Kurban Bayramı yaklaştı fiyatlar el yakıyor

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı için Çerkezköy Kaymakamlığı bayram programını aktardı. Programa göre bayramlaşma merasimi bayramın birinci günü saat 14.00’da Çerkezköy Belediye meydanında düzenlenecek. Öte yandan kurban pazarında fiyatlar ile el yakıyor.

Kurban Bayramı yaklaştı fiyatlar el yakıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Ağustos 2019 Perşembe 16:48

BAZI ÖNLEMLER ALINACAK
Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de kutlanacak olan Kurban Bayramı için kaymakamlık tarafından kurumlara gönderilen program bilgisinde vatandaşların bayramı sıkıntıdan uzak huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için kolluk kuvvetlerinin ve kurumların alması gereken önlemler hatırlatıldı.
EMNİYET TEDBİRLERİNİ ARTTIRACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü bayram boyunca umuma açık yerlerin kontrolü ile ilgili yol araması ve kimlik denetimlerini arttıracak. Öte yandan PTT ve kargo şirketlerinin aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenler kontrol edilecek. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesi sağlanacak, otobüs terminalinde yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirler alınacak.
HASTANE VE NÖBETÇİ ECZANELER HİZMET VERECEK
İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliğine gönderilen yazıda ise, koruyucu hekimlik hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesi için önlem alınması istenirken bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvellerinin düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilmesi istendi. Ayrıca bayram boyunca ambulans araçları şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır vaziyette bekletilecek.
İTFAİYE HAZIR BEKLETİLECEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ise itfaiye teşkilatlarının çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulunduracak. Su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksamaması için bakım ve onarımlarının önceden tamamlayacak ve meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale edecek nöbetçi ekiplerin 24 saat esasına göre planlayacak.
FIRINLAR BAYRAM BOYUNCA AÇIK KALACAK
Çerkezköy Belediyesi ise bayram boyunca karaborsa ve fahiş fiyatlara satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine ağırlık verecek. Bayram boyunca vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ekmek fabrikaları ve fırınlar açık tutulacak.
TREDAŞ BAKIM İŞLEMLERİNİ ARTTIRACAK
Elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazır ekip bulundurulması TREDAŞ tarafından sağlanacakken PTT müdürlüğü ise posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımlarının aksatılmaması telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından bu konuda gerekli tedbirleri alacak.
KURBAN PAZARINDA FİYATLAR EL YAKIYOR
Öte yandan dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için kurulan hayvan pazarından kurbanlık almak için pazara giden vatandaşlar karşılaştıkları yüksek fiyatlar sebebiyle şaşkınlıklarını gizleyemedi. Küçükbaş hayvanların fiyatı ortalama olarak bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiklik gösterirken büyükbaş hayvanların fiyatı ise 9 bin ile 25 bin lira arasında alıcısıyla buluşuyor. Yükselen yem ve giderlerin kurbanlık hayvanların fiyatlarının artmasına sebep olduğunu dile getiren hayvancılık esnafı kar marjlarının düştüğünü kaydetti. Öte yandan kimi esnaf kesim işlemi için kasap desteği sunacaklarını ifade ederken bazıları ise bu hizmeti karşılayacak yeterli personele sahip olmadıklarını dile getirdi.
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ VATNADAŞLARI UYARDI
Çerkezköy Belediyesi ise kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşlar için tahsis edilen alanda kesim işleminin yapılması gerektiğine vurgu yaparak umuma açık yerlerde mahalle ve sokak aralarında apartman bahçelerinde kaçak kesim yapan vatandaşlara zabıta aracılığıyla cezai işlemin uygulanacağına dikkat çekti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.