Köprülü: Milletin iradesine saygı duyuyorsak koalisyon olur

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programının ardından 7 Haziran’dan bu yana gündemin ana maddesi olan hükümetin nasıl kurulacağına dair görüşlerini aktardı

Köprülü: Milletin iradesine saygı duyuyorsak koalisyon olur
20 Temmuz 2015 Pazartesi 16:39

 PARTİLİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda katıldığı bayramlaşma programında tüm partililerinin ve Çerkezköylü vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşliği umarım ki bayramdan sonra da devam eder. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIN İRADESİ HİÇBİR PARTİYİ İKTİDAR YAPMAMIŞTIR”

 

Bayramlaşmaların bitmesin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, hükümetin kurulması konusundaki görüşlerini aktardı. 7 Haziran seçimlerinin ardından halkın AKP iktidarına son verdiğini belirten Emre Köprülü; “Geçtiğimiz 13 yılda ülke olarak çok yorulduk. Bu gerilim ve kutuplaşma herkesi çok yordu. Türkiye bu süreç içerisinde güzel adımlar atamadı. Bu yüzden de toplum 7 Haziran’da AKP iktidarına son verdi. Vatandaşlar ülkenin Koalisyon ile yönetilmesi yönünde oy kullanmışlardır. Milletin iradesine saygı duyuyorsak koalisyon olur. Dört parti meclis de temsil ediliyorsa ben koalisyon kurmak istemiyorum deme şansına sahip değildir. Önemli olan demokrasilerde halkın iradesidir. Halkın iradesi hiçbir partiyi iktidar yapmamıştır. Halk bu irade için koalisyon dedi. Hiçbir partinin buna partim de dahil olmak üzere koalisyon kurmuyoruz deme şansına sahip değildir.” diye konuştu.

 

“HÜKÜMET KURULMADAN MUHALEFET OLMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

Hükümetin oluşturulması konusunda MHP’nin tutumunu değerlendiren ve bu tutumun sonucunda AKP’siz bir koalisyonun matematiksel olarak kurulamayacağını belirten Köprülü; “Hiçbir parti muhalefete talip olmaz. Hükümet kurulmadan muhalefet olmaya çalışıyor. Hükümet belli değilken kime muhalefet olmaya çalışıyorsun? Tablo böyle iken Türkiye’nin de hükümete ihtiyacı vardır. Türkiye’de AK Partisiz koalisyon mümkünse, AK Partisiz koalisyonu hep birlikte kuralım dedik. Senelerdir AK Parti ile mücadele ettiğini söyleyen bir parti koalisyona sıcak bakmadı ve kendini çekti. MHP dışarıda kaldığında AK Partisiz koalisyon seçimi matematiksel olarak olmaz. Üç parti olarak bir araya gelmem dedi ve AK Parti dışında koalisyon olamaz. Böyle olduğu vakit de AK Partisiz bir koalisyon olmaz. Başka söylemlerin içine girmeyelim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çizgisi bellidir. Nerede durduğu bellidir, ilkeleri bellidir. Kırmızı çizgilerimiz de 14 maddemiz de nettir. Bunlardan taviz verecek durumda değiliz. CHP’nin ortak noktası ülkesini düşünmesidir. Bizim ülkemizde bir iradeye, ihtiyaca, yönetici kadroya ihtiyaç vardır. 13 yıldır yorgunluğu ayağa kaldıracak iktidara ihtiyacı vardır.”dedi.

 

“HÜKÜMET KURMAK ZORUNDAYIZ”

 

Basın mensuplarının soruları üzerine erken seçim ihtimalini de değerlendiren Köprülü; “Eğer hükümet kurulmazsa neticesinde tabii ki Türkiye Cumhuriyeti tekrardan halk iradesine gidecek. Önemli olan vatandaşın sandığa yansıyan iradesini yukarıda vücut bulmasıdır. 7 Haziran’da vatandaşın iradesi böyle oturmuştur. Bu iradeden hükümet kurmak zorundayız. Hepimiz bu noktada çalışmak zorundayız. 7 Haziran’da dört siyasi partiyi meclise gönderdirler. Oturup uzlaşacak bir hükümet çıkacaktır. Hükümet çıkmazsa maalesef siyasetçilerin ve hükümet kurma iradesinde çalışan insanların başarısızlığı ortaya çıkacaktır. CHP tavrını koyuyor. Biz hükümet kurmak istiyoruz. Vatandaşın iradesine saygılı olmak için yapıyoruz bunu. Koltuk ve makamlar için yapmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.