Köprülü; AKP'nin vatandaşa dokunan hiçbir projesi yok

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 3. sıra adayı Emre Köprülü Çerkezköy'de seçim çalışmalarında bulundu. Köprülü, geçtiğimiz günlerde vefat eden CHP eski İlçe Başkanlarından Halit Tokuç'un cenaze törenine katıldıktan sonra CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatına gelerek partililer ile buluştu

Köprülü; AKP'nin vatandaşa dokunan hiçbir projesi yok
24 Nisan 2015 Cuma 17:25

 CHP ÇOK UZUN ZAMANDIR SAHADA

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve 3. sıra Milletvekili Adayı Emre Köprülü Perşembe günü saat 14.00'da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Köprülü, "7 haziran seçimlerine giden bir yoldayız. Bu yolda yürürken vitesimizi yükselttik. CHP çok uzun zamandır sahada. Her birimiz uzun zamandır mücadele ediyoruz. Partimiz, Cumhuriyet ve halkımız için mücadele ediyoruz. CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Gereği olarak da sandık koyduk adaylarımızı belirledik. 8 Mart'ın öncesinden beri sahadaydık. O iradenin ürünü olarak adaylar olarak yine halkımızın karşısındayız. İyi bir takımız" ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ ALTI OKUN ALTINDAYIZ

Tekirdağ'ı iyi temsil edeceklerini dile getiren Köprülü "Bölgemizin sorunlarını ve problemlerini biliyoruz. Sadece Tekirdağ'ın değil Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferiyiz. Hepimiz altı okun altındayız" dedi.

SOSYAL YARDIMLAR YANDAŞLARA GİDİYOR

İnsanların uzun zamandır AKP iktidarından bıktığını ifade eden Köprülü "Onlara verilebilecek hiçbir şeyin kalmadığını gördüler. Açıkça söylemek gerekirse en büyük dert işsizlik. Yoksulluk tüm kesimleri vuruyor. Sosyal yardımlar adaletsiz dağıtılıyor. Yandaşlara, akrabalara, arkadaşlara gidiyor. Toplum birbirinden uzaklaşıyor. Türkiye gelinen noktada komşularıyla problemli. Başka ülkedeki savaşı körükleyen bir ülke durumuna geldiği için 2 milyon sığınmacı olan bir ülke haline geldi. Komşularla ticaret yapamaz bir haldeyiz" şeklinde konuştu.

İNSANLARA TEK VAATLERİ BİZE OY VERİN YETKİMİZ ARTSIN OLDU

Gelinen noktada iktidarın vatandaşların önüne tüm bu problemleri giderecek bir çalışma vaadi sunmadığını dile getiren Köprülü "Ne sundu? Çiftçinin derdini çözeceğini mi söyledi? İşsizliği mi bitireceğini söyledi? Emeklinin alım gücünü arttıracağını mı söyledi? İnsanlara iş güvencesi, asgari ücretin artacağını mı söyledi? Hiçbir şey söylemedi. Tek şey var söylediği o da bana oy verin, şu kadar Milletvekili çıkartayım ve çıkarttığım Milletvekili ile bana saraylar yetmiyor, yetkiler yetmiyor, ben bu saraylarda değil artık padişah köşklerinde yaşamak istiyorum dedi. İnsanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Toplumumuz zor durumda, aç, yoksul ama siz diyorsunuz ki bize bunlar yetmiyor" ifadelerini kullandı.  

BU PARALAR NEREYE GİDİYOR?

İktidar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 24. dönem meclisinin son gününde son yasa olarak örtülü ödenek veren yasayı meclisten geçirdiklerini dile getiren Köprülü "Halkın sorununu bekleyen bir sürü yasa var, ama onlar meclisten geçmiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş, Recep Tayyip Erdoğan hesabının sorulamayacağı bir paraya neden ihtiyaç duyuyor? Bu paralar nereye gidiyor?" dedi.

VATANDAŞA DOKUNAN HİÇBİR PROJELERİ YOK

Toplumun aklıyla alay edildiğini ifade eden Köprülü  "Artık bu film bitiyor. Bunun kapanacağı CHP seçim beyannamesini ile açıkça belli oldu. AKP'nin topluma tek vaadi sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini arttıracağım, bu ülkeye Başkan yaptıracağım oldu. Vatandaşa dokunan hiçbir projesi yok. Sorunları çözen hiçbir proje yok" dedi.

BİZLER FABRİKALARDA ÇALIŞANLARI UNUTMUYORUZ

Ülkede 10 Milyon emekli olduğunu belirten Köprülü "Emeklilerimize bayramlarda çift maaş vereceğiz. Toplumda asgari ücret ile geçinmenin ne olduğunu bilen insanlarız. Biz Aksaraylarda yaşayıp, toplumun merdiven altlarında, fabrikalarda çalışanları unutanlar değiliz. Onlar bu çileleri bilemez. Ama biz biliyoruz. Asgari ücret en az 1500 TL olacak diyoruz. Topluma her yıl 1 milyon ek istihdam sağlayacağımızı söylüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kadro imkanlarını arttıracağız diyoruz. Evi olmayanlara 270 lira taksitle ev sahibi olacaklarını söyleyip taahhütünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZ ZATEN KAPALI KAPILAR ARDINDA PAZARLIK EDİYORSUNUZ

Dün a dediklerine bugün b demediklerini dile getiren Köprülü "Bugün birileri kayıkçı kavgası içerisine giriyor. Barajı geçersin, geçemezsin. Niye kavga ediyorsunuz? Siz zaten kapalı kapılar ardında berabersiniz. Pazarlık yapıyorsunuz. Hiçbir vaatte bulunmadan aman bir parti yükseliyor bize de oy verin demiyoruz. Dünden bugüne CHP'liliğimizden taviz vermeden aynı duruş ile gelip halkımızın ihtiyaçlarını giderebilecek projeler ile geliyoruz. Çiftçimiz için yatların kullandığı mazot ötv'siz fiyat, biz çiftçimiz için de 1 buçuk liralık mazot vaat ediyoruz" dedi.

MALİYE BAKANI BİLE CHP'YE OY VERİRİM DİYOR

Halkın yanında olduklarını söyleyen Köprülü "AKP hadisenin farkındadır. O kadar farkındadır ki Maliye Bakanı bile diyor ki CHP'nin projeleri kaynakları ile aktarılırsa bende oy veririm diyor. Şimdi beyannamelerini değiştiriyorlar. Ama niyetinizi ortaya koydunuz. İsterseniz 10 kere değiştirin. Vaat edersiniz ama siz hangi sözünüzü tuttunuz. Siz halen daha Başkanlık Başkanlık diye direterek niyetinizi ortaya koydunuz" dedi.

ÖZÜMÜZ VE SÖZÜMÜZ BİRDİR

Daha iyi yaşanacak, daha özgür, barış içinde, insanların yatağa aç girmediği, herkesin ürettiği ve eşitçe bölüştüğü Türkiye için çalıştıklarını belirten Köprülü "İnşallah 7 Haziranda halkımız gerekli desteği bizlere verecektir. Bizim özümüz sözümüz birdir. Kapalı kapılar ardında pazarlığımız yoktur. Niyetimiz bellidir ve ortadadır" ifadelerini kullandı.

 ONE MİNUTE FATİHİ NEREDESİN?

Türkiye'nin AKP iktidarı boyunca çok şeyler kaybettiğini belirten Köprülü, "Ekonomi, huzur, güçlü ülke imajını kaybetti. Davos fatihiydi ya, One Minute'ti ya, Suriye destan yazacaktı ya. Geldiğimiz noktada Dünyadaki ülkeler Ermeni Soykırımı yasasını kabul ediyorlar. One Minute fatihi neredesin? Neredesin AKP? Neredesiniz? Rest çekiyordunuz ne hale getirdiniz bu ülkeyi" ifadelerini kullandı.

CHP TÜRKİYEYİ YENİDEN LİDER BİR ÜLKE HALİNE GETİRECEK

Türkiye'nin tarihi ile her dönem barışık olduğunu belirten Köprülü "Ama Avrupa'da ki ve Dünyadaki diğer ülkelerin, AKP iktidarının Türkiye'yi getirdiği noktadan ötürü, bizim gücümüzün azalmasından ötürü, lider ülke konumunu kaybetmesinden ötürü alınan bu kararlar bizim iktidarımızda farklı algılanacaktır. CHP Türkiye'yi tekrardan güçlü ve lider bir ülke haline getirecektir" dedi.

ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 3. sıra adayı Emre Köprülü İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından, Atatürk Caddesi esnafını ziyaret ederken, Pazar Yeri'nde pazar esnafı ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

Haber: Uğur Can Avcılar 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.