Milli Eğitim Müdürlüğü oyunu yavaşlatıyor

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan futbol sahasının onarım işlemleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yaklaşık 1 aydır gelemeyen cevap yüzünden askıda bekliyor

Milli Eğitim Müdürlüğü oyunu yavaşlatıyor
20 Nisan 2016 Çarşamba 16:07

OLUMLU YA DA OLUMSUZ DÖNÜŞ YAPILMADI

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkililerinden alınan bilgilere göre, Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar Mahallesi 424 ada 1 parselde bulunan futbol sahasında yapacağı onarım çalışmaları, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapılmadığından dolayı beklemede kaldı.

10 YIL ÖNCE TAHSİS EDİLMİŞTİ

Mevcut futbol sahasının rehabilite işlemlerinin gerçekleştirilip amatör spor kulüplerinin kullanımına bir önce açılmasını isteyen Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileri, “Çerkezköy Belediyesi’nin onarım çalışmalarına başlaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin almaları gerekiyor. Çünkü bu alan yaklaşık 10 yıl önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘okul yapılması’ amacıyla tahsis edildi fakat 10 yıldır yapılan herhangi bir çalışma yok.” ifadelerini kullandı.

1 AYI AŞKIN SÜREDİR CEVAP YOK

Edinilen bilgilere göre, 10 yıl önce Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘okul yapılması’ için tahsis edilen alanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce herhangi bir çalışma yapılmadı. Çerkezköy Belediyesi’nden 14 Mart 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen izin dilekçesinde, futbol sahasına gerekli çalışmaların yapılmak istendiği ve sahanın 2016-2017 sezonuna yetiştirilmesi planlandığı aktarıldı. Üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Çerkezköy Belediyesi’ne olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi’nin de tabiri caizse elini kolunu bağlamış vaziyette.

TEKİRDAĞ’DA DAHA FAZLA SAHAYA İHTİYAÇ VAR

424 ada 1 parselde bulunan futbol sahasının Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisinin ardından dönemin Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz zamanında gerçekleştirilen imar planı değişikliğiyle birlikte ‘Spor Alanı’ olarak belirlendiği öğrenildi. Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileri, “Bölgemizde ciddi manada saha sıkıntısı var. Takımlar maç ya da antrenman yapacak yer bulamıyor. Bunun için Tekirdağ’da daha fazla sahaya ihtiyacımız var. Bunun için Çerkezköy Belediyesi’nden buradaki mevcut sahada düzenleme çalışmaları yapmalarını ve burayı amatör spor kulüplerinin kullanımına kazandırmalarını istedik.” ifadelerini kullandı.

2016 – 2017 SEZONUNA YETİŞTİRMEK İSTENİYOR

Yazdıkları izin dilekçesine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olumlu bir geri dönüş yapılması durumunda çalışmalara hemen başlanacağını belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden izin aldıktan sonra yaklaşık 1 aylık bir ihale süreci var. İhalemizi gerçekleştirip 4 – 5 ay içerisinde tüm düzenlemeleri bitirip sahayı önümüzdeki sezona hazır hale getireceğiz.” diye konuştu.

ZEMİN SUNİ ÇİMLE KAPLANACAK

Öncelikle sahanın zeminini suni çimle kaplayacaklarını belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Çalışmalarımız kapsamında tribünler, tesisleri, ışıklandırmayı ve çevre düzenlemelerini de tamamlayarak futbol sahamızı resmi müsabakaların da oynanabileceği bir hale getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.