Karaağaç operasyonunda 5 tutuklama

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Karaağaç Belediyesi'nde 2004-2009 dönemine ilişkin yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 5’i hakkında tutuklama kararı çıktı. 20 süren duruşma sonucu Karaağaç Belediye eski Başkanı İsmet Şimşek, İlyas Yamak, Yücel Bozan, Talip Bakay ve Kemal Yılmaz tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi

Karaağaç operasyonunda 5 tutuklama
27 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

Karaağaç Belediyesi'nde 2004-2009 yıllarında DYP ve AKP dönemine ilişkin yapılan operasyonla geçen hafta 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tahliye edilirken, aralarında Karaağaç Belediye eski Başkanı İsmet Şimşek’in de bulunduğu beş kişi tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi
DURUŞMA 20 SAAT SÜRDÜ
Sabahın erken saatlerinde başlayan mahkeme geç saatlere kadar devam etti.  Mahkeme tarafından ilk olarak ifadeleri alınan Zühal Fırat, Bedo Taşdemir, Orhan Hapan ve Neşet Duman öğle saatleri üzerinde serbest bırakıldı.  Bu kişilerin serbest bırakılmasının ardından, mahkeme gözaltındakilerin kimlik bilgilerinin ve uzun saatler boyunca devam eden ifadelerin alınması ile devam etti.  
5 TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Mahkeme, alınan ifadelerin ardından Ziya Yılmaz, Birol Yavuzcan, Ahmet Çavuş, İlknur Erol, Serkan Türkoğlu, Metin Toprak ve Metin Marangoz'un serbest kalmasına karar verirken, AK Parti'li Karaağaç Belediye eski Başkanı İsmet Şimşek, İlyas Yamak, Yücel Bozan, Talip Bakay ve Kemal Yılmaz’ın tutuklanmasına hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından tahliye edilen isimler ve mahkeme kapısında bekleyen yakınları sevinç gözyaşlarını tutamadılar. Buna karşın tutuklanan isimlerin yakınları ise büyük bir üzüntü yaşadı. Sabah 7’de başlayan duruşma, gece 3’de bitti.
ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDECEKLER
Tutuklanan 5 kişi, Adliye'deki işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Belediye eski Başkanı İsmet Şimşek ve diğer tutukluların avukatları yaptıkları açıklamalarda,  bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini söylediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.