Mirasa ihanet ediyorsunuz!

Verdiği eğitimin kalitesiyle Çerkezköy, Tekirdağ ve hatta ülke çapında isminden söz ettiren ancak geçtiğimiz sene yürürlüğe giren sistemle birlikte ‘nitelikli okullar’ kategorisinde kendine yer bulamayan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin durumu içler acısı. Nitelikli okul olumadığı için bu yıl sınavsız öğrenci alan okulda şimdilerde taşınma telaşı yaşanıyor. Öyle ki, 2 blok halinde eğitim veren HFZ Anadolu Lisesi’nin eski bloğuna Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri taşınıyor

Mirasa ihanet ediyorsunuz!
12 Eylül 2018 Çarşamba 18:20

NİTELİKSİZ OKUL OLDU
Kurulduğu günden bugüne, verdiği eğitimin kalitesiyle adından sıkça söz ettiren ve üniversiteye öğrenci göndermekte yüksek yüzdelere sahip olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, tarihinin en karanlık dönemlerini yaşıyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yeni bir sistemle ‘nitelikli okullar’ kavramının dışında bırakılan ve sınavsız bir şekilde öğrenci almaya mahkum edilen okulun başına gelenler bununla sınırlı değil.

KÖTÜ YÖNETİM OKULU MAHVETTİ
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi eğitim kalitesinin, gerek okul yöneticileri, gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kötü yönetiminden kaynaklandığı konuşulurken, rahmetli Hacı Fahri Zümbül’ün Çerkezköy’e armağan ettiği büyük eser şimdilerde farklı bir sıkıntıyla karşı karşıya.



ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ AYNI BLOKTA!

Bilindiği üzere Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi aynı kampus içerisinde 2 bloktan oluşan bir lise. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve HFZAL okul yönetiminin yapmış olduğu anlamsız çalışmalar neticesinde okulun eski bloğu Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine tahsis ediliyor. Eski blokta hem Ortaokul hem de HFZAL’nin 9’uncu sınıf öğrencilerinin öğrenim göreceği öğrenilirken, senelerin Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin bugün geldiği durum eski mezunların da tepkisine neden oluyor.

NASIL TENEFFÜS YAPACAKLAR
Aralarında 7- 8 yaş bulunan öğrencilerin aynı bahçe içerisinde teneffüs yapması öğrenci velileri tarafından olumlu karşılanmazken, geçtiğimiz yıllarda teneffüs zili bulunmayan HFZAL’de ziller yeniden çalacak gibi görünüyor. Ortaokul öğrencileriyle Lise öğrencilerinin ders ve teneffüs saatlerini çakıştırmamak gibi bir düşüncenin de olduğu öğrenilirken, bu düşüncenin hayata geçirilmesi durumunda; ders işleyen öğrenciler, teneffüsteki öğrencilerin bahçede yapacağı gürültüden rahatsız olacağı inkar edilemez bir gerçek.

ORTAOKUL İKİLİ ÖĞRETİME DEVAM MI EDECEK?
Gerçekleşecek olan bu işlem sonunda Cumhuriyet İlkokulu’nda kalan öğrencilerin tekli öğretime geçeceği düşünülürken, HFZ Anadolu Lisesi’ne geçecek olan ortaokul öğrencileri için ise bambaşka bir söylenti var. İddiaya göre, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, geçecekleri yeni binada ikili öğretime devam edecekler!



LABORATUARLAR KAPATILIP SINIF HALİNE GETİRİLDİ

Tabi bu durum en çok da Hacı Fahri Zümbül Lisesi öğrencilerini etkileyecek. Çerkezköy’de ‘kaliteli eğitim’ denilince akla ilk gelen okul olan HFZAL’nin, yapılan bu taşınmadan sonra bir laboratuarı bile olmayacak. Çünkü, değişikliklerden etkilenen tek şey öğrenciler değil. Binlerce liralık yatırımla kurulmuş olan laboratuarlar da bu taşınmadan nasibini aldı. Öğrencilerin pratik yapmaları için kurulan bu laboratuarlarda artık bilimsel ekipmanlar yerine ders sıraları olacak. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve HFZAL yönetimin yapmış olduğu dahiyane çalışmalar sonrasında buralar da sınıfa dönüştürüldü. Laboratuarlardan çıkarılan cihazların ise ne şekilde değerlendirileceği şimdilik bilinmiyor.

Rahmetli’nin kemiklerini sızlattınız!
Merhum Hacı Fahri Zümbül’ün miraslarına ihanet, Anadolu Lisesiyle sınırlı kalmıyor. Anaokulu olması için inşa edilen Hacı Fahri Zümbül Ortaokulu da ikinci kez İmam Hatip Ortaokulu’na çevrildi!
 

 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nalan - 6 yıl önce
AKP ve yandaşları eğitimi baltalamak için elinden geleni yapıyor.
Avatar
hfz öğrencisi - 6 yıl önce
yazık ettiniz gül gibi okula !
Avatar
Adnan Güler - 5 yıl önce
Ersin’den bir numara olmaz normal sonuç.