Memur sokak üzerine 21 derslikli yeni Ortaokul

Fevzipaşa İlkokulu’nun yanına yeni yapılan okulun ortaokul olarak eğitime açılmasını isteyen Fevzipaşa Mahallesi sakinleri gerekli imzaları toplamış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermişlerdi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, yeni yapılan binanın ortaokul olmasının mümkün olmadığı ve okulun ilkokul olarak Pazartesi günü eğitim ve öğretime açılacağını ifade ettiler. Diğer yandan mahalle sakinlerinin taleplerini karşılamak adına da Memur Sokak üzerine 21 derslikli ortaokul binasının yapılacağı ve Maliye ile tapudan da okulla ilgili işlemlerin tamamlandığı öğrenildi.

Memur sokak üzerine 21 derslikli yeni Ortaokul
11 Eylül 2014 Perşembe 08:12

ORTAOKUL YÖNÜNDE OLUMLU KARAR ÇIKMADI
Fevzipaşa İlkokulunun yanına yapılan yeni binanın ortaokul olması için mahalle sakinleri imza toplamış ama Ortaokul olması yönünde olumlu karar çıkmadı. Bu karara rağmen yetkililerden alınan bilgilere göre okulun arka alanında bulunan Memur Sokak üzerinde 21 derslikli yeni bir ortaokul binasının yapılacağı öğrenildi.

21 DERSLİKLİ ORTAOKUL YAPILMASI PLANLANIYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre “Yapılan görüşmeler sonucunda Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak’ta hazineye ait 4 bin 200 metrekarelik bir alan var. Diğer kalan kısımda ise vatandaşın yeri var. Şu an itibariyle o alana 21 derslikli yeni bir okul düşünülürken, bu sayede bölgenin ihtiyacını görecek ve herkes rahatlamış olacak. 5 bin metrekarenin üzerinde bir alan var ama biz sadece hazineye ait olan alanı istiyoruz ve 21 derslikli okul içinde 4 bin 200 metrekarelik alan bizlere yeter” denildi.

SÜREÇ NETLİK KAZANDIKTAN SONRA OKUL ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Yerimizi alalım okulumuzu yaparız diyen yetkililer, “Okulla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Maliye ve tapu işlemleri tamamlandı. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra da bir aksilik çıkmazsa ortaokulu inşallah Çerkezköy’ün hayırsever çifti Serkan-Müjgan Karagöz çifti yaptırmayı planlıyor. Süreç netlik kazandıktan sonra gerekli çalışmalara start verilecek” ifadeleri kullanıldı.

YENİ BİNA TEKLİ ÖĞRETİM İLE BAŞLAYACAK
Fevzipaşa İlkokulu’nun yanına yapılan binanın ortaokul olmaması yönünde bir takım bilgiler veren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Bakanlık ortaokul olmasını kabul etmiyor ve olmayacağı da belliydi. Bakanlık artık ortaokul ve ilkokulu bir araya toplamak istemiyor. Ayrıştıracağız diyorlar. Arka alanda bir arsamız var ve oraya ortaokul yapacağız. Okul ihtiyacımız da yok. Bu sene mesela Raif Dinçkök, 75.Yıl Ortaokulu, Nurullah Narin ve Gaziosman Paşa okullarında dördüncü sınıfları alarak ayrıştırdık. Olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Büyük çocuklarla küçük çocukların aynı bahçede olması aynı tuvaleti kullanması sıkıntı yaratıyor. Ayrıca yeni okulumuz tekli öğretim ile eğitim ve öğretime başlayacak” denildi.

İMAM HATİP AMBARDERE DE EĞİTİME BAŞLAYACAK
Diğer yandan HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanında bulunan Anaokulu binası da geçtiğimiz dönem İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilmişti. Ambardere’de devam eden İmam Hatip Ortaokulu ve lise inşaatının tamamlanmasının ardından İmam hatip Ortaokulu ile Lise bölümü yeni yerinde eğitim ve öğretime başlayacak, anaokulu binasının da teslimin ardından önümüzdeki günlerde eğitim ve öğretime açılacağı öğrenildi.

ANAOKULUNA KURUCU MÜDÜR ATANACAK

HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan anaokuluna Kurucu Müdür atandıktan sonra eğitime başlayacağın altını çizen yetkililer, “İmam Hatip de Ambare’de hem lise hem ortaokul olarak başlayacak. Yatırım Daire Başkanlığı’nın okulu devir alıp milli eğitime teslim etmesi lazım. Bize devretmeden oraya giremeyiz” açıklamasında bulunuldu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.