Kitap okumaya Milli Eğitim engeli!

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin bugün düzenlenmesi gereken ‘Minikler Okuyor’ kampanyası, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Uygun bulunamadığı’ için iptal edildi. Arşivlerde, bu etkinliğin geçtiğimiz yıl da yapıldığı ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün de bu etkinliğe katıldığı görülürken; geçen yıl uygun olup da bu yıl olmayan konunun ne olduğu ise merak konusu.

Kitap okumaya Milli Eğitim engeli!
02 Mayıs 2018 Çarşamba 18:04

KİTAP KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI
Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi, düzenlemiş olduğu kampanya kapsamında günler öncesinden Çerkezköy halkına seslenmiş ve 2 Mayıs Çarşamba günü (bugün) düzenlenecek olan ‘Minikler Okuyor’ kampanyası için kitap bağışlarının kabul edilmeye başladığını duyurmuştu.

ETKİNLİK MİLLİ EĞİTİM’E TAKILDI
Okullardan bazı öğrencilerin Kent Konseyi  Binası’nda düzenlenecek olan programa katılımlarının sağlanıp, burada kendilerine kitap hediye edilmesini konu edinen etkinlik için yardımsever Çerkezköy halkından çok sayıda kitap toplanırken; etkinlik Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü engeline takıldı.

GEÇTİĞİMİZ YIL GERÇEKLEŞEN ETKİNLİĞE HÜSEYİN GÜMÜŞ DE KATILMIŞTI
Geçtiğimiz yıl da aynı isimle düzenlenen etkinlik, Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nın önündeki yeşillik alanda gerçekleşmiş ve katılımcılar tarafından oldukça beğeni toplamıştı. İlgili okulların müdürleri ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün de katıldığı programda minik öğrencilere yüzlerce kitap hediye edilmişti.

BU YIL TEKRARLAMAK İSTEDİLER
Aradan yaklaşık 1 yıl geçti ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi geçtiğimiz yıl oldukça ilgi gören etkinliği, Çerkezköylü öğrencilerin eğitimlerine bir nebze de olsa destekte bulunabilmek için yeniden düzenleme kararı aldı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN İZİN İSTENDİ
Kampanya için yerel basın vasıtasıyla Çerkezköy halkına ulaşan ve kitap desteği isteyen Kent Konseyi yetkilileri, bu kapsamda oldukça fazla kitap topladı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne izin yazısı yazdı ve 2 Mayıs’ta düzenlenecek olan etkinlik için gün saymaya başladı.

HÜSEYİN GÜMÜŞ ‘UYGUN BULAMADI’
Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen ‘UYGUN BULUNAMAMIŞTIR’ yazısı, yapılan tüm hazırlıkları boşa çıkardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ne olduğu bilinmeyen bir hususu uygun bulamadığı için programın yapılmasına izin vermedi.

UYGUN BULAMADIĞINIZ NE?
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl onay verip bu yıl vermediği eğitim etkinliğinde neyi uygun bulmadığı ve eğitim açısından böylesine önemli bir etkinliğe neden karşı olduğu merak konusu oldu.

EĞİTİME SİYASET Mİ BULAŞTIRILDI?
Geçtiğimiz yıl sorunsuz bir şekilde gerçekleşen ve oldukça da faydalı olan etkinliğin bu yıl neden uygun bulunamadığı tartışmalara yol açarken; programın iptal ediliş nedeninin 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin olduğu varsayılıyor. Ne de olsa etkinlikte bulunulacak herhangi bir siyasi söylemde ortalama 10 yaşındaki çocukların aklı çelinebilir ve gelecekte kime oy verecekleri konusunda çocuklara tereddüt yaşatılabilir!
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.