Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Çerkezköy Müftülüğü İlçe İstişare Yönetim Kurulu Toplantısı, Şanlıurfa Kebap Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltı programıyla yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verildi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
06 Nisan 2016 Çarşamba 15:19

ŞANLIURFA KEBAP SALONU’NDA TOPLANDILAR

Şanlıurfa Kebap Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, aynı zamanda Müftülüğü İlçe İstişare Yönetim Kurulu’nda görev alan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna (İstişare Yönetim Kurulu Başkanı), ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kenan Çetin ve Kurul üyeleri katıldı.

“TOPLUMUN KAYNAŞMASINA KATKIDA BULUNMAK”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “İstişare Yönetim Kurulu’nun amacı; ilçenin manevi kalkınma ve ilerlemesini sağlamak; bir araya gelerek toplumun kaynaşmasına katkıda bulunmak, istişarelerde bulunarak proje üretmek ve etkinlikler gerçekleştirmektir.” ifadelerini kullandı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

İlçe İstişare Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, yönetim kurulu, çalışma grupları ve istişare kurulu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra İlçe İstişare Kurulu eski üyelerinden Oğuz Güven’e teşekkür plaketi takdim edildi. Aldığı plaketten dolayı mutluluğunu dile getiren Oğuz Güven, “Umarım Kurulumuza bir faydam dokunmuştur. Allah uzun ömür versin de daha faydalı işler gerçekleştirebilelim. Bu plaketi evimin en güzel yerinde ömrümün sonuna kadar saklayacağım.” diye konuştu.

ERKAYNAK CAMİİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konuşmalarına Erkaynak Camii’nin alt kısmında süren çalışmalardan bahsederek devam eden Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Camimizin alt kısmındaki tadilat devam ediyor. Orası tamamlandıktan sonra toplantılarımızı orada gerçekleştireceğiz.” dedi.

AÇILIŞ AMFİ TİYATRODA

Sadece İstişare Kurulu olarak değil, Kutlu Doğum Platformu olarak da toplandıklarını belirten Müftü Tuna, “Kutlu Doğum Haftamıza madden ve manen katılımlarınızı bekliyoruz. Ayın 14’ünde başlayacak olan programımızın ilk günü saat 14.00’da Amfi Tiyatro’da açılış gerçekleştirilecek. Ayın 18’inde 20.30’da ise Çerkezköy Belediyesi İstasyon Mahallesi Spor Kompleksi’nde konferans düzenleyeceğiz. Konferansımıza konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş katılım gösterecek.” ifadelerini kullandı.

UMRE ÇEKİLİŞİ YAPILACAK

Konferansın olduğu gün ayrıca 4 umre çekilişinin de olacağını belirten Müftü Tuna, “Umrelerimizin birini Müftülük olarak biz, birini Tunç bey, birini Milletvekilimiz Ayşe Hanım bir diğerini de Belediye Başkanımız Vahap Akay üstlendi. Sponsorlar arttığı takdirde, çekilişle verilecek olan umreler de artacaktır.” dedi.

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Müftü Tuna ayrıca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için yapacak olduğu yardımlardan dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkürlerini iletti.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ KONUŞULDU

Toplantının geri kalan kısmında Kutlu Doğum ihtiyaç listesi, eğitim ve öğretim sona ererken Kur’an kursları ve engellilerle birlikte Kur’an projesi kapsamında ‘Peygamberimiz ve Engelliler’ konulu konferansın 23.05.2016 tarihinde saat 18.30’da yapılmasının teklifi ve Diyanet Kütüphanesi konusunda fikir alışverişleri gibi konular hakkında konuşuldu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.