bu programlar 224 katılımcı ile düzenlenmiştir. 61 Programdan 7’si tamamlanmış 54’ü devam etmektedir.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.