Minibüsçüler Akay’a sıkıntılarını iletti

S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek hem görevinde başarılar diledi hem de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Minibüsçüler Akay’a sıkıntılarını iletti
03 Temmuz 2014 Perşembe 07:54

TEPE ARAÇLARININ UĞUR MUMCU CADDESİNİ KULLANMASINI İSTEMİYORUZ
Haziran ayının başında yapılan genel kurulla S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına seçilen Ali Öztürk ve yönetimi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek hem yeni yönetimi tanıttılar, hem de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Başkan Akay’a çiçek takdim ederek görevinde başarılar dileyen Kooperatif Başkanı Ali Öztürk, yaptığı konuşmada, “Kronikleşmiş sorunlarımız var ve inşallah sizinle birlikte de bazı sıkıntıların üzerinden geliriz diye düşünüyoruz. Öncelikle Tepe Durağımız var onu Uğur Mumcu Caddesi’nden alarak Öztrak Caddesi üzerinde bulunan Vize Giyim önüne almak istiyoruz. Orada bir cep oluşması için daha önceden alınan Meclis kararı var. Hem trafiği rahatlatmış olacağız hem de Tepe araçlarımız Uğur Mumcu Caddesi’ne girmemiş olacak. Vize Giyim önünde durak var ama geriye alarak cep konulması lazım. Uğur Mumcu Caddesi’nden inmek bizlere büyük sıkıntı yaratıyor. Erna Center önünden almamız gereken yolcularımızı Altıyol Kavşağı Öztrak Caddesi girişinden alabiliriz” dedi.
İNCELEME YAPARAK GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPARIZ
Belediye Başkanı Vahap Akay ise, mevcut Encümen kararı olduğu için sadece cep açmanın yeterli olacağını belirterek sıkıntıyı çözebileceklerini ifade etti. Sıkıntıları tek tek sıralayarak konuşmasını sürdüren Öztürk, “Öztrak Caddesi Yemek Dünyası’nın karşısında bulunan durakta da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Durak önünde durup yolcu aldığımız yada indirdiğimiz zaman arkamızdan gelen arabalar haklı olarak kornaya basıyorlar ve zor durumda kalıyoruz. O kısımda da gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Arkada yol 3 metre genişliğinde oraya geldiğimizde yol daralıp 2,5 metreye düşüyor. Oranında gözden geçirilmesi gerekiyor” derken, Başkan Vahap Akay da o bölgenin sıkıntılı olduğunu ifade ederek, “Oranın dört yol olmasından dolayı çok karışık bir durum var ve orası adeta arap saçına dönmüş durumda. O bölümde de inceleme yaparak gerekli çalışmalarımızı yapabiliriz” cevabını verdi.
5 PERON VAR AMA BU BİLE BİZE YETMİYOR
Pazar Yeri girişinde bulunan 5 araçlık park yerinde de sıkıntılarının olduğunu dile getiren Ali Öztürk, şunları söyledi; “O alan araçlarımıza göre değil, küçük araçlara göre yapılmış orada da gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. O alandaki araçlar her mahalleye göre ayrılıyor. Gelen vatandaşlar mahallelere göre belirlenen araçlara biniyorlar. 5 peronun tamamı çalışıyor ve hatta bize eksik geliyor. Bir aracımızı da dışarı park ettirmek zorunda kalıyoruz. Zemini de çok bozuk ve geçici bir çözümle yapılsa bizler içinde çok iyi olur”
KÖY ARAÇLARI DA ESKİ OTOGARDAN ÇIKARILACAK
Belediye Başkanı Akay, yaptığı incelemeler sonucunda o bölgenin kaldırılmasına karar verdiklerini belirterek, “Bir tane durak olur araçlar yanaştığı zaman da insanlar hangi arabaya bindiğini bilir. O alanı oradan kaldıracağız. Yakında değil tabi ki Pazar Yeri kayacak ve onları da başka yere alacağız. Yeni yer yapılana kadar dokunmayacağız. Pazar Yeri Projesini hazırlıyoruz ve netleştikten sonra o kısmı oradan kaldıracağız. Köy araçları da eski otogarı geçici olarak kullanıyor ve onları da oradan çıkaracağız” dedi.
SON SIKINTI NARİN PARK OLDU
S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanı Ali Öztürk son olarak da, “Narin Park’ın okulların önünden geldiğimiz zaman girişi yukarıda ki kavşaktan yapıyoruz. Narin Park önünden bizlere bir geçiş verilse daha iyi olacak. Çoğu vatandaşımız yol uzadığı için şikayetçi oluyor. İdareten bir yol açılırsa bizlerde vatandaşlarımızda rahatlamış olacak” derken, Başkan Akay da ‘Bu yakında zor. Gerekli incelemeler yapılır durumu değerlendiririz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.