Kaldırım işgalleri daha sık denetlenmeli

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2017 yılında, kaldırıma park eden 202 araca kabahatler kanunu kapsamında idari yaptırım tutanağı düzenledi ve bu tutanaklardan toplam 25 bin 173 TL para cezası kesildi. Çerkezköy’de kaldırım işgali yapan araç sürücülerinin her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini sıklaştırmalarını istedi.

Kaldırım işgalleri daha sık denetlenmeli
07 Şubat 2018 Çarşamba 18:00

YAYALAR BÜYÜK ZORLUK ÇEKİYOR
Çerkezköy’ün en büyük sıkıntılarından birisi olan ‘kaldırıma araç park etme’ vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Bazı bölgelerde, araçlar kaldırıma bütünüyle çıkarıldığı için yayalar yola inerek yürümeye devam etmek zorunda kalırken; bazı bölgelerde ise araçların yarısı kaldırımda yarısı da yolda olduğu için hem yayalar hem de sürücüler sıkıntı çekiyor.
2017’DE TOPLAM 202 ARACA CEZA KESİLDİ
Konuya çözüm bulmak adına çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 1 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında 202 araca kabahatler kanunu kapsamında idari yaptırım tutanağı düzenledi ve bu tutanaklardan toplam 25 bin 173 TL para cezası kesildi. 2018 yılının ilk ayında ise kaldırım işgali yapan 23 araç, toplamda 2 bin 507 TL’lik cezaya çarptırıldı.
KALDIRIMI GASP EDENLERE TOLERANS GÖSTERİLMESİN
Bahse konu durumdan dolayı neredeyse her gün sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, Zabıta ve Polis ekiplerinin özellikle bu konu üzerine denetimlerini sıklaştırmalarını ve yaya kaldırımlarını gasp eden sürücülere, tolerans göstermeden para cezası kesmelerini istedi. Para cezalarının bir hayli caydırıcı nitelikte olduğunu kaydeden vatandaşlar, sorumsuz sürücülerin tereddütsüz cezalandırılmalarını talep etti.
SÜLEYMANPAŞA 1 YILDA 620 ARACA CEZA KESTİ
Geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de aynı verileri açıklamış ve 2017 yılı içerisinde kaldırıma park edilen 620 araca ceza kesildiğini belirtmişti.
ENGELLİ RAMPALARINA DA PARK EDİLİYOR!
Vatandaşlar Polis ekiplerine ayrıca seslenerek, engelli rampalarının önüne park edilen araçların Çerkezköy’de git gide arttığını, engelli vatandaşların hayatlarını zorlaştıran sürücülerin yeteri kadar takip edilmediğini belirterek, “Tek bir polis memuru bile görevlendirilse, gün içerisinde 100’e yakın araca, engelli rampası önüne park ettiği için ceza kesebilir. Emniyet Müdürlüğümüzün böylesine hassas bir konunun üzerine daha çok düşmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.