MR için sevk tarih oldu

2013 yılında yer teslimi yapılarak yapım çalışmalarına başlanan yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde dün itibariyle MR ünitesi hizmete açıldı. Uzun yıllar hastaların MR için Tekirdağ ve Çorlu’ya gönderilmesi artık tarihe karışırken, bundan sonra Çerkezköy halkı yeni devlet hastanesinde MR işlemlerini gerçekleştirebilecek

MR için sevk tarih oldu
13 Nisan 2016 Çarşamba 15:38

MR ÜNİTESİNİ BASIN MENSUPLARINA TANITTILAR

2013 yılında yer teslimi yapılarak hafriyat çalışmalarının ardından yapımına başlanan yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yüzde 99’lık kısım tamamlandı. Yaklaşık bir ay içinde hizmete başlayacak olan yeni devlet hastanesinde dün itibariyle de MR ünitesi ve yeni Röntgen ünitesi hizmete başladı. Yeni hizmete başlayan MR Ünitesi için Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr.Kürşat Koparan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Necati Karaoğlu ve Devlet Hastanesi Müdürü Yalçın Ay yeni üniteyi gezerek basın mensuplarına tanıttılar.

İLK OLARAK MR ÜNİTESİ HİZMETE AÇILDI

MR Ünitesi hakkında konuşan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez, “MR Ünitesi Çerkezköy halkı tarafından uzun zamandır beklenen bir bölümdü. Açılacak olan yeni hastanemizle birlikte ilk olarak MR Ünitesi hayata geçmiş oldu. Vatandaşlarımız artık Tekirdağ yada Çorlu’ya gitmeden MR işlemlerini yeni hastanemizde gerçekleştirebilecekler” dedi.

ŞEHİR DIŞINDAN DA HASTA ALINABİLECEK

MR Ünitesinde görevli Radyoloji Teknikeri Kanber Can ise yaptığı açıklamada, “Trakya da bu cihaz üzerine henüz gelişmiş bir cihaz yok. Tüm çekimlere haiz son versiyon bir cihazdır. Ünitemizde 7/24 hizmet verebileceğiz. Bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bundan sonra MR için hiçbir hastamız şehir dışına çıkmayacak hatta şehir dışından da hasta alabileceğiz” açıklamasında bulundu.

MAĞDURİYETİ GİDERMEK ADINA MR ÜNİTESİ AÇILDI

Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Necati Karaoğlu ise yeni MR ünitesinin bölge halkına hayırlı olmasını temenni ederek, “MR ünitesi için ihaleye çıktık ve özel bir firma 3 yıllığına kazandı. Üç aylık süreçte cihaz kurumu tamamlandı ve halkımızın hizmetine açıldı. Hastalarımız önceden Tekirdağ ve Çorlu’ya gidiyorlardı ama artık bu sorun da ortadan kalmış oldu. Yaşanılan mağduriyeti gidermek adına MR ünitesini biran önce hizmete açmak istedik. MR ünitesiyle birlikte Bakanlıktan gönderilen dijital röntgen cihazının da kurum işlemi tamamlandı” diye konuştu.

PAZARTESİ GÜNÜ HEYET İNCELEMELERDE BULUNACAK

Yarın itibariyle taşınma işlemlerinin başlayacağını sözlerine ekleyen Karaoğlu, “Taşınma süreci tamamlandıktan sonra da hastanemizin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Resmi açılıştan önce de bir ay içinde de hasta kabulüne başlayabileceğiz. Hastanemizin yüzde 99’lık kısmı tamamlandı ve geriye kalan yüzde birlik kısmı da kısa bir süre içinde tamamlanmış olacak. Pazartesi günü itibariyle geçici kabul için Ankara’dan gelecek olan heyet incelemelerde bulunacak. Hastanemiz 206 yatak ile hizmete açılacak” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.