Kurban pazarının yeri belirlendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçede kurban satış pazarının kurulacağı alan belirlendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış pazarının Bağlık Mahallesi Narin Caddesi yanında bulunan 5 dönümlük alanda kurulacağı ve kura çekiminin de Cuma günü yapılacağını ifade etti

Kurban pazarının yeri belirlendi
07 Eylül 2015 Pazartesi 17:11

SATIŞ YERLERİ HİJYENİK OLACAK

Kurban satış alanı her yıl olduğu gibi bu yılda Bağlık mahallesi Narin caddesi Pınarça yolu üzerinde bulunan 5 dönümlük alan üzerinde kurulacak. Kurban satış yerinde elektriğin TREDAŞ, suyun ise belediye tarafından verileceğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Satış yerleri hijyenik olacak. Kurbanlık satacak olan üreticilerimiz Pazar yerinde barındırdıkları hayvanlarına hijyenik yer yapacak ve bu bir zorunluluktur. Herkes buna uyacak. Uymayanlar ise satış yapamayacak” diye konuştu.

HAYVANLARIN KÜPELİ OLMASI GEREKİYOR

Kurbanlık satışında aranacak şartlarla hakkında da bilgi veren Başkan Akay, “İlçe sınırları içinden kurban satışı yapmak isteyen vatandaşlardan nüfus cüzdanı fotokopisi, Küçükbaş hayvanlar için aşılama belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport (hayvan kimlik kartı). Ayrıca büyükbaş hayvanlar küpeli olacak. İlçe sınırları dışından hayvan getirecek satıcılardan ise nüfus cüzdanı fotokopisi, yurtiçi veteriner sağlık raporu ve menşei belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar içinde aşılama belgesi istenecek. İlçe dışından getirilecek hayvanların da küpeli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HASTALIKLI HAYVAN SATIŞI KESİNLİKLE YASAK

Gerek büyükbaş gerekse küçükbaş kurbanlık satışı yapacaklardan yer tahsisinden önce 500 TL işgaliye bedeli alınacağını sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Evraklar teslim edilmeden  satış yerine hayvan indirilmesi yasak. Özellikle kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımız bu konulara çok dikkat etsinler. Satış yerinde kesinlikle ve kesinlikle hastalıklı hayvan satışı yapılması yasak ve tespit edildiğinde çok ağır para cezası uygulamasının yanında hapis cezası da var” açıklamasında bulundu.

KURA ÇEKİMİ CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Başkan Akay konuşmasının sonunda ise, “hayvan satış alanı için Cuma günü kura çekimi yapılacak. Kurban bayramına son 10 gün kala da satış alanları kurulmaya başlanacak. Geçen hafta başlayan ve Kurban bayramı süresince de devam edecek olan başvurular kapsamında 60 dilekçe gelirken, 80’in üzerinde de talep var. Yapılacak kura çekimi ile kurbanlık satıcılarının satış alanları belirlenmiş olacak” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.