Kubilay destek istedi, Hisarcıklıoğlu 'bu işler para işi' dedi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği programları bu yıl da devam etti. Pazartesi günü Yalı Restaurant’ta verilen olan iftar programına TOBB Başkanı Mehmet Rıfat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda protokol mensubu ve üye katılırken Çerkezköy ve Saray ilçelerinde yüksek oranda vergi veren mükelleflere ödülleri verildi

Kubilay destek istedi, Hisarcıklıoğlu 'bu işler para işi' dedi
07 Temmuz 2015 Salı 16:16

 ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI


Pazartesi günü Yalı Restaurant’ta düzenlenen iftar programına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Ak Parti Milletvekili Ayşe Doğan, CHP Milletvekili Faik Öztrak, TOBB Başkanı Mehmet Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Trakya'daki Sanayi ve Ticaret Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Amirleri, STK temsilcileri, çok sayıda protokol mensubu ve üye katıldı.

RAMAZAN AYININ HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Öncelikle, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam Alemi’ne hayırlar, bolluk ve bereket getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

SEN BEN YOK BİZ VARIZ

Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde odanın ve tüm üyeler ile birlikte olmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Kozuva “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiğimizde ilkemiz şuydu: “Sen-ben yok, biz varız”. Çok şükür, yönetimdeki değerli arkadaşlarım ve Oda çalışanlarımızla birlikte, katılımcı ve şeffaf yönetim tarzımızla, bu anlayışı bütün üyelerimize, iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, yerinde ve zamanında, saygın ve kaliteli hizmet sunarak başarmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kozuva, konuşmasının devamında "Bizlere bu imkânı sağlayan siz değerli üyelerimize, varlığıyla gücümüze güç katan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, yasalar dahilinde Odamıza ve iş dünyamıza her türlü imkanı sağlayan, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, iş dünyamızın değerli temsilcilerine, değerli Meclis Başkanıma, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerime, değerli Oda çalışanlarıma, basınımızın değerli mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE HÜKÜMETİN KURULMASI ORTAK TEMENNİMİZDİR

Yeni bir hükümetin hızla kurulup, Türkiye'nin ekonomik meselelerine acilen tedbir alınmasının ortak arzu ve temennileri olduğunu belirterek sözlerine devam eden Kozuva "Seçimler sonrası iş dünyasının haklı beklentisi olan, yeni bir hükümetin hızla kurulup Türkiye'nin ekonomik meselelerine acilen tedbir alınması ortak arzu ve temennimizdir. Bölgemizde endişe veren sıcak gelişmeler göstermektedir ki, Ülke insanı olarak birbirimizi daha bir kucaklamak,  birbirimizin fikir ve düşüncelerine daha bir önem vermek durumundayız. Bu birlik ve beraberliği karşılıklı güven ve itimadı güç birliği oluşturmayı başarabilirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun kalmayacağına inancım tamdır" dedi.

ÇERKEZKÖY'E DAHA FAZLA KATKI İSTEDİ

Başkan Kozuva'nın ardından gecede kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, ÇTSO Yönetimi'ni tebrik ederek Belediye olarak ÇTSO ile, Çerkezköy'e daha fazla katkı sağlamak konusunda çalışmalar yürütmek dileğinde olduklarını belirtti.

ÇTSO'YU TEBRİK ETTİ

Başkan Akay'ın ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Öncelikle böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren ve 1000’i aşkın vatandaşımızı bir araya getiren, her kesimden insanın kucaklaşmasına vesile olan ÇTSO Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyorum" dedi.

KAMPÜS İÇİN DESTEK İSTEDİ

ÇTSO’nun, Çerkezköy Kaymakamlığı ile birlikte çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekleyen Kubilay “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası özellikle eğitim alanında olmak üzere tüm faaliyetlerimizde her zaman bizlerin destekçisi olarak bizlere katkı sağlamaktadır. Bu yüzdendir ki ÇTSO Yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan Ambardere'de yapılması düşünülen Eğitim Kampüsü için destek istedi.
 

YÖNETİMİ TEBRİK ETTİ 

Kaymakam Kubilay'ın ardından bir konuşma gerçekleştiren TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, programa ev sahipliği yapan Çerkezköy TSO Yönetimi ve Meclisi ile programa katılım sağlayan protokol, sanayici ve ticaret erbabına teşekkür ederken, vergi rekortmenleriyle gurur duyduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu “Ülkemize vergi ve döviz geliri sağlayarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyorlar. Her zaman ben onlarla iftihar ettim, iftihar etmeye de devam edeceğim. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN ZENGİNLEŞMESİNİ SAĞLAYANLARI KORUMALIYIZ

Vergi rekortmenleri ile vergi rekortmenliğine adayları ekonominin yıldızı şeklinde değerlendiren Hisarcıklıoğlu “FİFA tüm dünyada futbolun kurallarını değiştirerek yıldız oyunculara futbolu güzelleştirdiği için, futbol ekonomisini canlı tuttuğu için pozitif ayrımcılık istiyor. Ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlayan kardeşlerimizi hepimizin koruyup kollamamız lazım. Onlara pozitif ayrımcılık yapmanız lazım. Onlar olmasa Türkiye’nin üst düzey rakamları farklı olur” diye konuştu.

5 YILDIZLI HİZMET İÇİN ÇTSO'YU TEBRİK ETTİ

Başarılı çalışmaları nedeniyle Odanezdinden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı tebrik eden Hisarcıklıoğlu “Bugün Çerkezköy Türkiye için vazgeçilmez ilçelerin başında gelmektedir. Çünkü Çerkezköy bir sanayi şehridir? Buna yakışır Ticaret ve Sanayi Odası olması gerekir.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız da buna yakışır bir şekilde davranmaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları’ndaki kalitede 5 yıldızlı bir hizmet sunmaktadır. Süleyman kardeşim hizmet binasını yenileyerek Oda’nın kalitesini ve hizmet kapasitesini artırmıştır. Aynı zamanda Oda üyelerinin daha uygun fiyattan elektrik tüketimini sağlamak için kaynak oluşturmaktadır. Üyelerin TSE belgelerini daha uygun şartlarda almasını sağlamaktadır. Yine insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır anlayışı çerçevesinde bütün meslek üyelerine yönelik olarak eğitim vermektedir.”

ÇERKEZKÖY ASLINDA TÜRKİYE’NİN YILDIZLARINDAN BİR TANESİDİR

Çerkezköy’ün ülke genelinde en önemli şehirlerin başında geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti; “Kurumlar Vergisinde Türkiye’de son bir yılda artış yüzde 2 olurken, Tekirdağ’daki artış bir önceki yıla oranla yüzde 5 olmuştur. Gelir vergisi mükellef sayısı Tekirdağ genelinde yüzde 2 artarken Tekirdağımızda yüzde 2 artmıştır. 2006’da Tekirdağımızda Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi içinde 6 şirket varken bu sayı şu anda yüzde 100 artmış 12’ye gelmiştir. Bunlar sadece merkezleri Tekirdağ olan şirketler için geçerlidir. Aynı zamanda Tekirdağ’da üretim yapan, Çerkezköy’de üretim yapan ancak şirket merkezi bir başka yerde olan 1000 firma içerisinde 34 şirketimiz var. En önemli şeylerden biri de Türkiye’de sanayinin payı yüzde 28 iken Tekirdağ-Çerkezköy’ün payı yüzde 39’dur. Tekirdağ Çerkezköy’ün verimliliği Türkiye’nin verimliliğinin yüzde 30 üzerindedir. Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nı 800 milyar dolar diye düşünürsek yani bütün Türkiye Çerkezköy gibi üretebilse Türkiye’nin zenginliği yüzde 30 daha artacaktır. Türkiye’deki işsizlik yüzde 10, Çerkezköy’deki işsizlik yüzde 7. Bunlar gösteriyor ki, Çerkezköy aslında Türkiye’nin yıldızlarından bir tanesidir.”

ÇOSB'Yİ ÖVDÜ 

İhracat yapan firma temsilcilerine yaşayabilecekleri her hangi bir olumsuzluğa karşı satışlarını sigortalatmaları yönünde uyarıda bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, sözü Çerkezköy OSB’ye getirdi. ‘Türkiye bugün Yunanistan’ın durumuna düşmediyse OSB’ler sayesindedir’ diyen Hisarcıklıoğlu “Bugün Türkiyemiz'de ki iftihar ettiğimiz OSB’lerden biri de Çerkezköy OSB’dir. Türkiye’nin en köklü sanayi bölgelerinden biridir. Hem kara, hem hava, hem deniz yollarına ulaşımı mümkün. 300’e yakın firma 62 bin kişiye istihdam sağlamaktadır ki, Türkiye’nin göz bebeğidir. 63 milyar dolar da ihracat gerçekleştirmiştir. Çerkezköy bizim hepimizin göz bebeğidir” diye konuştu.

HIZLI TREN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Ticaret ve Sanayi erbabı olarak sıkıntılarını da anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu  “Sıkıntılarımız elbette var. 8 Nisan’da Başbakanımızla gerçekleştirdiğimiz Ticaret ve Sanayi Şurasında Süleyman kardeşim sıkıntıları tek tek sıraladı. Çerkezköy’e hızlı tren gelmelidir. Hızlı tren olmazsa olmazımızdır. Artık ulaşım bu işin püf noktalarından bir tanesidir. En önemli sorunlarımızdan biri de enerjide yaşanan dalgalanma ve kesintilerdir”

KAMPÜS İÇİN İRONİLİ CEVAP

Çerkezköy’e yapılması planlanan Eğitim Kampüsü için destek istenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, net cevap vermekten kaçınırken, Kayserili olduğuna vurgu yaptı. ‘Ben Kayseriliyim. 1 alacağım 1 vereceğim’ diyen Rifat Hisarcıklıoğlu “Kaymakam bey bizden Eğitim Kampüsü’ne okul istiyor. Ben 1 okul değil, 2 okul sözü vereceğim. Ama benimde bir şartım var. Ben diyorum ki, şu Merkez Bankası’nın banknot matbaasını TOBB altına getirsinler, benden de size 2 tane okul. Ticarette güzel bir söz var. ‘Bu iş para işidir’ diye. Merkez Bankası bana banknot matbaasını versin. Söz ben de size 2 olmadı 3 okul. Başka da eksiğiniz varsa onu da yapacağım” diyerek ironili bir cevap verdi.

81 İLE 81 OKUL DEDİK

TOBB Başkanı olarak eğitime yapılan yardıma en çok inananlardan birisi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu “Çünkü bütün yatırımlarda zarar edebilirsiniz ama tek zarar etmeyeceğiniz yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu kapsamda TOBB Yönetim Kurulu olarak bir karar aldık. 81 ile 81 okul dedik. İnşallah bu yılın sonunda Tekirdağ başta olmak üzere okulların temellerini atacağız. TOBB olarak bir başka sözümüz daha var. Bu okulların yılsonuna kadar temelini atarsak önümüzdeki yıl Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının bulunduğu 162 yerde eğitim tesisleri yaparak eğitime katkımız sürecek. Bu kapsamda da Çerkezköy’de bu okulun veya bir başka okulun,  ne talep edilirse bizden bunun da temelini atarız” diye konuştu. 

TEK TALEBİMİZ ÜLKEMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEK

7 Haziran genel seçimlerinin geride kaldığını söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ticaret ve sanayiciler olarak tek talebimiz var. Biz ülkemizi zenginleştirmek istiyoruz. Kişi başına düşen refah payını artırmak istiyoruz. Biz rakiplerimizi geçmek istiyoruz. Bunun için de ülkemizde tek istediğimiz huzur, güven ve istikrarın olmasıdır.” dedi.

BEKLENEN HER BİR GÜN TÜRKİYE İÇİN KAYIPTIR

Seçmenin 7 Haziran’da sandık başına giderek kararını verdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu “Milletin iradesi sandığa yansıdı. Seçmen 4 siyasi partiyi meclise taşıyarak Türkiye’deki oy kullananların yüzde 96’sının temsilini sağlamış bulunuyor. Bu kapsamda bizlerin de 78 milyon olarak 550 milletvekilimizden bir ricamız var. Bir an önce Türkiye’nin acil çözülmesi gereken hem içeride hem dışarıda, birçok meselesi var. Bunun için artık işi oyalamadan bir an önce koalisyonun sağlanıp hükümet faaliyete geçmelidir. Beklenen her bir gün Türkiye için kayıptır" şeklinde konuştu.

REFORMİST BİR HÜKÜMETE İHTİYACIMIZ VAR

Koalisyon dışında erken seçim olasılığını da yorumlayan Hisacıklıoğlu, seçimlerden yorulduklarını söyledi. 2010 yılından bugüne her yıl sandık başına gittiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu “Milletimiz her yıl sandığa gidiyor yüksek katılımla iradesini sandığa yansıtıyor. Bu seçimde de iradesini sandığa yansıttı. Günümüzde bir an önce dış politikada sıkıntıların aşılabilmesi, iç politikada kardeşlik hukukumuzun tekrar tesis edilebilmesi, ekonomide yapısal reformların bir an önce ortaya gelebilmesi için hızla reformist bir hükümete ihtiyacımız var. 2015 ile birlikte 2016’yı da kaybetmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

ÖZTRAK VE DOĞAN DA KISA BİR KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Hisarcıklıoğlu'nun ardından Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Faik Öztrak da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Ak Parti olarak kendilerine gelen taleplerin farkında olduklarını ve bu bağlamda yapılması gerekenlerin farkında olduklarını belirtirken, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini vurguladı.

VERGİ  ŞAMPİYONLARINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

İftar yemeğinde yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren üye mükelleflerinden yüksek oranda  kurumlar, gelir vergisi ödeyen ve yüksek oranda ihracat yapan üyelere ödülleri verildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.