Köprü yapımına Haziran ayında başlanacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay düzenlediği basın toplantısında DSİ ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Haziran ayı içinde Hükümet caddesi üzerinde ki köprünün yapımına başlanacağı yazısını DSİ’den aldık. Hükümet caddesi ve altı yol arasında kalan alan arasında bizimde genişletme çalışmalarımız başlayacak. O alanda öncelikle alt yapı da eski temiz su borusu değişecek, daha sonra da o arada çekme mesafelerinin tamamını alarak yolu da genişleterek kaldırımları genişleteceğiz. Bu konuda da gerekli çalışmalara başladık. Köprüyle beraber bu alan tamamlanacak” dedi

Köprü yapımına Haziran ayında başlanacak
24 Mayıs 2016 Salı 16:18


YAZIŞMALARDA DSİ’DEN OLUMLU CEVAPLAR ALDIK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay düzenlediği basın toplantısında DSİ tarafında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. DSİ’ye yapılması gereken çalışmalar hakkında defalara talepte bulunduklarını ifade eden Başkan Akay, “Son dönemde taleplerimize olumlu bir yanıt verdiler. DSİ şu anda Çorlu deresi üzerinde 2 sallama kepçe ve bizimde desteklerlimizle önemli bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Bizi sıkıntıya sokan baskın meselelerinden geçici de olsa kurtulma adına çalışmalar devam ediyor. Özellikle bu konuyu da etkileyen ıslah çalışması yaptığımız alanda bu suyu etkileyen bölgelerle ilgili DSİ ile yazışmalar yapıldı. Bu yazışmalarda DSİ olumlu yanıt verdi diyebiliriz” diye konuştu.

AĞIRDAN ALINAN MESELENİN ÜZERİNE YOĞUNLAŞTILAR

DSİ’nin Çorlu deresi üzerinde ki noktalarda suyun önünü etkileyenlerle ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını kendilerine bildirdiklerini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Bunun bir diğer ayağı da hükümet caddesi üzerinde ki köprü. O köprüyü de yapacaklarını söylediler ve Haziran ayı içerisinde o köprü yapımına başlanacağı yazısını aldık. Birinci başlangıç bu diyebiliriz. Ambardere’de de gölet yapımıyla alakalı olarak çalışmaların da devam ettiğini söylediler. Bu konuda bakan beyin de talimatları vardı. O talimatlar üzerinden Çorlu Deresi ıslahı çalışmalarının da ayrıca devam edeceği ifade edilmişti. Ağırdan alınan meselenin üzerinde yoğunlaştıklarını görüyoruz. Buda bizlere mutluluk veriyor” dedi.

İKİ CADDENİN KESİŞTİĞİ NOKTA DÜZENLENECEK

Hükümet caddesi üzerinde ki köprünün Haziran ayında başlanacağı ve başlandığı andan itibaren de hükümet caddesinin trafiğe kapanacağını ifade eden Akay, “Onunla paralel olarak da Hükümet Caddesi ve altı yol arasında kalan alan arasında bizimde genişletme çalışmalarımız başlayacak. O alanda öncelikle alt yapı da eski temiz su borusu değişecek, daha sonra da o arada çekme mesafelerinin tamamını alarak yolu da genişleterek kaldırımları genişleteceğiz. Bu konuda da gerekli çalışmalara başladık. Köprüyle beraber bu alan tamamlanacak. Hükümet caddesinin diğer tarafına geçildiğinde de vatandaşa ait bir bina vardı. Geçmiş dönemde başlayan kamulaştırma ve mahkeme sonuçlandı. Bizde arkadaşlara süre verdik ve muhtemelen yılsonuna kadar da o alan temizlenerek hükümet caddesi ve şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin kesiştiği noktayı da düzenlemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

PINARÇA DERESİ İLE EŞİT KOTA ULAŞILDI

Vahap Akay, talep edilen ortak çalışmalarla alakalı olarak kendilerinin de sonuna kadar destek verdiklerini belirterek şöyle devam etti; “Umut ediyorum bir daha bu sıkıntıları yaşamayacağız diye öngörüyoruz. Hakikaten ciddi çalışmalar oldu. Pazar yerinin arkasında çok ciddi bir kot yükseklik farkı vardı. Pınarça deresi aşağı da kalıyordu ve bu alanın şişmesine neden oluyordu. O alanın tamamen alt zemini kırıldı ve toparlanarak Pınarça deresiyle eşit kota ulaştırdık”

ÇALIŞMALAR İYİYE GİDİYOR

Başkan Akay’ın ardından konuşan Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ise, “Kot kesişim noktalarından dolayı sakin yağışlı bir hava da bile burada ciddi su birikintileri oluşuyordu. Aslında bu suların akıp gitmesi gerekiyordu. Önünde derinlik kot noktalarında çalışmalar yapmamız gerekiyordu ve belediye olarak tabandaki betonları kırarak istenilen kota ulaştık. Artık su durmuyor ve su akış hızı aşağı doğru aklamaya başladı. Çalışmaları DSİ ile birlikte yapıyoruz ve şu anda çalışmalar iyiye gidiyor” açıklamasında bulundu.

SPOR MÜDÜRLÜĞÜNE VERECEĞİZ

Çerkezköy’ün önemli eksiklerinden olan spor alanları hakkında da konuşan Başkan Vahap Akay, “Gençlik Merkezi 2 yıldır sıkıntılı şekilde bekliyor. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile görüştük. İl Müdürlüğünden aldığımız cevapta yakın zamanda Gençlik Merkezi ve yan tarafındaki alan da stadyum için ihaleye çıkacaklarını söylediler. Bunun üzerine bizde yapılacak stadyum için İl Müdürlüğü’nün belirlediği 500 kişilik tribünü yeterli bulmadık ve Büyükşehir Belediyesi yatırım planı içerisinde tribün çalışmasını alıp daha fazla kapasiteli bir tribün yapacağız. Mevcut alanda hafriyat yığını var, biz belediye olarak o yığıntıyı temizleyip ihale için Spor Müdürlüğü’ne vereceğiz” diye konuştu.

KIZILPINAR’A SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Kızılpınar Mahallesi’nde Spor alanı olan fakat geçmiş dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş alanın yeniden spor alanı olarak verilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 aydır cevap beklediklerini belirten Akay, “Daha önce sizlerde haber yapmıştınız bu konuyu. Spor alanı olarak hazine tarafından verilen alan Milli Eğitime tahsisli, biz de Belediye olarak milli eğitimden yazı talep ettik. Fakat hala daha bize bir geriş dönüş olmadı. Bir an önce bu sıkıntıları giderip Kızılpınar’da ki alanı spor kompleksi olarak kazandırmak istiyoruz” dedi.

İSTASYON MAHALLESİ HAREKETLENECEK

Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının sonunda ise, “Bilindiği gibi İstasyon Mahallesi’nde atıl halde bulunan salonumuzu yeniden yaptık. Etrafına da tenis kortları, halısahalar ve basketbol sahaları yerleştirdik. Şimdi de Spor salonu ile hayvan barınağı alanında ki yere de semt sahası diyebileceğiz bir saha yapacağız. Hem bu saha ile Çerkezköy’de ki spor alanı ihtiyacı bir nebze olsun azalmış olur hem de İstasyon Mahallesi daha da hareketlenmiş olur” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.