İtfaiyeye yapılacak takviyeler yetersiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ genelinde hizmet veren itfaiyelere 50 metrelik hidrolik merdivene sahip 1 adet, 30 metrelik hidrolik merdivene sahip 4 adet itfaiye aracı alınacağını; bu 4 araçtan birinin de Çerkezköy İtfaiyesi’ne verileceğini açıkladı. Mevcut itfaiye araçlarından en uzun hidrolik merdivene sahip olanının maksimumum 6’ncı katta çıkan yangına müdahale edileceği bilinirken, 30 metrelik hidrolik merdiven sayesinde 10’uncu kata kadar ulaşılması öngörülüyor. Öte yandan Çerkezköy Tepe Emlak Konutları’nda 15 katlı binaların var olduğu düşünüldüğünde bu araç Çerkezköy için yine yetersiz kalıyor. 5 ve üzeri kata sahip binalarda yangın söndürme sisteminin zorunlu olarak bulunması gerektiğini de belirten Başkan Albayrak’ın açıklamalarının ardından, bahsi geçen binalarda denetleme yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu

İtfaiyeye yapılacak takviyeler yetersiz
01 Kasım 2017 Çarşamba 18:00

ÇERKEZKÖY’E 30 METRE MERDİVENE SAHİP ARAÇ ALINACAK
Geçtiğimiz aylarda, Çerkezköy ve Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde bulunan itfaiye araçlarının yetersizliğini konu edinen haberlerimizin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a konuyla ilgili sorular yönelttik. Vatandaşların bu konuda tedirgin olduğunu, itfaiye araçlarının (özellikle de hidrolik merdivenlerin) yetersiz olduğunu savunduğunu ifade ederek; Başkan Albayrak’a araçlarda iyileştirme yapılıp yapılmayacağı sorduğumuzda Başkan Albayrak, “İtfaiyelerimizi güçlendiriyoruz. 30 metrelik hidrolik merdivene sahip 4 adet itfaiye aracı alacağız ki bu araçlardan 1 tanesi de Çerkezköy İtfaiyesi’ne verilecek. 1 tane de 50 metre hidrolik merdivene sahip itfaiye aracı alacağız” açıklamalarında bulundu.
BİNALARDA YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ OLMALI
30 metrelik merdivenin Çerkezköy için yine de yetersiz olacağını, Tepe Emlak Konutları’nda 15 katlı binaların bulunduğunu ve bu katlarda çıkabilecek yangınlara ancak 50 metrelik merdivenlerle müdahale edilebileceğini söylememizin ardından Başkan Akbayrak, “5 ve üzeri kata sahip binalarda zorunlu olarak yangın söndürme sistemi bulunması gerekiyor.” cevabını verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bu açıklamalarının ardından, Tekirdağ genelinde yer alan 5 ve üzeri kata sahip binaların kaç tanesinin yangın söndürme siteminin bulunduğu; sistemin varlığının ne sıklıkla denetlendiği ve bu zorunluluğa uymayan müteahhit veya bina sakinlerinin ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kaldığı ise merak konusu oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.