Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Çerkezköy Belediyesi ile İlçe Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen Kutlu Doğum Programlarının ilki Amfi Tiyatro’da yapıldı

Kutlu Doğum etkinlikleri başladı
15 Nisan 2016 Cuma 16:25

KATILIM YOĞUN OLDU

Amfi tiyatro da başlayan Kutlu Doğum Etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile Gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, Çerkezköy’de görev yapan imam-hatipler, din görevlileri ile Çerkezköylüler katıldı.

KUR’AN’IN MANASINI KAVRAMAYA ÇALIŞMALIYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Kutlu Doğum Haftası, ülkemizin dört bir tarafında kutlanmaktadır. İlçemizde de Kutlu Doğum Haftası coşkulu bir şekilde geçmektedir. Bu da sizlerin katkılarıyla gerçekleşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ki Kutlu Doğum etkinlikleri için ana teması ‘Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ olarak belirledi. Kur’an insanlığın temel kitabıdır. Kur’an dinleyerek, ezan dinleyerek birçok kişi Müslümanlığı seçmiştir. Kur’an-ı Kerim’i gerektiği gibi öğrenmeli, öğrendiklerimizi de hayatımıza tatbik etmeliyiz. Dinlemekle birlikte Kur’an’ın manasını kavramaya çalışmalıyız” dedi.

ASR SURESİ İNSANLARA YETERLİ OLACAKTIR

Tuna konuşmasının devamında sahabelerin bir araya geldiğinde birinin diğerine Asr Suresi’ni okuduğunu ifade ederek, “Asr Suresi’nde Yüce Allah, ‘Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir)’ şeklinde buyurmaktadır. İmam-ı Şafi, Kur’an-ı Kerim’de başka bir ayet olmasa dahi Asr Suresi’nin insanlara yeterli olacağını ifade ediyor” diye konuştu.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Müslümanların problemli bir çağda yaşadıklarını anlatan Müftü Tuna, bunda da emperyalistlerin faaliyetlerinin etkili olduğunu belirterek, “Bugün İslam’ın ruhuna uygun olmayan bazı hareketler görülmektedir. İslam, insan yaşamına büyük önem verir. İslam, insanı yaşatmak için gelmiştir. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine verdiği destek nedeniyle Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “Kutlu Doğum Haftası, insana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Hz.Peygamberimizin alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Hz.Muhammed’in doğumu beşeriyetin saadeti açısından insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Bu günler Hz.Peygamberimize olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan sevgi ve kardeşlik duygularının güç kazanacağı müstesna günlerdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin 1445. Doğum yıl dönümünde bizlere böyle güzel bir program düzenleyen İlçe Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ YAZDILAR

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Çorlu’dan Kur’an Kursu Eğitmeni Serdar Bükme, İzmit’ten Faruk Çoban, Gebze’den Emrullah Çalışkan ile Adem Akbaş, Amfi Tiyatro’da dinleyenlere Kur’an ziyafeti sundu. Program hediye ve ikram sonrasında tamamlandı. Diğer yandan davetliler güne özel Hatıra Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazdılar. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.