KAFALAR KARIŞIK!

Dünden itibaren uygulama Türkiye genelinde başladı ancak Çerkezköylü fırıncılar eski düzende ekmek üretimine devam etti. Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise “Tebliği bekliyoruz”dedi

KAFALAR KARIŞIK!
02 Temmuz 2012 Pazartesi 08:42

Türkiye, 1 Temmuz'da eski ekmeklere veda etti. Onun yerine az tuzlu, düşük gramajlı ama doygunluk hissi veren ekmekler geldi. Yeni nesil ekmekler, obeziteden hipertansiyona, kalp krizine kadar birçok sağlık sorununa 'ilaç' olacağı söyleniyor. Ancak Çerkezköy’de henüz ‘Yeni nesil ekmek’den eser yok. Fırıncılar yine eski düzende ekmek yapmayı sürdürüyor.
KİMSENİN HABERİ YOK
Sofraların vazgeçilmezi  ekmekte devrim niteliğindeki kararla ilgili Çerkezköy Gazetesi olarak ilçemizdeki fırınları dolaştık. Ancak henüz fırıncılar bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Bazı fırıncılar ise ‘Vatandaş yanlış bilgilendiriliyor. Ekmekte bir değişiklik yok’ diyor. Oysa günlerden beri bangır bangır yaygın medyada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği', 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceği duyuruluyor.
BİZ HALA AYNI EKMEĞİ YİYORUZ
Yönetmelikle, fırınlar zorunlu olarak ekmeklerin hem gramajını düşürecek hem tuz oranını indirecek hem de un tipini değişterecek. Ancak maalesef Çerkezköylüler, hala eski ekmekleri yemeye devam ediyor. Henüz bir adım atmayan Çerkezköy Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün bugüne kadar bilgilendirme yapmaması da dikkat çekiyor. İlçe Müdürlüğü’ne yeni uygulama hakkında neler yapıldığına ilişkin sorularımıza ise “Tebliğin yayınlanmasını bekliyoruz. Tebliğe göre uygulama yapacağız” cevabını aldık. Ekmekte devrim gibi uygulamaya göre, artık yediğimiz beyaz ekmek satılmayacak. Ekmeğin gramajı 300 gramdan 250 grama; tuz oranı 1.8'den 1.5'a düşürülürken, rafine tipi beyaz un da daha taneli ve kepekli bir karışımdan oluşacak. Yeni nesil ekmeğe doktorlardan da destek olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.