Kasaplarda yeni dönem başladı

Kasaplar, Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklik doğrultusunda, 1 Temmuz'dan itibaren hazır şekilde, markasız kasap sucuk, köfte ve kıyma satamamaya başlarken bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu oldu

Kasaplarda yeni dönem başladı
03 Temmuz 2015 Cuma 17:56

 GEÇTİĞİMİZ ÇARŞAMBA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklik 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve kasaplara 1 Temmuz 2015'e kadar süre tanınmıştı. 1 Temmuz 2015 Çarşamba gününden itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildi ve kasapların markasız, açıkta kıyma, kasap sucuk ve köfte satmaları yasaklandı. Tebliğe göre bu ürünler müşterinin yanında hazırlanırsa satılabilecek. Perakende işletmelerde satışa sunulan çiğ kırmızı etlerin üzerindeki etiketlerde gıdanın adı, son tüketim tarihi gibi zorunlu bilgiler yer alacak. Çiğ et ve sakatatlar birbiriyle temas etmeyecek şekilde soğukta muhafaza edilerek satılacak. Hindi hariç kanatlı etinden kıyma çekilemeyecek.

ERLER GIDA İŞLETMECİSİ FAHRETTİN ER, TEBLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan ve geçtiğimiz Çarşamba günü yürürlüğe giren değişiklikleri değerlendiren Erler Gıda işletmecilerinden Fahrettin Er, yapılan bu değişiklikleri ‘küçük esnafı yok etmek’ olarak değerlendirdi.

“KÜÇÜK ESNAFI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Geçtiğimiz Çarşamba günü yürürlüğe giren ve kasaplarda adeta yeni bir dönemin başlamasına neden olacak olan Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklikleri değerlendiren Erler Gıda işletmecilerinden Fahrettin Er; “Bu yeni uygulama tamamen küçük esnafı ortadan kaldırmak için yürürlüğe girmiştir. Bu uygulamanın ‘müşterilerin daha kaliteli ve sağlıklı et yemesi’ için yapıldığı söyleniyor. Ben tezgahımda neden kalitesiz ve sağlıksız et satayım ki? Zaten kaliteli ürünler satıyoruz ve hiçbir şikayet gelmiyor. Aksine ürünlerimiz çok beğeniliyor. Avrupa Birliği’nden gelen kararları İngilizce’den çevirip direk yönetmeliğe sokuyorlar. Yaptıklarının tek amacı küçük esnafı ortadan kaldırmaktır.” diye konuştu.

YARARSIZ BİR UYGULAMA

Kasapların, hazırladıkları ürünlerin içine yasal olmayan besinler koymalarının kendilerine zarar vermekten başka bir şey olmadığını belirten Fahrettin Er; “Neden kendi ürünümü lezzetsiz ve sağlıksız bir hale getireyim ben? Kaliteli ve sağlıklı malzemeler kullanacağım ki müşterilerim beğensin ve ben de para kazanayım. Bizim hazırladığımız köfteler artık satılamayacakmış. Ancak müşteri isterse onların gözü önünde eti çekerek ve yoğurarak satabilecekmişiz. Bir gün benim dükkanıma 20 kişi gelse ve hepsi de köfte istese ben hangi birine köfte yoğuracağım burada? Bu uygulama kesinlikle yararsız; aksine küçük esnafa çokça zarar verecek bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.