Köstekleri aşarak bu işleri yapacağız

Çerkezköy - Veliköy yolu ışıklandırma çalışmaları için Karayolları tarafından 158 bin 400 Lira talep edilmesine tepki gösteren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu neyin bedelidir. Biz zaten sizin yapmanız gereken işi yapalım diyoruz. İşin maliyetini de zaten biz üstleniyoruz. Üstüne üstlük elektrik ücreti için de kendimiz abone olacağız. Bunun üstüne bizden 158 bin 400 Lira Keşif Bedeli adı altında hava parası istiyorlar. Biz bu parayı vereceğiz. Onların sorumluluk alanında bulunan yolu onlardan daha iyi ışıklandıracağız. Ne olursa olsun köstekleri aşarak bu işleri yapacağız” dedi.

Köstekleri aşarak bu işleri yapacağız
23 Mayıs 2016 Pazartesi 18:09


YENİDEN İZİN İSTEMEMİZ GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Pera Pastanesinde düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı basın toplantısında ilk olarak konuşan Başkan Akay, Terminal ile Kızılpınar arasında kalan yolun zifiri karanlık olduğunu belirterek, “Çerkezköy’ün her yeri zifiri karanlık. Özelikle bu güzergahta aydınlatma olmadığı ve uygunsuz TIR parkları yapıldığı için görüntü kirliliğinin yanı sıra trafik açısından da tehlike söz konusu. Çerkezköy-Veliköy yolunda orta refüjde ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için Karayoları Müdürlüğü’ne yazı gönderdik. Gelen cevap yazısında orta refüjde ışıklandırma çalışması yapmamıza izin verilemeyeceği, yolun her iki tarafından ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için yeniden izin istenilmesi gerektiği belirtildi” diye konuştu.
HAVA PARASI ÖDEMEMİZ GEREKİYORMUŞ
Karayollarının istediği gibi gerekli izinleri yeniden aldıklarını sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Bu yolun aydınlatılması için yaklaşık 6 ay boyunca Karayolları Müdürlüğü ile mektuplaştık. Bize gönderilen son mektupta bir de fatura gönderdiler. Çerkezköy Belediyesi olarak onların yapmadığı ışıklandırma çalışmalarını yapabilmemiz için kendilerine 158 bin Lira hava parası ödememiz gerekiyormuş” açıklamasında bulundu.
BURASI NEDEN IŞIKLANDIRILMIYOR
Talep edilen 158 bin Lira tutarındaki bedele anlam vermediklerini ama ne olursa olsun bu parayı ödeyeceklerini ifade eden Başkan Akay, “Bu neyin bedelidir. Biz zaten sizin yapmanız gereken işi yapalım diyoruz. İşin maliyetini de zaten biz üstleniyoruz. Üstüne üstlük elektrik ücreti için de kendimiz abone olacağız. Bunun üstüne bizden 158 bin 400 Lira Keşif Bedeli adı altında hava parası istiyorlar. Biz bu parayı vereceğiz. Onların sorumluluk alanında bulunan yolu onlardan daha iyi ışıklandıracağız. Sonra da fotoğraflarını çekip kendilerine göndereceğiz. Bizim anlamadığımız bu insanlar Çerkezköy’ü görmezden mi geliyor? Siyaset mi yapıyorlar? Devlet yetkilileri bu adaletsizliği görmüyor mu? Bu yolu Karayolları Müdürlüğü’nün ışıklandırması gerekiyor. Her yeri ışıklandırıyorsun da burada neden işini yapmıyorsun?” dedi.
KÖSTEKLERİ AŞACAĞIZ
İstenilen bedele itiraz edebileceklerini ama işin daha fazla uzamaması için parayı ödeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu bedeli ödemez, Karayolları’nın bu yolu ışıklandırmasını beklersek, daha çok bekleriz. Çerkezköy’ün değil kaybedecek 6 ayı, bir günü bile yok. Bu nedenle istemesek bile bu ücreti ödeyeceğiz” derken, basın mensuplarının ‘Konuyla ilgili Tekirdağlı Milletvekilleri’nin bir girişimi oldu mu?’ sorusuna ise başkan Akay, “Kimseden bir ses çıkmadı. Tribünden bağırmak kolay. Ama bize omuz veren yok. Ne olursa olsun köstekleri aşarak bu işleri yapacağız” serzenişte bulundu.
TBMM’YE TAŞINACAK MI?
Karayollarının talep ettiği 158 bin TL tutarında ki keşif bedelini ise Tekirdağlı Milletvekillerinin TBMM gündemine taşıyıp taşımayacakları merak konusu oldu.
Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.