Meydan, pirince benzeyen beyaz taşlara bırakıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ordu, Tekpark’ın yol üstü park ücreti alımını durdurmasını ve 15 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbe girişimini değerlendirdi. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleşen demokrasi nöbetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu, “Orada bekleyenlerin içinde kendini aklamaya çalışan pirinç görünümlü beyaz taşlar var. Birilerini kullanarak kendilerini aklamaya çalışacaklardır. Meydanları boş bırakırsan bazıları Bayrağın altına sığınıp kendini aklamaya çalışırlar. Şu an o meydan, pirince benzeyen beyaz taşlara bırakıldı.” diye konuştu

Meydan, pirince benzeyen beyaz taşlara bırakıldı
28 Temmuz 2016 Perşembe 15:34

ESKİ YÖNETİM ZAMANINDA İPTAL EDİLMİŞTİ

Dün saat 09.00’da Çerkezköy’de hizmet vermekte olan Yemek Dünyası’nda gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Ordu, “Daha önceki belediye yönetimi, aldıkları kararla cadde üzerine park edilen araçlardan ücret talep edeceklerdi. Meclisin almış olduğu bu karara karşı o zamanlar da İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkemeden, cadde üzerine park edilen araçlardan ücret alınamayacağı, bunun kanunsuz bir uygulama olduğu kararı çıktı. O günkü yönetim İdare Mahkemesi’nin bu kararına uydu ve çalışmaları bitirip vatandaştan ücret talep etmedi.” dedi.

“SUÇ TEŞKİL ETTİĞİNİ SÖYLEDİK”

Tekirdağ’ın Büyükşehir olduktan sonra bu uygulamanın yeniden başladığını dile getiren Ordu, “Biz bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı’na bildirerek bunun yasalara uygun olmadığını, mahkemenin iptal kararı olduğunu ve bu karar olduğu müddetçe vatandaştan alınan paraların suç teşkil ettiğini söyledik.” diye konuştu.

“ALBAYRAK YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR”

Yapmış olduğu uyarılara rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kendilerine göre bir madde bulup, o madde hükmünce yol üstü park edilen araçlardan ücret alınacağını bildirdiklerini ifade eden Ordu, “Bunu hep söyledim. Kadir Albayrak yanlış yönlendiriliyor. Onun etrafındakiler yasayı incelemeden, kendi pencerelerinden bakarak bu uygulamayı yürürlüğe soktular ve şimdi de bırakmak zorunda kaldılar.” şeklinde konuştu.

“O VATANDAŞLARI DIŞARIDA BIRAKMAYIN”

Açıklamalarına devam eden Ordu, “Biz bu uygulamanın suç olduğunu bildiğimiz için suç duyurusunda bulunduk. Konuyla ilgili Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne gitmiştik ve mahkemeden iptal kararı çıktı.” dedi. Tekpark ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenen Ordu, “Mahkemenin iptal kararıyla birlikte işten çıkardığınız onca insanın durumu ne olacak? O vatandaşları dışarıda bırakmayın. Belediyenin belirli yerlerinde iş sağlanıp o çalışanların mağduriyeti önlenmeli.” ifadelerini kullandı.

“EN KÖTÜ DEMOKRASİ, EN İYİ DARBE İDARESİNDEN İYİDİR”

Tekpark’ın yol üstü park ücretlerinin iptal edilmesi üzerine değerlendirmelerini tamamlayan MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, 15 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbe girişimi hakkında da açıklamalarda bulundu. “En kötü demokrasi, en iyi darbe idaresinden iyidir.” diyen Ordu, “Vatandaş olarak benim inancım budur. Benim bakış açıma göre bu girişimin amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin idaresine el koymaktan ziyade Devletimizi parçalama isteğidir. Bunlar 1984’ten beri kadrolara sızan veya yetiştirilen militanlardır.” şeklinde konuştu.

“SADECE MHP KARŞI ÇIKTI”

1984’ten bu yana bu militanları destekleyen kademelerin olduğuna değinen Ordu, “Ben MHP İlçe Başkanı’yken Çerkezköy’deki siyasilerin içinden sadece MHP buna karşı çıkıyordu. Diğer siyasiler buna karşı koyamadı, bunlara kapılarını açtı. Bununla yetinmeyip kurdukları derneklere de yönetici yaptılar. Biz MHP olarak karşı çıktık, diğerleri oy almak için yanlarında oldu.” dedi.

“İNSANLARDAN NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN PARALAR TOPLADILAR”

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD)’ta sağdan saysan 20, soldan saysan 21 olmayan bir topluluğun, İstanbul’dan gelen 25-30 yaşlarında birinin emrine girdiğini belirten Ordu, “İnsanlardan ne olduğu belli olmayan paralar topladılar. Çerkezköy’de o kadar doktor olmasına rağmen buraya yeni gelen bir doktor Hastane Başhekim Yardımcısı oldu. Bunların böyle çalışmaları vardı.” dedi.

ORDU’DAN SUÇ AÇILIMI

Bir suçta 3 unsurun bulunduğuna dikkat çeken Ordu, “Suçu işleyen vardır, yataklık eden vardır, sebebiyet veren vardır. Hukuk devleti olduğumuz için yargıçlarımızın, hakimlerimizin, savcılarımızın durumu çok iyi tahlil edip suçluyu ve suçsuzu ayırt etmeleri; devleti parçalamaya, idareyi ele geçirmeye çalışanlara da hak ettikleri cezaları vermeleri gerekiyor. Ben bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİNİ KULLANARAK KENDİLERİNİ AKLAMAYA ÇALIŞACAKLARDIR”

Çerkezköy’de gerçekleşen demokrasi nöbetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu, “Çerkezköy’de hava çok puslu ve sisli. Orada bekleyenlerin içinde kendini aklamaya çalışan pirinç görünümlü beyaz taşlar var. Birilerini kullanarak kendilerini aklamaya çalışacaklardır. Belediye Başkanı’na tepki geliyormuş. Eğer ki Belediye Başkanı da bu durumlara karıştıysa vatandaşın tepki vermeye hakkı var. Ancak böyle durum yoksa attıkları çamur tutmaz. Ben Çerkezköy Belediye Başkanı’nın böyle bir şey yaptığını sanmıyorum.” dedi.

“O MEYDAN, PİRİNCE BENZEYEN BEYAZ TAŞLARA BIRAKILDI”

İlçe Başkanı olsaydı kendisinin de meydanlara çıkacağını belirten Ordu, “Meydanları boş bırakırsan bazıları Bayrağın altına sığınıp kendini aklamaya çalışırlar. Şu an o meydan, pirince benzeyen beyaz taşlara bırakıldı. Sonra da birilerine tepki gösterilmeye, leke atılmaya başlandı.” diye konuştu.

“DEVLET BAHÇELİ, DEVLET ADAMI OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Son olarak, askeri darbe girişimi sürecinde gösterilen duruşla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin makamlarında bulunanlara teşekkür ettiğini dile getiren Ordu, “Ama bu süreçte asıl saygı duyulması ve teşekkür edilmesi gereken kişi Sayın Devlet Bahçeli’dir, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Özellikle Devlet Bahçeli, devlet adamı olduğunu göstermiş, söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu vurgulamıştır.” dedi.
 
VATAN İÇİN BİRLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ
 
Ordu açıklamalarının sonunda ise, “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, Vatan için birliğimizi korumamız lazım. Tek Vatanımız, tek Türkiyemiz var. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sunnisi hep beraber el ele Vatanımızı korumalıyız” dedi.

Haber: Uğur Kılıç 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.