Müezzinoğlu: Akıl terini unuttuk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Müezzinoğlu: Akıl terini unuttuk
24 Eylül 2016 Cumartesi 10:08

Sanayi ve üretimin ülkenin en önemli meselelerinden olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, toplantıda yapılan konuşmaların ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı.
YOĞUN KATILIM YAŞANDI
ÇOSB Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğu, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve sanayiciler katıldı.

ÇOSB ÇEVRECİ BİR SANAYİ BÖLGESİ
ÇOSB’nin sunumuyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptı. Sözdinler yaptığı konuşmada, "Sunumda da görüldüğü gibi ÇOSB, 20 Milyar Dolar ciro ve 3 Milyar Dolar ihracatla Türkiye’nin en önemli üretim alanlarından biri. 34’ü yabancı menşeli olmak üzere toplam 240 işletmeyi içinde barındırıyor. ÇOSB birçok alanda altyapısını tamamlamış ve aynı zamanda çevreci bir sanayi bölgesi. ÇOSB olarak, bakanımızın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na ve tüm katılımcılara, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

SANAYİ VE ÜRETİM ÜLKENİN EN ÖNEMLİ MESELELERİNDEN
Eyüp Sözdinler’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sanayi ve üretim konuları ülkenin en önemli meseleleri arasında yer alıyor. Teknolojinin ve gelişimin her boyutunu burada güncel olarak görmek çok güzel. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, kendi bünyesinde doğalgaz sorununu çözmüş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile görüştük. İnşallah en kısa zaman içinde Trakya’daki bütün ilçelere en kısa zamanda doğalgaz götürülecek. Sizlere bu müjdeyi vermek istedim.”  

ÇOSB'YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
‘‘Türkiye 150 yıldır ‘alın teri’ diyor fakat ‘akıl teri’ unsurunu sürekli göz ardı ediyor. Akıl terine önem vermediğimiz sürece dünya ile olan yarışta ‘Biz de varız!’ diyemeyiz. 150 yıldır biz alın teri akıttık. Akıl terini unuttuk. Bizim bu iki unsuru sağ ve sol ayak gibi birlikte götürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde akıl teri birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz. Çerkezköy’de teknoloji akıl teri boyutunda. Burada ARGE ve yenilikçi üretim olduğunu görmek gurur verici. Bu nedenle Çerkezköy OSB’ye bundan sonraki süreçte çok daha önemli görevler düşüyor. Ülkemizin yarınları bu sayede daha güvenli olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yerine getirip, muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkabilmek için birlikte çok çalışmalıyız.”
SANAYİCİLERİN SORULARINI YANITLADI
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu sanayicilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca toplantıda söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi adının Çerkezköy-Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesi talebinde bulundu.
TOPLANTI SONA ERDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sanayicilerin sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi. Esprili üslubuyla dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, daha sonra ÇOSB’den ayrılarak Hema Endüstri A.Ş. (Hattat Holding)’ye fabrika ziyaretinde bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ihsan - 8 yıl önce
Unutan varsa sizsiniz, gelen kandırmış giden kandırmış akıl treni ni unutmak bir yana tren sizi bırakmış gitmiş... bizi niye karıştırıp çoğul konuşuyorsunuz? kanunları yapan atamaları yapan sizsiniz. sistemdeki bütün sorunların yaşanan tüm dertlerin kaynağı sizsiniz.. gelip şikayet deecek yerde gidin çözün.