Kaba inşaatı tamamlandı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından yaptırılan Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin kaba inşaatı tamamlandı. İnce işçilik ve çevre düzenleme çalışmalarının başladığı Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin en geç 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanıyor

Kaba inşaatı tamamlandı
21 Ağustos 2014 Perşembe 07:44

Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin her biri 58 metrekarelik 32 derslik, 5 teknoloji sınıfı, çeşitli teknik atölyeler, laboratuarlar, konferans salonu ve spor salonundan oluştuğunu ifade eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, 13 bin 953 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin en geç 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci yarısına yetiştirileceğini ifade etti.
2-3 AYA KALMAZ TAMAMLANIR
Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin kaba inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini ve ince işçilik çalışmalarının başladığını kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Anadolu Teknik Lise inşaatımız son sürat devam ediyor. Yaz başı yağan şiddetli yağmurlar nedeni ile hedeflenen programın biraz gerisinde gidiyoruz ama sanıyorum 2-3 ay içerisinde inşaatı tamamen toparlayarak, okulumuzu eğitim ve öğretime açarız” dedi.
4 BÖLÜM VAR
Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin içerisinde kapalı spor salonu, konferans salonu, labarotuarlar, atölyeler ve 32 dersliğin bulunduğunu belirten Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, şuanda eğitim ve öğretime devam eden Anadolu Teknik Lisesi’nin Mekatronik, Elektrik Bakım, Makina Bakım ve Tekstil Labarotuarlığı bölümlerinin olduğunu belirterek, “Bu sene okulumuza 120 öğrenci almayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz yeni bina tamamlana kadar eski binada, tamamlandıktan sonra ise yeni binada eğitim ve öğretimlerine devam edecek” diye konuştu.
ARA ELEMAN İHTİYACINA ÇÖZÜM
ÇOSB’de üretim yapan fabrikaların uzun bir süredir yetişmiş ara eleman sıkıntısı çektiğini ifade eden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak hem sanayicinin talebine cevap vermek hem de Çerkezköy’de yaşayan gençlerimize meslek kazandırmak amacıyla okul projesini hayata 2 yıl önce geçirdik. Bölgemizdeki ara eleman sıkıntısı bu okul ile birlikte ortadan kalkacak. Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi’nde teknik meslek eğitimi verilecek, okul içerisinde atölye ve laboratuarlar da yer alacak.
İŞ GARANTİLİ OKUL
Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi iş garantili bir okul olacak. Çerkezköy OSB Bölge Müdürlüğü olarak ‘Sanayi için eğitim, eğitim için sanayi’ sloganıyla hareket ediyoruz. Bu çerçevede yeni bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bu okuldan mezun olanlar okul bitiminde iş bulamama sıkıntısı yaşamayacak. İş garantili bir okulda eğitim görecekler” açıklamasını yaptı.
TİCARET BLOKLARININ YAPIMINA BAŞLANDI
ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün yanına yapımı devam eden 28 dükkanlı Ticaret Blokları hakkında da bilgi veren Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan şunları söyledi: “Toplam inşaat alanı 4 bin 848 metrekare olan Ticaret Bloklarında, 4 adet blok/5 tip olmak üzere toplam 28 dükkan yer alacak. Ticaret bloklarında PTT, banka şubeleri, noter, eczane, kargo, pastane, büfe, alışveriş marketi gibi merkezler yer alacak. ÇOSB’de bu ünitelerin de hizmete girmesiyle ‘Tek durak ofis’ konumumuz tamamlanacaktır. Sanayici ÇOSB dışına çıkmadan bütün işlemlerini Bölge Müdürlüğü Kompleksi içinde yapabilecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.