Kozuva; ‘Bu koltuğa çok mu meraklısın’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısı gergin bir havada yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Rahmi Yılmaz’ın yaptığı basın açıklamasına istinaden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, meclis üyeleri ve kamuoyuna yönelik kısa bir bilgilendirme yapmasının ardından, Rahmi Yılmaz ‘Tekirdağ’da TSO’nun 6 bin üyesi varsa ben istifa etmeye hazırım. Sen de istifa eder misin?’ sorusu üzerine konuşan Kozuva, “Çok mu meraklısın benim istifa etmeme. Çok mu meraklısın bu koltuğa” cevabını verdi

Kozuva; ‘Bu koltuğa çok mu meraklısın’
19 Ocak 2016 Salı 17:55

TOPLANTI MECLİS SALONUNDA YAPILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Arçelik A.Ş.’den emekli olduğu için meclis üyeliğinden istifa eden Mehmet Savaş’a plaket takdim edildi. Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Taha Ülker, “Mehmet Savaş yılbaşı itibari ile emekli oldu. Kendisi bugün bizim ile birlikte olmak istedi. Mehmet Bey’in söyleyeceklerini dinledikten sonra, Genel Sekreterimiz yeni üyenin tanıtımını yapacak” diye konuştu.

YERİME GELECEK ARKADAŞA BAŞARILAR DİLİYORUM

Emekli olduğu için meclis üyeliği görevinden de istifa eden Mehmet Savaş ise yaptığı açıklamada, “30 Yıldır yürüttüğüm vazifem bittiği için meclis üyeliğimden de istifa ettim. Biraz ani geliştiği için sizlerle vedalaşma imkanım olmadı. Süleyman başkanım beni arayıp davet etti. Sizlerle vedalaşmak için bugün toplantıya katılmak istedim. Şimdiye kadar hep bölgeye katkıda bulunmaya çalıştım. TOBB delegeliği yaptım. Bölge için elimden geleni yapmaya gayret ettim. Yerime gelecek arkadaşıma da şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN SİZİN GİBİ İNSANLARA İHTİYACI VAR

Mehmet Savaş ve onun gibi sanayicilerle birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayi atılımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Taha Ülker, “OSB’nin bizi sanayici görmeyişi, sizlerin gayreti ile değişime uğradı. Birkaç sanayici arkadaşımızla beraber, burada sanayi kolunun da ağırlıkta olduğunu göstermeye çalıştık. Ayrılıyorsunuz ama en azından ayda bir gelin yüzünüzü görelim. Ne olur çalışmamazlık etmeyin. Çünkü çok değerli bir insansınız. Belki işe ihtiyacınız yok ama ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var” açıklamasında bulundu.

AKTİF BİR ŞEKİLDE GÖREV ALMAYA GAYRET EDECEĞİM

Konuşmaların ardından günün anısına ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından Mehmet Savaş’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Bu sırada Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akın da cep telefonundan açtığı ‘Kimler geldi kimler geçti’ adlı şarkıyı meclis üyelerine dinlettirdi. Plaket takdiminin ardından meclisin yeni üyesi Özcan Doğu Kayabey kendini üyelere tanıttı. Mehmet Savaş’ın boşluğunu doldurmanın imkansız olduğunu ifade eden Doğu Kayabey, “Elimden geleni yapıp, aktif bir şekilde görev almaya gayret edeceğim” dedi.

BAŞKANLIĞA ADAY OLACAKSA KONUŞSUN

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Rahmi Yılmaz Cuma günü burada basın toplantısı düzenlemiş. Biz basın açıklaması yapmayacağız. Yeri gelmişken konuşmak istedik. Konu çok taze olduğu için de cevap vermek istedik. Rahmi Bey’in dediği gibi Tekirdağ’ın 3 bin 500 değil 6 bin üyesi var. Bekara karı boşamak kolay. Ben 2015’te aidat ve kayıt ücretleri ile ilgili zam kararına imza atmazdım demişti ve 2009’da Rahmi Yılmaz yönetimdeydi. 2009’da 953 üyenin bulunduğu 1. Derece şirketlerde yıllık üyelik ve kayıt ücretini 140 TL’den 250 yaptılar. Yüzde 96 artış var. 369 üyenin bulunduğu Fevkalade derecede ise fiyatlar 250 TL’den 340 TL’ye çıktı. Yüzde 50 artış var. 669 üyenin olduğu 2. Derecede fiyatlar 85 TL’den 150 TL’ye çıktı. Yüzde 94 artış var. 2 üyenin olduğı 3. Derecede fiyatlar 70 TL’den 100 TL’ye çıktı. Yüzde 57 artış var. 57 üyenin olduğu 4. Derecede de fiyatlar 63 TL’den 90 TL’ye çıktı. Burada da yüzde 59 artış var. Rahmi Bey o gün yönetimdeydi. İmzası da var. Biz kamuoyunun yanlış yönlendirilmesini istemiyoruz. Açıklama yapmayacaktım ama kamuoyunu yanlış yönlendiriyordu. Rahmi Bey başkanlığa aday olacaksa açık konuşsun. Üyeye yönlendirilme yapılmasın” diye konuştu.

TEVER SEÇİLSEYDİ BUNLARI SÖYLEYEBİLECEK MİYDİN

Rahmi Yılmaz’ın ‘Tekirdağ’da TSO’nun 6 bin üyesi varsa ben istifa etmeye hazırım. Sen de istifa eder misin?’ sorusu üzerine konuşan Kozuva, “Çok mu meraklısın benim istifa etmeme. Çok mu meraklısın bu koltuğa” cevabını verdi. Rahmi Yılmaz da bunun üzerine “Benim açıkladığım oranlarda en ufak bir yanlışlık varsa yine istifa etmeye hazırım. Var mısın? Ben üyelerimin menfaatlerini korumak için buradayım. Bunun aksini iddia edenler aynı şeyi söyleyebilirler mi?” çıkışında bulundu. Süleyman Kozuva da Yılmaz’a, “Biz seninle 3 yıldır çalışıyoruz. 6 aydır bunları söylüyorsun. Bugüne kadar neredeydin. Ahmet Zeki Tever seçilmiş olsaydı bunları söyleyecek miydin?” cevabını verdi.

GELİR-GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde 2015 yılı Aralık ayı gelir-gider, banka cetvelleri ve mizanı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Aralık ayı toplam geliri 301 bin 355,90 Lira, toplam gideri ise 559 bin 531,80 Lira olarak gerçekleşti.  Kasa mevcudu 743 Liradır. Odamızın bankalarda ise toplam 1 milyon 532 bin 186,98 Lirası mevcuttur. Odamızın 2015 yılı geliri 2 milyon 754 bin 786 Lira; 2015 yılı gideri ise 2 milyon 292 bin 869 Lira’dır” açıklamasında bulundu.

DETAYLI BİLGİYİ ALABİLİR

Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ın detay bilgi istemesi üzerine söz alan Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuzarslan, “Odada çok güzel işler yapılıyor. Özellikle de eğitim alanında. Oda çok şeffaf bir şekilde çalışıyor. Rahmi Bey’in neyin peşinde olduğunu anlamıyorum” diye konuştu. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akın da istemesi halinde detaylı bilgiyi toplantı sonrasında Rahmi Yılmaz’ın alabileceğini ifade etti.

BİZ ŞEFFAF BİR ODAYIZ

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, “Biz 11 ay boyunca yaptığımız tüm toplantılarda detay bilgileri üyelerimize veriyoruz zaten. Bu da yılın kapanış toplantısı olduğu için hazırlamadık. Ama istiyorsa onu da veririz kendisine. Biz şeffaf bir odayız” ifadelerini kullanırken, gündem maddesi Rahmi Yılmaz’ın (Meclis toplantıları öncesinde aylık harcama belgelerinin kopyalarının üyelere verilmemesi ve inceleme fırsatı tanınmaması gerekçesi ile) red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Toplantıda daha sonra Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.’den hisse satın alınması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Süleyman Kozuva, “BALO ile ilgili gerekli araştırmaları yaptık. Gelecekte iyi kar yapacağına inandığımız bir şirket. Bunun için BALO’dan 100 bin Liralık hisse almak istiyoruz” dedi. 100 bin Lira’lık hissenin 50 bin Lira’lık kısmının BALO şirketine devredilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜYELERİ YÖNLENDİRİYORSUN

Bu gündem maddesinin görüşüldüğü esnada Süleyman Kozuva ile Rahmi Yılmaz arasında yine gerginlik yaşandı. BALO ile ilgili gündem maddesine red oyu veren Rahmi Yılmaz, “Gerekçem Mustafa Seçkin’in bu paranın oda kasasından değil, TOBB’un kasasından çıktığı yönünde açıklama yapmasıdır” dedi. Bunun üzerine sinirlenen Süleyman Kozuva, “Senin neyin peşinde olduğun yaptığın basın açıklaması ile belli oldu zaten. Üyelerimiz zamanı gelince gereğini yapar diyerek üyeleri yönlendiriyorsun” serzenişinde bulunarak, Tekirdağ TSO’dan gelen yazıyı Rahmi Yılmaz’a göstererek, ‘Tekirdağ TSO’nun bugün itibariyle kayıtlı üye sayısı 5 bin 650’dir. Başka söyleyecek sözüm yok” açıklamasında bulundu.

OKUL DESTEĞİ İSTEDİ

Toplantının sonunda Meclis üyeleriyle bir araya gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kampüs alanı hakkında bilgi vererek ÇTSO yönetiminden okul desteği istedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.