Mandalı Gıda'dan açıklama geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, et ve süt ürünleri, üretiminde taklit ve tağşiş yapan işletmeler ve ürünlerini açıklamış olduğu listede Mandalı Gıda'nın, hindi etinden üretmiş olduğu Mandalı Tekirdağ Usulü Hindi Köfte (Hindi Eti) markalı üründe tavuk eti tespiti yer alması üzerine Mandalı Gıda tarafından bir basın açıklaması yayınlandı

Mandalı Gıda'dan açıklama geldi
27 Temmuz 2015 Pazartesi 17:55

 HİNDİ ETİ OLDUĞUNA DAİR RAPORLARIMIZ MEVCUT

Mandalı Gıda tarafından yayınlanan basın açıklamasında "Tekirdağ Usulü Hindi Köfte üretiminde kullanmış olduğumuz Hindi etini tedarik ettiğimiz bir firmanın ürünlerinden kaynaklanan bu durum firmamızı mağdur durumda bırakmıştır. Ham madde temininden önce tedarikçi firmadan temin edilen ürünlerin Hindi Eti olduğuna dair raporlarımız mevcuttur. Bu raporlara istinaden ürün kabulü Gıda Mühendislerimiz tarafından yapılmıştır

TEDARİKÇİ FİRMA İLE İLİŞKİ KESİLDİ

Bakanlıkça alınan numunede Tavuk eti tespiti yapıldıktan sonra üretimi yapılan 02092015 parti nolu ürünümüz ivedi bir şekilde toplanıp, imhası gerçekleştirilmiş ve tüketicilerimizin sağlığı açısından sorun yaratacak bir durum meydana gelmemiştir. Akabinde tedarikçi firma ile firmamızın ilişiği derhal kesilmiş firmamıza yaşatmış olduğu mağduriyetten dolayı da, şirketimiz avukatları tarafından yasal ve hukuki yollara başvurulmuştur.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

MANDALI GIDA Tic. San. Ltd. Şti. olarak tüketicilerimizden özür diliyor, böyle bir durumun bir daha yaşanmayacağının sözünü veriyoruz. Unutulmamalıdır ki; Firmamız kurulduğu günden bu yana Türk halkının yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren, yasalara ve etik kurallara bağlılığı ilke edinmiş bir kuruluştur. Üretmiş olduğumuz hiçbir ürüne Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan madde; sadakat veya benzeri ürün katılmamaktadır. Ürünlerimizde taklit veya tağşiş söz konusu olabilecek bir durum kesinlikle yoktur. Firmamız 1979 yılından beri Türkiye de hijyeni, titizliği, kaliteli ürünleri ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak Geleneksel Meşhur Tekirdağ Köftesi Kültürünü yaşatmaya çalışan ender kuruluşlardan biridir. Bu doğrultuda tüketicilerimiz hiçbir şüpheye kapılmadan tüm ürünlerimizi, her zaman olduğu gibi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebilirler.

HUKUKİ HAKLARIMIZI ARAYACAĞIZ

MANDALI GIDA Tic. San. Ltd. Şti. olarak söz konusu Bakanlığın duyurusunu çarpıtarak, asılsız değerlendirmelere dayalı açıklamalarla ilgili de kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız"

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.