Kapaklı 2014'ün son toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı Belediyesi 2014 yılı Aralık ayı olağan toplantısı 2 Aralık Salı günü saat 14.00'da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi

Kapaklı 2014'ün son toplantısını gerçekleştirdi
04 Aralık 2014 Perşembe 07:57

2014'ÜN SON MECLİSİ YAPILDI

Kapaklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı başlamadan önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirirken "2014'ün son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

2014 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Mandalı "2014 30 Mart Yerel seçimleri ile başladı. Türkiye genelinde 30 tane il Büyükşehir statüsüne dahil oldu. Belde olanlarda kapanarak bazıları İlçe oldu bazıları da Mahalle statüsüne kavuştu. 27 İlçe'den biri de  Kapaklı oldu. Yeni bir yol haritası çizildi" dedi.

TÜRKİYE ÇOK ŞEY KAZANDI

Türkiye'nin 2014 yılında çok şey kazandığını dile getiren Mandalı "2015 genel seçimleri gelecek. Vatandaşımız Cumhuriyet kurulduğundan bu yana sükunet ve demokrasiyi nasıl sağlıyorsa aynı şekilde devam edecektir. 2014 yılı hareketli bir yıl oldu. Türkiye çok şey kazandı" şeklinde konuştu.

SALİH BEZGİN VE YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN DEDİ

Bedelli askerliğe de değinen Mandalı "Alınan kararlar memleketin menfaatine göre olduğu takdirde olumlu kararlardır. Hayırlı olsun" dedi ve Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı seçilen Salih Bezgin ve Yönetimine görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

BAZI YEREL BASIN MENSUPLARINI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında, bazı yerel basın mensuplarını eleştiren Mandalı, söz konusu kişilerin bireysel çıkarlarından ötürü bilgi eksiğiyle birlikte yanlış açıklamalar yaptığını savunurken, vatandaşın menfaati doğrultusunda yayın yapanlara ise saygı duyduklarını belirtti. Mandalı ayrıca, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de yayın yapan bir gazeteye, hukukçunun hatası dolayısıyla tekzip gönderildiğini ancak bu hatanın da düzeltildiğini söyledi.

2015 YILI İÇİN TEMENNİDE BULUNDU

2014 yılının vatandaşlara birlik ve beraberlik sağladığını dile getiren Mandalı "2015 yılının da aynı şekilde birlik ve beraberlik ortamının bozulmadan geçmesini temenni ediyorum" dedi.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı açılış ve yoklamanın yapılması ile başlarken toplantıya sadece Ak Partili Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir mazeret belirterek katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu'na geçildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise dilekçeler görüşüldü.

AKP GURUBUNDAN ÖNERGE GELDİ

Meclis'te dilekçelerin okunmasına geçilmeden önce, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz söz alarak "Grup olarak bir önergemiz var. Gündem maddelerinin Meclislerde daha detaylı şekilde okunmasını istiyoruz" dedi. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin de, yapılan çalışmaları vatandaşlardan öğrendiklerini ve bunun üzücü bir durum olduğunu dile getirirken, konularla ilgili daha net bilgi almak istediklerini vurguladı.

DETAYLI BİLGİ ALINMASININ ÖNÜNDE ENGEL YOK

Meclis Üyesi Akın Yılmaz'ın önerisine cevap veren Başkan Mandalı "Önerinizde haklısınız. Meclis Üyeleri konulardan haberdar olmalıdır. Daha detaylı bilgi alınmasının önünde hiçbir engel olmadığına ve ilgili dilekçelerle istenilen bilginin alınabileceğine dikkat çekti " dedi.

PAZAR YERLERİ İLE İLGİLİ RAPOR OKUNDU

Meclis gündeminde ilk olarak  Pazar Yeri Komisyonu’nun ilçedeki Pazar yerleri ile ilgili raporu okundu. Okunan raporların ilki Perşembe Pazarı ile ilgili olurken, komisyonun Pazar yerlerinde inceleme yaptığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi; “İnceleme sonunda, Celal Bayar Caddesi üzerinde kurulan Perşembe Pazarı yerinin imar planında olmadığı, trafiği etkilediği, okullar bölgesinde olduğundan öğrencilerin giriş çıkışını engellediği, öğretmen ve öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve Pazar yerleri yönetmeliğinin 6.maddesindeki şartları taşımadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, pazarın 19 Mayıs Caddesi’nde kurulmak istendiği ancak yer dere kenarında olduğundan, Pazar yerinin sel felaketinden etkilenebileceği, dere kenarındaki birikintilerin koku yapacağından insan sağlığını olumsuz etkileyeceği kanaatine varılmıştır.  Buraya en yakın Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin Çiğdem Sokak’la kesiştiği noktadan başlayarak Güvercin Sokak’ta biten noktaya kadar, Pazaryerleri yönetmeliğinin 6.maddesindeki şartları taşıması halinde, imar planlarında uygun Pazar yeri oluşturuluncaya kadar geçici olarak semt pazarının kurulması uygun olacaktır”
CANBAZLAR CADDESİNDE KURULAN PAZAR YERİ RAPORU OKUNDU
Bir diğer raporda ise, Pazar günleri Canbazlar Caddesi üzerinde kurulan Pazar yerinin de imar planında olmadığı kaydedilirken, “Vatan Caddesi, Yıldız Caddesi ve Zengin Caddesi ile kesişen yolları kapattığı, Pınar Bulvarı’na bitişik olduğundan trafiği olumsuz yönde etkilediğinden, semt pazarının, Pazaryerleri yönetmeliğinin 6.maddesindeki şartları taşıması halinde, Tuna Caddesi ile Erbay Caddesi’nin kesiştiği noktadan başlayıp, İstiklal Caddesi’yle Koru Sokak arasındaki Kerem Sokak üzerine geçici olarak kurulması uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

ARTIK KÖY MANTIĞINDAN ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Ak Parti grubu, konu ile ilgili görüşmeler sonrasında, komisyonun bu konuları bir kez daha değerlendirmesi gerektiğini dile getirirken, AKP Meclis Üyesi Salih Bezgin "Kapaklı'ya artık Kapaklı bir Pazar yeri şarttır. Buna ihtiyaç vardır. Artık köy mantığından çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 AKP RET VERDİ, OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Pazar Yeri Komisyon Raporu, AKP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 
KARAAĞAÇ'TA Kİ PAZAR YERİ GEÇİCİ OLARAK DEVAM EDECEK

Karaağaç Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı 'İmar planında uygun Pazar yeri oluşturuluncaya kadar geçici olarak devam etmesi' kararı ile komisyonca meclise sunulurken karar oy birliği ile kabul edildi.

DOLU KADRO DEĞİŞİKLİĞİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının dolu kadro değişikliği ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından Tekirdağ Valiliği Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün, Karlı Mahallesi’nde bilirkişi heyeti oluşturulmasına ilişkin talebi de karara bağlandı.

İNCELENMEK ÜZERE İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı'da aynı ismi taşımakta olan sokak ve caddeler ile ilgili verilen dilekçe ise İmar Komisyonunda incelenmek üzere oy birliği ile havale edilirken, parklara isim verilmesi konusu ise İmar Komisyonu'na gönderildi.

BEŞALMA BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYE KABUL EDİLDİ

Toplantıda daha sonra Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Meclis Üyeleri, Kapaklı Belediyesi ile Moldova’ya bağlı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin Beşalma Belediyesi’nin Kardeş Belediye olmasına ilişkin dilekçeyi de oy birliği ile kabul etti.

KAYMAKAMLIĞIN YENİ YERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Dilekçeler kısmında son olarak, Kapaklı Kaymakamlığı yeri ile ilgili konu görüşüldü. İlgili dilekçede, Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılan alanda, plan tadilatı yapılarak alanın Resmi Kurum şeklinde düzenlenmesi talep edildi. Talep, İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
VERİLEN ONAY KARARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis gündeminde dilekçelerin görüşülmesinin ardından 4. gündem maddesi olan Plan Bütçe Komisyon kararları görüşüldü. Komisyonun, Fen İşleri Müdürlüğünün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile ilgili verdiği onay kararı oy birliği ile kabul edildi.
 
5. gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği’nin Plan Bütçe Komisyonu’na aktarılması ve 6. gündem maddesinde İmar Komisyonu’na havale edilen tek konunun görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı sona erdi.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.