İsminiz yoksa oy kullanamazsınız

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listelerinde bugün son gün. İsmi listelerde olmayan vatandaşlar bugün mesai bitimine kadar müracaat ederek, kaydını yaptırıp 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek...

İsminiz yoksa oy kullanamazsınız
09 Temmuz 2014 Çarşamba 07:41

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 2 Temmuz tarihinde askıya çıkartılan seçmen listeleri 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün indirilerek güncellenecek. Bugüne kadar listelerde ismi olmayan vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yaptıracak. Bugünden itibaren, listelerde ismi yer almayan vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanamayacak.
BUGÜN ASKIDAN İNDİRİLECEK
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre 2 Temmuz'da listelerin muhtarlıklarda asılması ile başlamıştı.  İlk tur seçimi 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri 2 Temmuz itibariyle Muhtarlıklarda askıya çıkmıştı. Bir hafta askıda kalan seçmen listeleri 9 Ağustos Çarşamba, bugün indirilecek. Bu tarihten itibaren 11 gün süreyle hiçbir şekilde adres kaydı da nüfus müdürlüklerince yapılamayacak.
21 TEMMUZ'A KADAR ADRES KAYDI YASAK
Seçim yasakları nedeniyle askı süresinin sona ermesinden itibaren 21 Temmuz'a kadar adres kaydını yapmayacaklarını belirten Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, "10-21 Temmuz tarihleri arasında adres kaydı yapmayacağız. Bunu tüm vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Özellikle oy kullanacak olan vatandaşlarımız, listelerde ismi yoksa ya da adres değişikliği yapacaksa, 9 Temmuz 2014 tarihine kadar bu işlemini gerçekleştirsin" uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.