KENT REHBERİ HAZIRLANDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından 112 sayfalık 'Çerkezköy Kent Rehberi' hazırlandı. İlçemizi sosyal, kültürel, coğrafi bakımdan tüm yönleriyle tanıtan ve işletmeler ile kamu kurum ve kuruluşlarını adresleriyle tek tek gösteren rehberden 7 bin 500 adet bastırıldı

KENT REHBERİ HAZIRLANDI
25 Mayıs 2012 Cuma 08:41

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in isteği üzerine hazırlanan "Çerkezköy Kent Rehberi" Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce tarafından hazırlandı. Editörlüğünü İnce'nin yaptığı rehberde ilk olarak Çerkezköy'ün coğrafi ve tarihi yapısı ve kültürel gelişimine dair bilgiler veriliyor. 112 sayfalık rehberde otellerden, okullara, fabrikalardan, sağlık kuruluşlarına kadar özel sektör işletmeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait adres ve telefon numaraları yer alıyor. Kent rehberinde Çerkezköy'deki tüm muhtarlıklar ve genel yerleşim planıyla ilgili bilgilerde yer alıyor.
ERTEM'DEN REHBER'E DAİR
Kent Rehberi'nin ilk sayfasına Türkçe ve İngilizce önsöz yazan Belediye Başkanı Ali Ertem, "Çerkezköy'de yaşayan veya Çerkezköy ile ilgilenen herkesin öğrenmek istediklerine öz olarak cevap verecek şekilde bir rehber hazırlamaya çalıştık. İlçemizin hem gelişimi konusunda bilgiler vermek, hem de bugünkü yaşamını geleceğe aktarmak düşüncesiyle hareket ettik. Özetle ilçemizin özelliklerini akdardığımız gibi, hangi sokak veya kurum nerededir, nasıl ulaşılır gibi sorulara da cevap vermeye gayret ettik. Bu çalışmamızı inceleyenlerin veya merak edenlerin kent rehberimizi incelediğinde, Çerkezköy'ün görüntüsünü zihninde çizebilmesini istedik" dedi.

Çerkezköy Kent Rehberi'nde adeta yok yok! 112 sayfa 22 bölümden oluşan rehberin ilk bölümünde Çerkezköy'ün tarihi, iklimi, ekonomisi, Çerkezköy tren istasyonu ve sosyo-ekonomik yapısına dair bilgiler yer alıyor. İkinci bölümde idari yapısı, üçüncü bölümde nüfus, dördüncü bölümde eğitim, beşinci bölümde sağlık hizmetleri, altıncı bölümde ticaret ve sanayi, yedinci bölümde tarım ve hayvancılık, sekizinci bölümde sanayi, dokuzuncu bölümde Çerkezköy'ün mesire alanları, onuncu bölümde konaklama, onbirinci bölümde Çerkezköy'ün şehir planı, onikinci bölümde Çerkezköy'ün şehir planı sokak bazlı, onüçüncü bölümde resmi dairelerin adres ve telefon numaraları, onbeşinci bölümde Çerkezköy indeksli kurumlar listesi, onaltıncı bölümde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yerleşim planı, onyedinci bölümde ÇOSB fabrika adres ve telefon numaraları, onsekizinci bölümde Veliköy Sanayi Bölgesi yerleşim planı, ondokuzuncu bölümde Veliköy Sanayi Bölgesi fabrika adres ve telefon numaraları, yirminci bölümde Çerkezköy Şehir Planı mahalle bazlı, yirmibirinci bölümde Çerkezköy sokak bazlı indeks, yirmiikinci bölümde Çerkezköy indeksli kurumlar ve kuruluşların listesi yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.