KGYS-TEDES Projesi hayata geçiyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çerkezköy Belediyesi tarafından, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi hayata geçiriliyor. 31 Aralık 2014 tarihine kadar bitirilmesi planlanan proje kapsamında şehri birçok noktasına HD hareketli ve sabit kamera, Plaka Tanıma Sistem (PTS), kırmızı ışık ve hız ihlal sistemi ile radar sistemleri monte edilecek.

KGYS-TEDES Projesi hayata geçiyor
04 Temmuz 2014 Cuma 08:05

EMNİYET VE BELEDİYE ORTAKLAŞA YAPACAK
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından mevcut KGYS sistemine ek olarak hayata geçirilmesi planlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi protokol imzalandıktan itibaren 31 Aralık 2014 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor. Elde edilen bilgilere göre, yeni yapılacak olan proje kapsamında belirlenen kavşaklara monte edilecek HD hareketli ve sabit kamera, Plaka Tanıma Sistem (PTS), Kırmızı ışık ve hız ihlal sistemi ile radar sistemleri ile suç ve suç unsularına kısa sürede müdahale edilmesi planlandığı öğrenildi.
ALT YAPI ÇALIŞMALARININ YAPILACAĞI ALANLAR
Yapılacak olan çalışmalar kapsamında kurulum olarak, toplam uzunluğu 9598 metre civarında tutan Fiber optik altyapısı için kazı çalışması yapılacağı öğrenildi. Yapılacak olan kazı çalışması alanı ve uzunlukları ise şöyle: Lemar önündeki kameradan yeni hizmet binası 1493 metre, Pazar Yeri kamerasından Fevzipaşa-Güveniş Caddesi’nin kesiştiği nokta 456 metre, Namık Kemal Bulvarı Kavşağı’ndan B/S/H kavşağı ve devamında Çorlu (Atılım beton kavşağı) Kavşağı 2100 metre, Namık Kemal Bulvarı Kavşağı’ndan ÇOSB girişi 505 metre, Çerkezköy Özel Hastane Kavşağı’ndan GOP Muhtarlığı önü 270 metre, Atatürk Viyadüğü-Tepe Emlak Konutları 3108 metre, İlçe Emniyet Müdürlüğü-Cezaevi Kavşağı 1316 metre, Tiyatro Kavşağı’ndan Malkoçoğlu Caddesi köşe 200 metre, Belediye Meydanı Garanti Bankası yanı 150 metre ve İlçe Emniyet Müdürlüğü eski binasından itibaren yeni yapılan yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasına kadar fiber optik altyapının taşınması.
9 NOKTA DA 9 HAREKETLİ HD KAMERA TAKILACAK
Yapılacak çalışmalar kapsamında 9 noktaya 9 hareketli HD kamera ve destekleyici 26 sabit kamera konulacak yerler ise sırasıyla hareketli kameralar Tepe Emlak Konutları, Çorlu Yolu Kavşağı, Güveniş-Fevzipaşa Caddesi Kavşağı, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önü, ÇTSO Anadolu Lisesi önü, Namık Kemal Bulvarı-ÇOSB Kavşağı, GOP Mahallesi Muhtarlık Meydanı, Anfi-Malkoçoğlu Caddesi Köşesi, Belediye Meydanı Garanti Bankası yanı, B/S/H Kavşağı (Kapaklı’dan taşınacak) ve Adliye Binası (Kapaklı’dan taşınacak) civarına konulacak.
SABİT KAMERALAR VE YERLERİ
Sabit kameralar ise Tepe Emlak Konutları 2 adet, Çorlu Yol Kavşağı (Atılım Beton) 1 adet, Güveniş-Fevzipaşa Caddesi Kavşağı 3 adet, Sanayi ve Ticaret Lisesi önü 1 adet, Namık Kemal Bulvarı OSB Kavşağı 1 adet, GOP Mahallesi Muhtarlık Meydanı 2 adet, BSH Kavşağı 2 adet, Narin Kavşağı 1 adet, Özel Çerkezköy Hastanesi Kavşağı 2 adet, Belediye Meydanı 2 adet, Altıyol Kavşağı 2 adet, Anfi Tiyatro Kavşağı 2 adet, Öztrak Caddesi Köşem Kavşağı 1 adet, Barbaros Caddesi (Havuzlu) Kavşağı 2 adet, Tugay Kavşağı 1 adet, Saat Kulesi 2 adet konulacak.
PLAKA TANIMA SİSTEMLERİ 4 NOKTAYA MONTE EDİLECEK
4 noktaya toplam 14 adet PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kamera konulacak yerler ise Tepe Emlak Konutları (4 adet 2 geliş + 2 gidiş), BSH Yol Kavşağı Çorlu Yolu Çıkış (4 adet 2 geliş + 2 gidiş), Barbaros Caddesi fabrikalar yolu (2 adet 1 geliş + 1 gidiş), Namık Kemal Bulvarı- OSB Kavşağı (4 adet 2 geliş + 2 gidiş)
KIRMIZI IŞIK VE HIZ İHLAL SİSTEMLERİ DE TAKILACAK
5 noktaya ise toplam 10 adet kırmızı ışık ve hız ihlal sistemi takılırken, yerleri ise Tugay kavşağı 2 adet, Çorlu Yolu Kavşağı 2 adet, Cezaevi Kavşağı 2 adet, HFZ Anadolu Lisesi Kavşağı 1 adet, Narin Kavşağı 3 adet. 2 noktaya hız ihlali (radar) sistemi ise Cengiz Topel Caddesi (Emlak Konutları-HFZ Anadolu Lisesi arası gidiş geliş) 2 radar, Namık Kemal Bulvarı (Fevzipaşa Kavşağı-Kumlu Geçit arası gidiş geliş) 2 radar olacağı öğrenildi. Haber: Emrah ÇOĞALAN-Uğur Can AVCILAR

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.