Karayolları bu sefer de %5’e taktı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy Bağlık Mahallesi’nde yapmayı planladığı viyadük, Karayolları engeline takılmaya devam ediyor. Profil projeleri Karayollarınca onay gören projenin; uygulama projeleri ‘%5 eğim’ sebep gösterilerek iptal edilmeye çalışılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye yetkilileri, sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Karayolları bu sefer de %5’e taktı
11 Nisan 2018 Çarşamba 18:37

PROFİL PROJEYE ONAY; UYGULAMA PROJESİNE RET!
Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacak olan projenin akıbeti hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Bağlık Viyadüğü’ne ilişkin hazırlanan profil projeler Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylanmıştı. Bunun üzerine uygulama projeleri hazırlanılarak 1. Bölge Müdürlüğü onayından geçirilerek Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.” dedi.
KARAYOLLARI’NDAN DOLAYI SÜRÜNCEMEDE KALIYOR
Projenin yaklaşık3 aydır onaylanmasının beklendiğini kaydeden Başkan Akay, “Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanlığı projede % 5 eğim farkı olması nedeniyle projenin iptali yönünde karar veriyor ve bu yüzden proje sürüncemede kalıyor. Söz konusu durumlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından aşılmaya çalışılıyor.” açıklamasında bulundu.
KARAYOLLARI’NIN ÇERKEZKÖY’E GAREZİ Mİ VAR?
Viyadük projesinin bir türlü hayata geçememesinden dolayı tepkili olan vatandaşlar, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Çerkezköy’e bir garezi mi var? Veliköy – Çerkezköy arası aydınlatmalar için bin dereden su getirdiler. Tepe Mevkii’ndeki bağlantı yolu da aynı şekilde. Şimdi de Bağlık Viyadüğü için ellerinden gelen tüm zorlukları çıkarıyorlar. Biz Karayolları’ndan yol istiyoruz, köprü istiyoruz; yokuş değil!” diyerek sitemlerini dile getirdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.