Kapaklılı MHP’li Kadınlardan açıklama

MHP Kapaklı Halkla İlişkiler ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Gönül Bodur, Kadın Kolları Başkanı Büşra Gün ve Kadın Kolları Üyeleri bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.

Kapaklılı MHP’li  Kadınlardan açıklama
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Ocak 2020 Salı 12:16

MHP Kapaklı Halkla İlişkiler ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Gönül Bodur, Kadın Kolları Başkanı Büşra Gün ve Kadın Kolları Üyeleri’nin yaptığı basın açıklamasanıda şu bilgilere yer verildi : “Kadına şiddetin arkasında yatan nedenler arasında sayılan; stres, depresyon, işsizlik, alkol ve madde bağımlılığı gibi nedenler bizim milletimizin ülkemiz insanının kimyasını, aile düzenini bozmak için yüzyıllardır uygulanan, son yarım yüzyılda ise şiddetini giderek artıran psikolojik, sistematik ve ideolojik bir terördür.
Bu millet İslam’la şereflenmeden öncede sonrada her daim kadına değer vermiş, siyasi ve iktisadi alanda hiçbir millette olmadığı kadar da söz hakkı verilmiştir. İslam sonrasında da İslam ahlakında binaen kadını Allahın emaneti kabul etmiş, ve her aldığı karar da istişare yapmışlardır. Asırlardır dünyaya hükmeden bir millet bu saltanatı sadece erkeklerin öz iradeleri ile başarmamış kadın her kademesinde görev almıştır.
Kadın; düzenin, derleyip toplamanın, bir arada tutmanın mayasıdır. Hiçbir toplum kadının gücünü, değerini yok sayarak saygınlık kazanamaz. Bir çok etnik topluluğu yüzyıllardır bağrında ayrıştırmadan, kutsal bir emanet gibi sarıp sarmalayan bu topraklarda oynanan kirli oyunların en çirkini en dehşetlisi yaşanmaktadır. Bizleri toplum olarak birbirimize düşürüp ayrıştırmaya çalıştılar, başaramadılar. Fakat insanlarımızın inançlarıyla, örf ve ananeleriyle, vicdanlarıyla oynanarak aile düzenini ve ahlaki yapımızı sistematik olarak çökertip yok etmeye çalışılmaktadır.
Yaratılış gereği kadının ve erkeğin kimyasına yüklenmiş kodlar vardır. Kadın şefkati ile ailesini sarmalar, çocuğunu yetiştirir, geleceğe hazırlar. Erkekse kadının sağladığı huzur, şefkat ve özveri ortamını koruyup kollar. Kadın ister çalışsın, ister çalışmasın, yok sayılıp zulme uğramadığı sürece fedakarlıktan vazgeçmez. İşlenen vahşet ve cinayetlerin altına not diye düşülen namus kavramı kişisel bir unsurdur.  Namus, şeref, haysiyet, cinsiyet ayırmaksızın her bireyin kimliğidir. Aklı başında olan her birey kendini taşıyabilir, tartabilir, koruyabilir. MHP İlçe Teşkilatı olarak bizler, Kapaklı’ da bu konunun hassasiyetine binaen payımıza düşen görevi yerine getirmek için var gücümüzle çalışma kararı aldık. Gerekirse bütün sivil toplum örgütleriyle emniyet, kaymakamlık, belediye, milli eğitim bakanlığının yardımlarını da talep ederek farkındalık oluşturup faaliyetler düzenleyeceğiz. Kapaklı halkı da dahil, herkesi bu projemize dahil etmek için elimizden ne gelirse yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.