Kozuva’ya Kapaklı’dan okul tepkisi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın Kapaklı’ya ‘üvey evlat’ muamelesi yaptığını savunan AKP, CHP ve MHP Kapaklı İlçe Başkanları, ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Kozuva’yı eleştirdiler

Kozuva’ya Kapaklı’dan okul tepkisi
25 Şubat 2016 Perşembe 16:55

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZA

Son günlerde başta Rahmi Yılmaz olmak üzere bazı ÇTSO Meclis Üyelerinin tepkilerine maruz kalan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’ya bir tepki de Kapaklı’daki üç siyasi parti temsilcilerinden geldi.  AKP, CHP ve MHP Kapaklı İlçe Başkanları, düzenledikleri ortak basın açıklaması ile ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın Kapaklı’ya ‘üvey evlat’ muamelesi yaptığını ifade ettiler. 

ÇIKAN HABERLER BİZLERİ ÜZDÜ

Kapaklı Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde dün saat 13.00’de ortak bir basın açıklaması düzenleyen AKP, CHP ve MHP İlçe Başkanları, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı eleştirdiler. ÇTSO’nun Kapaklı’ya üvey evlat muamelesi yaptığını savunan İlçe Başkanları; “17 Şubat tarihinde Çerkezköy yerel basınımızda çıkan haber bizleri bir yandan sevindirmiş, bir yandan da üzmüştür. ÇTSO, Çerkezköy Kapaklı ve Saray ilçelerimizde faaliyette bulunan, Ticaret ve Sanayi Kuruluşlarından 3 binin üzerinde üyesi olan, Türkiye ekonomisinde söz sahibi bir kuruluştur. Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarının temsilciliğini yapan büyük bir örgüttür. ÇTSO her zaman bölgede adından bahsettiren bir kuruluş olmuştur. Çerkezköy’de Anadolu Lisesi yaptırması, Saray’da okullara yardımda bulunması da bunun en güzel örneklerindendir ancak çıkan haber bizleri üzmüştür” açıklamasında bulundular.

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çerkezköy’e ikincisi yapılması düşünülen okulun Kapaklı sınırları içerisinde yapılmamasının düşündürücü olduğunu ifade eden İlçe Başkanları, “ÇTSO bünyesinde 506 üyesi bulunan Kapaklı, Sayın Kozuva’nın başkan olmasında da önemli role sahiptir. Ancak Sayın Kozuva’nın Çerkezköy’e pozitif ayrımcılık yapması bizleri üzmüştür. Kozuva bu 506 üyeye duyarsız kaldığı için vebal altına girmiştir. Başta Kapaklı ÇTSO üyelerini, Kapaklı Kaymakamını ve Kapaklı Belediye Başkanını bu yatırımın Kapaklı sınırları içerisine yapılması için gerekli girişimleri başlatmaya davet ediyoruz. Bizler de takipçisi olacağız” diye konuştular.

ÇTSO’DAN AYRILIRIZ

Kapaklı olarak ÇTSO’dan ayrılabileceklerini sözlerine ekleyen İlçe Başkanları; “Gerekirse ÇTSO’dan ayrılarak Kapaklı Merkezli bir Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası kurulması için başta üyelere, Kaymakama ve Belediye Başkanına görev düşmektedir. Bizlerin ayrımcılıktan yana değil, birlikte hareket etmenin ve adil bir paylaşımın olmasından yana olduğumuzun da özellikle bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.