Kurbanlık fiyatları ne alemde?

Kurban Bayramı’na yaklaşık 15 gün kala kurbanlık piyasası da hareketlendi. Geçtiğimiz yılki Kurban Bayramı’na göre kurbanlık hayvan fiyatları %10 ile 15 arasında artarken, kurbanlık hayvan satan esnaflar satışlardan memnun olduklarını söylediler

Kurbanlık fiyatları ne alemde?
20 Eylül 2014 Cumartesi 07:55

Kurbanlıkların fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre %10 ile %15 arasında bir artış gösterdiğini belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda kurbanlık hayvan satan Ali Bozdağ, “Kurbanlıkların fiyatları büyükbaşlarda 4 bin 500 TL’den başlıyor ve 13 bin TL’ye kadar gidiyor. Hayvanın boyu posu, cüssesine göre fiyatlar değişiyor ama en ucuz büyükbaş kurbanlıkları 4 bin 500 TL’nin altında bulmak imkansız” dedi.

ALLAH BEREKET VERSİN
Ambardere’deki çiftliğinde kurbanlıkların satışının devam ettiğini belirten Ali Bozdağ, “Satışlarımız 20 gündür sürüyor. Şuana kadar satışlarımızdan memnunuz, Allah bereket versin” değerlendirmesinde bulunduktan sonra satış yaptıkları hayvanların aşılarının tam olduğunu, hiç bir sağlık sorunlarının olmadığını ve yaşını doldurduğunu kaydetti.

CANLI HAYVANIN KİLOSU 13 ile 13.5 TL ARASI
Bir başka kurbanlık hayvan satıcısı olan ve aynı zamanda Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Hasan Toprak ise kurbanlık satışlarına Bağlık yakınlarındaki çiftliğinde devam ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıla göre bu yıl kurban fiyatlarında küçük bir artış var. Geçen sene 12, 12.5 TL olan canlı hayvanın kilosu bu yıl 13, 13.5 TL’ye satılıyor. Bazı esnafların 14 TL’ye bile sattığını duyuyoruz. Ama genelde canlı hayvanın kilosu 13.5 civarında” açıklamasını yaptı.

HİSSE DE SATIYORUZ
Büyükbaş hayvanların fiyatının 5 bin TL ile 12 bin TL arasında değiştiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, kurbanlık satışlarının da iyi gittiğini ve satışlardan memnun olduklarını belirterek, “Yıllardır bu işi yaptığımız için tanınıyoruz ve biliniyoruz. Bunun artılarını görüyoruz elbette. Şuanda satışlarımız iyi gidiyor. Bize tek bir kişi de gelse ona istediği kadar kurbanlık hissesi satıyoruz. Bir kurbanlık hissesi hayvanın cüssesine, iriliğine göre değişiyor. Genelde bir hisse 1000 TL ile 1300 TL arasında değişiyor” dedi.

KASAP TA MEVCUT
Kurbanlıklarını alan vatandaşların hayvanlarının Kurban Bayramı günü işinin ehli kasaplar tarafından İslami usullülere göre kesiminin de çiftlikte yapılabileceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Kurban Bayramı günü çiftliğimizde kasaplarda bulunacak. Eğer kurbanlığı alan vatandaşlar kasaplar ile anlaşırlarsa ellerini değmeden kurbanlıkları kesilip, parçalanacak ve kendilerine teslim edilecek. Kesimler son derece steril ortamda yapılacak” diye konuştu.

KÜÇÜKBAŞLAR NE KADAR?
Küçükbaş hayvanların fiyatlarının ise 700 ile 1000 TL arasında değiştiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Kurbanda küçük baş hayvan kesmek isteyen vatandaşlar ise hayvanın iriliğine göre 700 ile 1000 TL arasında bir rakamı gözden çıkarmak durumunda” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Nevzat Deniz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.