Kızılpınar’a çöplüğü kabul etmemiz mümkün değil

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın muhtarlara verdiği öğle yemeğine, Büyükşehir’in Hayraboluda yaptığı son meclis toplantısındaki Kızılpınar Mahallesine kurulması gündeme gelen çöp toplama alanı damga vurdu.

Kızılpınar’a çöplüğü kabul etmemiz mümkün değil
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Aralık 2019 Perşembe 22:29


Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerle ilgili eksik ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı ve yapılacak hakkında bilgilendirmede bulundu. 
   Öğle yemeğinde Çerkezköy’deki 10 mahalle muhtarını ağırlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, yemeğe katıldıkları için mahalle muhtarlarına teşekkür ettikten sonra, her mahalle muhtarından mahalleleri ile ilgili, istek ve talepleri dinledi.
  SİLİVRİ’DEKİ KATI ATIK TESİSİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİ AKTARDIK
  Mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini aktarmasının ardından Çerkezköy gündemini ilgilendiren iki konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, bunlardan birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında Silivri’nin Beyciler Mahallesi’nde yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Çerkezköy için dert ve sıkıntı olmaya başladığını belirterek, “2016 yılında Çerkezköy Çöplüğü kapandı, tam hava kirliliğinden, pis kokudan kurtulduk derken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyciler Köyü’nde yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi, İstanbul’un batı yakasının tüm çöpünü toplamaya başladı. Buradan rüzgarlı, sisli günlerde çıkan kokular Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere Çerkezköy’ü sarıyor, kentimizde yaşayan insanları rahatsız ediyor.
  21 ARALIK’TA EKREM BAŞKAN DAVET ETTİ
  Bu sıkıntıyı Salı günü gerçekleştirdiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Ekrem İmamoğlu Başkana ilettim. Kendisi de bana 21 Aralık’ta bu tesisi ziyaret edeceğini ve beni de bu ziyarete davet etti. İnşallah 21 Aralık’ta o ziyarete katılıp, malum yer ile ilgili bilgiler alıp endişelerimizi, kaygılarımızı aktaracağız. Onların gelecek ile ilgili planlarını, hedeflerini dinleyeceğiz. Umarım ortak bir noktada buluşur ve bu kokunun Çerkezköy’e ulaşmasını engelleriz” dedi.
  KIZILPINAR MAHALLESİNE ÇÖPLÜĞÜ KABUL EDEMİYİZ
  Çerkezköy için bir diğer önemli konunun ise Çarşamba günü Hayrabolu’da yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında gündeme geldiğini belirten Akay, “Meclis toplantısında verilen bir önerge ile Tekirdağ’ın yeni çöp döküm sahasının Kızılpınar Mahallemizde belirlenen bir alan olması talep ediliyor. Şuanda Tekirdağ’ın çöpleri Süleymanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde kalan Demirli Mahallesi’ndeki tesiste toplanıyor. Bizim bu talebi kabul etmemiz mümkün değil.
  DAR ALANDA YÜKSEK NÜFUS YAŞIYOR
  Hele Çerkezköy gibi dar alanda yüksek nüfus yoğunluğunun yaşadığı bir bölgede, Kızılpınar Mahallemizdeki bir alanın nasıl çöp toplama alanı olarak belirlenip, önerildiği akıl alır gibi değil. Hayretle karşıladık. Bu Çarşamba günü Meclis gündemine geldi ama biz buna karşı çıkacağız. Bir çöp toplama alanı ihtiyacı varsa Tekirdağ’ın 11 ilçesinde nüfus yoğunluğunun en az olduğu, çevreyi en az etkileyecek bir alan bulunmalı” ifadelerini kullandı.
  TESKİ VE İSKİ ÇERKEZKÖY’DE TOPLANTI YAPACAK
  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde İSKİ’nin Çerkezköy’de 11 su kuyusunun bulunduğunu ve Çerkezköy havzasından su çekmeye devam ettiğini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na aktardığını kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Tekirdağ yerüstü suları bakımından fakir bir bölge. Su ihtiyacının %95-96’sını yeraltı suyu ile karşılıyor. Bu konuyu Ekrem Başkana ilettim. Kendisi de İSKİ Genel Müdürü ile TESKİ Genel Müdürü’nün en kısa sürede Çerkezköy’de konuyla ilgili bir toplantı yapmasını istedi. Bu toplantıda su kaynakları konuşulacak” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.