Kız öğrenci yurdunun temeli atıldı

Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çelebi Kız Öğrenci yurdunun yeni binasının temel atma töreni düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Buradan yetişecek çocuklarımız dinlerine, vatanlarına, bayraklarına, topraklarına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetine sahip çıkacaklar. Atılan temelin Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

Kız öğrenci yurdunun temeli atıldı
05 Haziran 2016 Pazar 14:31

KATILIM YOĞUN OLDU
22 yıl boyunca GMKP Mahallesi Öztrak caddesi Karaçay sokak üzerinde faaliyet gösteren Çelebi Kız Öğrenci yurdu binası kısa bir süre önce yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı. Yeni binanın temel atma töreni önceki gün gerçekleştirilirken, törene Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın ve dernek yönetimi, Kozuva Şirketler Gurubu kurucusu Adem Kozuva, GMKP Mahalle Muhtarı Recep Şahin, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ
 
Temel atma töreni öncesinde hafız Mehmet Gülez’in Kuran Tilavetinin ardından kürsüye gelen Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, hadisi şeriflerden verdiği örneklerin ardından Çelebi Kız Öğrenci yurdunun yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, yeni yapılacak olan yurdun Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.
 
YATIRIMI DOĞRU ANLAMAK VE DOĞRU TARİF ETMEK GEREK
 
Muharrem Davran’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı konuşmada, “Derneğimizin bu yatırımları hedefleri ve ortaya koydukları mücadelede öncelikle dernek başkanımıza, yöneticilere ve katkı sunanlara Allah razı olsun demek gerek. Kolay mesele değil, kolay işler gerçekleşmiyor. Sanırım 1,5 yıl önceydi Ambardere de bir temel atıldı ve o temel bugün bir sonuç verdi. Şimdi yine burada uzun yıllardan beri Çerkezköy de öğrencilerimize, çocuklarımıza ve onların geleceklerine olan katkılarına bu derneklerimiz sahip çıkıyor. Burada ki yatırımın ne olduğunu doğru anlamak ve doğru tarif etmek lazım” dedi.
 
ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAKLAR
 
Temel fiziken atılıyor ama esas temel geleceklere atılıyor diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Dolayısıyla derneğimizin bu kurumlarına toplu iğnesine kadar katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Burada oluşacak binamızda yine çocuklarımız yetişecek. Çocuklarımıza katkı sağlayacak olan hocalarımıza da kolaylıklar diliyorum. Buradan yetişecek çocuklarımız dinlerine, vatanlarına, bayraklarına, topraklarına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetine sahip çıkacaklar. Atılan temelin Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katkı sağlayan herkesinde bir vatan vazifesi yapacağını görüyorum. Bu duygularla katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bu temelin Çerkezköy’ümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
DUALAR EŞLİĞİNDE TEMEL ATILDI
 
Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek çelebi Kız Öğrenci Yurdunun temeli dualar eşliğinde atıldı. Temel atma töreninin ardından davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu. 3 bin 90 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Çelebi Kız Öğrenci yurdu 461 metrekare alan üzerine 5 katlı olarak hizmet verecek.
 
Haber: Feyza İşcan Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.