İsmetpaşa parkı Nisan ayına yetişecek mi?

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa Mahallesi’nde 2013 yılı Ağustos ayı içinde yapımına başlanan İsmetpaşa Parkının 400 iş günü içinde tamamlanacağı ifade edilirken, geçen süre 18 ay olurken parkın Nisan ayı içinde faaliyete açılacağı belirtildi

İsmetpaşa parkı Nisan ayına yetişecek mi?
11 Şubat 2015 Çarşamba 18:29

 NİSAN AYINDA HİZMETE AÇILACAĞI İFADE EDİLDİ

 

400 iş günü içinde tamamlanması hedeflenen Kapaklı İsmetpaşa Parkında tadilat çalışmaları devam ediyor. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre yüklenici firmaya son cezalı süre verildiği ve parkın en geç Nisan ayında halkın hizmetine açılacağını ifade edildi. Yetkililer ayrıca çalışmaların olumsuz hava koşullarından dolayı aksadığını söylediler.

 

17 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE YAPILIYOR

 

17 bin metrekare alan üzerinde yapılan İsmetpaşa parkı içinde yapılacak olan projeler hakkında da bilgi veren yetkililer, “Konut yaşamına ve aile bireylerinin beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri ve çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek tasarlanan bir proje olacak. İsmet paşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi, 1 adet su deposu, Anfi sahnesi, oturma alanları, havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yer alacak. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlamanın amacı içindeyiz” denildi.

 

VATANDAŞLAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ ALANLAR ORTAYA ÇIKIYOR

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İsmetpaşa parkıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylemişti; “Yeni parklar Kapaklı için bir ihtiyaçtır. İlçemizde yeni parklar önemli bir ihtiyaç olduğu için yapıldı. İlçemizin her köşesinde vatandaşlarımızın rahat edebilmelerini amaçlayarak yaptığımız alanlar bu bağlamda misyonunu tam olarak gerçekleştirmiştir. Her gün parklara akın eden binlerce kişiyi gördüğümüzde heyecan duyuyoruz. Vatandaşlarımızın hayır duaları da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Mevcut parklarımıza olan yoğun teveccüh bizim daha başka yerlerde de park açmamız için bize yol haritası oldu. Bu kapsamda diğer büyük park projelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bu park projelerimizde sona erince İlçemizde yaşayan vatandaşlar için vazgeçilmez alanlar ortaya çıkacaktır”

 

ENGELLİ KULLANICILAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

 

Projenin meri imar planında ‘park alanı’ olarak tahsis edildiğini ifade eden yetkililer, “mevcutta yerleşimin olmadığı boş araziler ise konut alanı olarak tanımlanmıştır. Proje alanı, gelişime açık olan bu konut bölgesine yeşil alan ile park alanı ihtiyacının karşılanması yönünde hizmet verecektir. İsmetpaşa park projesinde konut yaşamına uygun fonksiyonlar ile mekanlar oluşturulmuştur. Mekanda aile bireylerine uygun beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek açık park projesi tasarlanmıştır. Yapısal tasarım uygulama projesi içerisinde, ‘herkes için tasarım’ ilkesi doğrultusunda engelli kullanıcılar da düşünülerek çağdaş standartlara uygun çözümler yer almaktadır” açıklamasında bulundular. 

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.