Kızılpınar 7 milyon TL kredi kullanacak

Kızılpınar Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda su şebekesi ve su deposu yapımı için İller Bankası’ndan talep edilen ve onaylanan 7 milyon 4 bin TL’lik kredinin kullanılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kararlaştırılırken, gündeme alınan dilekçeler de görüşülerek karara bağlandı. Başkan Korkmaz ayrıca 2 ya da 4 yıllık bir fakültenin açılması yönündeki çalışmaların hızlanacağını ifade ederken, son çalışmalar hakkında da Meclisi bilgilendirdi.

Kızılpınar 7 milyon TL kredi kullanacak
04 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Kızılpınar Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda su şebekesi ve su deposu yapımı için İller Bankası’ndan talep edilen ve onaylanan kredinin kullanılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ve gündeme alınan dilekçeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, yapımı devam eden otelin talepleri İmar Komisyonu’na havale edilirken, Yaz Spor Okulları’nın 2011 yılında da devam etmesine karar verildi.
KORKMAZ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Gündeme geçmeden önce Kızılpınar’daki çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yaz ayları dolayısıyla mezarlık temizliğinin başladığını belirtirken, çiftlik yollarındaki çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Otel yolunun da en kısa zamanda açılacağını söyleyen Korkmaz, "Trakyum’un yanındaki konutlar hizmete girdi, şimdi su işlerine başlayacağız. İki park ihalesi ve mezarlık perde duvar ihalesi yapılacak. Kültür Merkezi’nin dış cephe boyası haftaya yapılacak" diye konuştu.
KIZILPINAR’A FAKÜLTE
Konuşmasında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile görüştüğünü dile getiren Korkmaz, 2 ya da 4 yıllık bir fakülte için müracaatlarını yaptıklarını söyledi ve sürecin seçimden sonra hızlanacağını belirtti.
VATANDAŞLARLA BİRLİKTE GEZİN
Korkmaz konuşmasının devamında, vatandaşların Kızılpınar’da yapılan hizmetler konusunda bilgisi olmadığına dikkat çekerken, tüm Meclis Üyelerine vatandaşlarla birlikte Kızılpınar’ı gezmelerini tavsiye etti ve "Vatandaşlarımız yapılan hizmetleri bilmiyor. Yeni yapılan liseyi bile Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptırdığını zannediyorlar. Biz kuruşu kuruşuna hesap verecek durumdayız. Devlete 7 milyon TL borç ödedik. Önümüzü gören bir belediyeyiz. Mükemmel hizmetler yapıyoruz. Altyapı sorunu olan yer kalmadı. Kızılpınar artık ilçe oldu. Birileri bir şeyler söylüyor ancak art niyetle söylüyor" ifadelerini kullandı.
HALK TOPLANTISI YAPILACAK
Korkmaz konuşması esnasında Meclise ‘Halk Toplantısı’ yapma önerisini sunarken, Genel Seçimden sonraki ilk Pazar günü vatandaşlara hesap vermek amacıyla Halk Toplantısı yapılmasına karar verildi.  
ALMANYA’DAN GELECEK HEYET İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU
Meclis'te daha sonra Kent Konseyi’nde alınan kararları değerlendirilirken, Ekim ayında Almanya’dan gelecek heyeti karşılamak için bir Komisyon kuruldu. Komisyonda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Meclis Üyeleri Nevzat Teker, Yavuz Kütük, Ali Kaya ve Kent Konseyi Başkanı Uğur Erem yer aldı.
BAŞKAN ÜYELERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Toplantıda ayrıca, Meclise katılamayan üyelere seslenen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, üyelerin tüm toplantılara katılması yönünde çağrı yaparken, mazeretlerin her zaman kabul edilmediğinin de altını çizdi.
KREDİ KULLANMAK İÇİN YETKİ VERİLDİ
Saygı duruşu ile açılan toplantıda ilk olarak Meclise sunulan dilekçeler okunarak gündeme alınıp alınmamasına karar verildi. Ardından  su şebekesi ve su deposu yapımı için İller Bankası’ndan talep edilen ve onaylanan 7 milyon 400 bin TL’lik kredi maddesini görüşen Meclis, kredinin kullanılmasını ve Belediye Başkanı’na yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.
YARISINI DEVLET YARISINI BELEDİYE KARŞILAYACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem, kredinin hibe olarak zaten çıktığını belirtirken, kredinin yüzde ellisini devletin, yüzde ellisini de Belediye'nin karşılayacağını söyledi. Paranın Belediye hesabına yatmayacağına dikkat çeken Erdem, ihalenin de İller Bankası tarafından yapılacağını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak konuşan Başkan Faruk Korkmaz, su şebekesinin en kısa zamanda yapılması gerektiğine dikkat çekerken, kredinin çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
YAPIMI DEVAM EDEN OTEL’İN TALEPLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Meclis daha sonra gündeme alınan dilekçeleri görüşerek karara bağladı. İlk olarak Kızılpınar’da yapımı devam eden 5 yıldızlı otelin Meclise sunduğu, ‘537 ada 1 parselde bulunan otelin önünden geçen 221 numaralı sokağın tesisin huzuru ve güvenliğini sağlamak amacıyla tadilat yapılarak yeşil alana dönüştürülmesi‘ talebini değerlendiren Meclis konuyu oy birliği ile ‘İmar Komisyonu’na havale etti. Meclis, ardından, yine Otel Yönetimi tarafından sunulan ‘537 ada 1 parseldeki doğalgaz hatları üzerinde bulunan yeşil alanların tüm çevre düzenleme ve bakımını yapmak şartıyla her yıl 5 bin TL ödenerek 29 yıllığına kiralanması’ talebini de görüştü ve oy birliği ile ‘İmar Komisyonu’na havale etti.  
YAZ OKULLARI DEVAM EDECEK
Toplantının devamında Kızılpınar İlköğretim Okulu Müdürü ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Uğur Erem tarafından sunulan ‘Yaz Spor Okulları’nın 2011 yılında da devam etmesi ile ilgili dilekçeyi değerlendiren Meclis, oy birliği ile Yaz Spor Okulları’nın devam etmesi kararını aldı. Meclis son olarak Erdal Zengin tarafından sunulan ‘739 ada 2 parsel Karaca Sokak’ta çekme mesafesi olmadan bina yapma’ talebini de görüşülmek üzere ‘İmar Komisyonu’na havale etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Richard Anderson - 7 yıl önce
Isletme için acil bir krediye mi ihtiyaciniz var ?
Iletisim E-posta: [email protected]