KOSGEB’den 350 esnafa kredi

Bir süre önce KOSGEB tarafından 18 ay vadeli, 25 bin liralık yüzde 10 faizle devlet desteğinde verilen krediden Çerkezköy’de 350 esnafın yararlandığı açıklandı.

KOSGEB’den 350 esnafa kredi
24 Aralık 2009 Perşembe 00:00

    Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, KOSGEB kredisinden 350 esnafın yararlandığını açıkladı. Bozdağ, "Tekirdağ’dan bin 884 esnafa kredi için KOSGEB onay verdi. Bunun 350’si, yaklaşık yüzde 20’si Çerkezköy esnafı" dedi.

700 ESNAF MÜRACAT ETMİŞTİ
    KOSGEB tarafından esnafa 18 ay vadeli, 25 bin lira üst limitli ve yüzde 10 faizli devlet desteğinde verilen krediden bu güne kadar Çerkezköy esnafından 350 kişinin yararlanmak üzere hak kazandığı açıklandı. KOSGEB kredilerine ilişkin açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Tekirdağ genelinde toplam bin 884 esnafa kredi için onay verildiğini bunun 350’sinin ise Çerkezköy esnafı olduğunu kaydetti. Çerkezköy’den 700 esnafın kredi için müracaatta bulunduğunu belirten Ali Bozdağ, "İyi müracaat ettik, iyi  hazırlandık, iyi de aldık. Krediye müracat eden esnafımızın yarısı kredi aldı" dedi.
    Bankaların kredi konusunda zorluk çıkartmasından yakınan Başkan Ali Bozdağ, "Şikayet gibi olmasın ancak bu kez KOSGEB bankalardan iyi çalıştı. Bankalar çok zorluk çıkartıyor. Tabii bunun içinde sayısı az da olsa iyi çalışan bankalarda var. Ama belki de onların işlemi öyle, yapmaları gerekiyor" dedi.

4 MİLYON 651 BİN LİRA GELDİ
    KOSGEB kredisi hakkında bilgi veren Başkan Ali Bozdağ, "Bayan işyeri sahiplerine 30 bin lira erkek iş yeri sahiplerine ise 25 bin lira devlet desteğinde kredi veriliyor. Kredinin süresi 18 ay. İlk üç ay ödemesiz sonra 15 ay boyunca eşit taksitlerle geri ödemeli. Toplam kredi miktarının yüzde 10’u kadar faiz uygulanıyor. Bunun da yüzde 75’ini devlet karşılıyor. Sadece yüzde 25’ini krediyi alan esnaf ödüyor" diye açıklamada bulundu.
Ali Bozdağ bu krediden yararlanan 350 esnafa toplam 4 milyon 651 bin lira ödeme yapılacağını ve Çerkezköy’e bu kadar bir para girişi olacağını belirterek, "Bu ekonomik krizde ilçemiz için iyi denilecek bir sıcak para girişi oldu diyebiliriz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.