Kütüphanede üye sayısı 700’ü geçti

Eski Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu binasında yaklaşık 5 aydır hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi’nde üye sayısı 700’ü geçerken, kitap sayısı da 17 bine yaklaştı

Kütüphanede üye sayısı 700’ü geçti
14 Ocak 2016 Perşembe 16:58

KÜTÜPHANE EŞSİZ BİR OKUMA MEKANIYDI

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasına taşınan.

Çerkezköy Halk Kütüphanesi kitapseverlerin buluşma noktasını oluşturuyor. Yaşamının çocukluğunu ve gençlik yıllarını 1990’lı yıllarda yaşayan öğrenciler için kütüphane okulun arta kalan zamanın ana adresiydi. Bu yıllarda kütüphane yetişkinler için ise sosyal yaşamın bir parçasını oluşturuyordu. Ödevler ansiklopedilerin geniş sayfaları arasında aranır, özenle sayfalara aktarılırdı. Kitapseverler için ise kütüphane kitap okumak için eşsiz bir okuma mekanıydı.

KİTAP SEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Amfi Tiyatro’nun altında uzun yıllar öğrenciler ile kitapseverlere hizmet veren İlçe Halk Eğitim Merkezi yaklaşık 5 aydır Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasında faaliyet gösteriyor. Yeni binasında modern bir görünüm kazanan İlçe Halk Kütüphanesi’nde 16 bin 327 kitap hem öğrencilerin hem de kitapseverlerin beğenisine sunuluyor.

İNTERNET İMKANI DA SUNULUYOR

İlerleyen teknoloji kütüphanelere uğrayanların sayısını azaltsa da İlçe Halk Kütüphanesi’nin 736 üyesi bulunuyor. 2015 yılında İlçe Halk Kütüphanesi’ni 8 bin 105 kişi ziyaret etti. Aylar arasında farklılık yaşansa da İlçe Halk Kütüphanesi’ne ilk 6 ayda 4 bin 926 kişi gelirken, ikinci 6 ayda 3 bin 179 kişi geldi. Üyelerin çoğunluğunun ilk ve ortaöğretim öğrencileri oluştururken en çok da çocuk kitaplarının okumak için ödünç alınıyor. Kütüphanenin en çok araştırma, performans ödevleri ile ders çalışma ortamı için kullanılıyor. İlçe Halk Kütüphanesi’nde ayrıca meraklıları için internet imkanı da sunuyor.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.