Karağaç'ın gelişimi durdurulduğu gibi hızla geri düşüşü başlamıştır

Kapaklı MHP Eski İlçe Başkanı Hayri Varol ve son yerel seçimlerde MHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı olan Şefik Seren Gökkaya ile birlikte Büyükşehir Yasası gereğince Kapaklı'ya bağlanan Karaağaç Mahallesi'ne bir takım ziyaretlerde bulunurken Karaağaç ile ilgili açıklama yaptılar

Karağaç'ın gelişimi durdurulduğu gibi hızla geri düşüşü başlamıştır
19 Eylül 2014 Cuma 07:31

OLUMSUZ SONUÇLAR GETİRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM
Kapaklı MHP Eski İlçe Başkanı Hayri Varol konu ile ilgili yaptığı açıklamada " Karaağaç, bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda bir Belediye olan ve hizmetleri ilk elden alan bir belde iken bugün Kapaklı'nın bir mahallesi durumuna düşmüştür. Ben o dönemde MHP Kapaklı İlçe Başkanı olarak bu durumun Karaağaç ve aynı şekilde tüzel kişilikleri kaldırılan köyler açısından olumsuz sonuçlar getireceğini defalarca söylemiştim" dedi.
 
HİZMET ANLAMINDA MAALESEF ZAYIFLAR
Karaağaç hızla göç alan, kendi sanayisi olan ve kendi iç dinamikleriyle günden güne büyüyen, önü açık bir belde iken akıllara zarar bir kararla bir arka mahalle olduğunu dile getiren Varol "Arka mahallelerin hizmet almaları maalesef ki zayıftır. Büyükşehir Yasası'nın ne kadar sakat bir yasa olduğu yaşayarak gün yüzüne çıkmıştır" dedi.
 
CEZALI İLAN ETTİ
Varol açıklamasının devamında "Mevcut Belediye Başkanı'nın bu mahalleden az oy alması sebebiyle burayı cezalı ilan etmesi durumu söz konusu olmuştur. Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın ''Karaağaç 2019'a kadar cezalıdır'' diye bir açıklama yapması belde sakinleri arasında infial yaratmıştır" şeklinde bir iddiada bulundu.
 
UMUTSUZLUK İÇERİSİNDELER
Ziyaretleri esnasında vatandaşların ilk yakınmalarının bu cezadan dolayı hizmetin gelmemesinden olduğunu söyleyen Varol  "Karaağaç sakinleri, esnafları, işçileri, oralara yatırım yapan girişimcileri tedirgindir. Hükümet ve belediye arasında sıkışmış adeta kimsesiz kalmışlar ve bir umutsuzluk içindedirler. Bununla birlikte ilk sandığı hırsla beklemektedirler. Bizim gözlediğimiz artık Karağaç'lıdan oy isteyecek siyasi partiler burada yaşayanları ancak ya belediyelerini geri vereceklerini vaat etmelidir ya da hizmeti direkt olarak getireceğine inandırmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY İLE KAPAKLI ARASINDA ÇOK FARK YOK
Bazılarının da Karağaç'ı Kapaklı'dan ayırıp Çerkezköy'e bağlama talebinde olduklarını dile getiren Varol  "Ancak bize göre bu da çözüm değildir. Kapaklı'nın arka mahallesi olmakla Çerkezköy'ün arka mahallesi olmak arasında çok fark yoktur. Karaağaç'lılar isteklerini bir adım daha öne çıkartmalı ve bu yönde hareket etmelidir" dedi.
 
İHTİYAÇ DUYACAKLARININ FARKINDA OLMALILAR
Hayri Varol açıklamasının sonunda ise "Kapaklı'ya bir oda kurmak için Karağaç'ı mahallelere bölmek noktasında burayı hatırlayanlar önümüzdeki günlerde her halukarda, bu insanlara ihtiyaç duymalarının kaçınılmaz olduğunun farkına varmalıdırlar" şeklinde konuştu.
BERABER ÇALIŞARAK BELEDİYE YAPTIK
Konu ile ilgili bir diğer açıklama da 30 Mart Yerel seçimlerinde Şefik Seren Gökkaya'dan geldi. Gökkaya "1998'den önce burası köy iken biz burada yaşayanların daha iyi hizmete layık olduklarını söyleyerek belediye haline getirilmesini öngörmüştük. O günlerde bu işi bir dava edindik ve inanan halkımızla beraber gecemizle gündüzümüzle koşturarak belediye yaptık ve 1999 yerel seçimlerinde de belediye seçimlerine soktuk" dedi.
 
KÖTÜ YÖNETİMLERİ DE ARATIR VAZİYETTEDİR
Kendisinin de o dönemde aday olduğunu ama halkın demokratik tercihinin bir başkasından yana olduğunu dile getiren Gökkaya "Biz yine her halükarda Karağaç ve Karaağaçlı'larla yakın ilgi ve alaka içinde olduk. Geçen yıllar içersinde 3 dönem değişik arkadaşlarımız belediye başkanlığı yaptılar, aynı şekilde belediye meclis üyeleri arkadaşlar geldi geçti.Her birinin iyi yada kötü hizmetleri oldu, Karaağaç'ı bir adım öne götürmeye çalıştılar. Belki doğru yönetilseydi bugün daha da iyi durumda olacaktı. Lakin bugünkü durum kötü yönetimleri de aratır vaziyettedir" dedi.
 
NE GEREKİYORSA YAPARIM
 Karaağaç'ın bu muameleyi hak etmediğini dile getiren Gökkaya "Karağaç'ın gelişimi durdurulduğu gibi hızla geri düşüşü başlamıştır. Ben buranın belediye hakkını kazanırken emek vermiş biri olarak bugünkü duruma razı gelememekteyim.Ben o gün nasıl yollara düşmüşsem bugünde aynı şekilde yola çıkar ne gerekiyorsa yaparım. Ben bugün Karaağaç'ın daha büyük istemesi gerektiğini düşünüyor ve köylerle ve Velimeşe'yi de içine alarak Karaağaç merkezli bir ilçe kurulması gerektiğini söylemekteyim. Bununla ilgili görüş, fikir alışverişlerinde bulunarak çalışmalar yapmayı arzu ettiğimi sizlerle paylaşıyorum" şeklinde konuştu ve bu çalışmaya herkesin katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.