Kontrol olmayınca çöplük yine yandı

Yaklaşık bir yıl önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan Çerkezköy Çöplüğü, bu seferde kontrol yetersizliği nedeniyle gelişi güzel kişi yada kişiler tarafından dökülen hafriyat yada moloz yığınları sayesinde kötü bir görüntü oluşturmaya başladı. Oluşan çirkin görüntünün yanı sıra dökülen çöplerin ateşe verilmesi de etrafa kötü kokular yaymaya devam ediyor

Kontrol olmayınca çöplük yine yandı
03 Haziran 2016 Cuma 08:29

ÇÖPLER ÖNERLER’E DÖKÜLÜYOR
 
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaptığımız ‘Çerkezköy Çöplüğü nihayet kapanıyor’ başlıklı haberimizin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile çöplük rehabilite edilmiş ve çöpler Çorlu Önerler’e götürülmeye başlamıştı.
 
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURMAYA BAŞLADI
 
Çerkezköy Çöplüğünün kapatılmasının ardından TÇerkezköylü’ler rahat bir nefes alırken, bu seferde kendini bilmez kişi yada kişiler kontrol yetersizliği nedeniyle çöplüğe giden yol üzerinde gelişi güzel hafriyat yada çöp dökerek görüntü kirliliği oluşturmaya başladılar. Eski Çerkezköy Çöplüğü etrafında yaptığımız incelemelerde lastikler, inşaat malzemeleri, çuval çuval kül, moloz yığınları bilinçsizce etrafa saçılmış durumda.
 
GELİŞİ GÜZEL DÖKÜM YAPILMASIN
 
Eski Çerkezköy Çöplüğü yolu adeta barikat oluşturulmuşçasına kapatılırken, kimi zamanda alan içinde yakılan ateş yüzünden de çevre halkı ortaya çıkan kötü kokular yüzünden yeniden şikayetlerini dile getirmeye başladı. Çevre halkı duruma biran önce müdahale edilmesini isteyerek, alan etrafında gelişi güzel döküme izin verilmemesi kontrollerin artırılması, özellikle inşaat yapanların belli olması nedeniyle bu tip kaçak döküm yapanların cezalandırılması, gerektiğini ifade ettiler.
 
Yangına bir an önce müdahale edilerek söndürülmesi gerektiğini dile getiren Çerkezköylü’ler “Durağan havalarda çıkan duman ve pis konu nedeniyle pencere açamıyoruz, yetkililer acil olarak çözüm bulmalı, sıcak havalarda bu çekilecek çile değil” dediler.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.