‘Muhtarlar vatandaş ve devlet arasında köprü gibidir’

30 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye turuna çıkan Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMD) Genel Başkanı Ramazan Özünal, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘Muhtarlar vatandaş ve devlet arasında köprü gibidir’
22 Ağustos 2014 Cuma 07:42

VATANDAŞIMIZIN İLK BAŞVURDUĞU YER MUHTARLIKLARIMIZDIR
Kaymakam Kubilay’a gerçekleştirilen ziyarette Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcıları Ömer Kılıç, Hıdır Koluman, Aydın Dursun, Çerkezköy Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Akgün ile Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan muhtarlar katıldı. Ziyaretten ötürü konuklarına teşekkür eden Kaymakam Kubilay, ”Ziyaretten ötürü son derece mutlu oldum. Muhtarlarımız bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızdır. Yani kısacası görev süresi içersinde en yakın akrabamızdır. Vatandaşımızın kendine en yakın gördüğü mercii, her türlü sıkıntısında ilk başvurduğu yer muhtarlıktır” dedi.
HEP BERABER HİZMETTE BEBARELİK DİYORUZ
İdare yapımızda muhtarların çok önemli fonksiyonlarının olduğunu düşünüyorum diyerek konuşmasını sürdüren Kubilay, “Muhtarlarımız seçimle işbaşına geliyorlar. Büyük gayret ve fedakarlık ile çalışıyorlar. Her konu ile kamu kurum kuruluşları ile yakın ilişki içinde oluyorlar. Vatandaş ile devlet arasında önemli bir köprüdür. Özellikle birlik ve beraberliğin olmasında birleştirici, uzlaştırıcı unsurlar olmuştur. Muhtarlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Görevlerine de saygı duyuyoruz. Hep beraber hizmette beraberlik diyoruz” diye konuştu.
HALKIN HER TÜRLÜ SORUNLARI İLE İLGİLENEN TOPLUMUZ
Türkiye’nin her yerini sezon itibariyle gezdiklerini sözlerine ekleyen Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMD) Genel Başkanı Ramazan Özünal, “Kaymakamımız muhtarlarımıza değer veriyor, itibar gösteriyor. Onların problemlerini çok iyi anlıyor. Çerkezköy’de ki muhtarlarımız çok şanslı. Çerkezköy’de ki bu birlikteliğin ve ortak akıl çalışmasının örnek olmasını diliyorum. Çerkezköy bizim için çok önemlidir. Her konuda geçmiş dönemlerde Şükrü Dumanlar, şimdi ise Tahsin Akgün’ün iyi bir şekilde temsil gücü vardır. Sizlerle et tırnak gibiyiz. Halkın her türlü sorunları ile ilgilenen bir görevimiz var.” ifadelerini kullandı.
ÇAĞDAŞ HİZMET YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Özünal konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Bu toplumu yöneten iradenin geçmişte olduğu gibi bundan sonra ki dönemde daha çağdaş bir şekilde hizmet verme sorumluluğu var, bizde topluma hizmet verme gayreti içindeyiz. Arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimiz zamanlarda onlarla hizmet anlamında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Devlet ve millet arasında köprünün daha iyi olması için halka çağdaş hizmet yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
SONUNA KADAR HİZMET ETMEYE DEVEM EDECEĞİZ
Ülke genelinde 300’ü aşkın şubesi olan 52 bin muhtarla sürekli temas halinde olarak Türkiye’yi dolaştıklarını ifade eden Özünal, “Muhtarlarımızın en çağdaş şekilde hizmet vermesi için onlarla istişare yapıyoruz ve bizim Ankara’daki çalışmalarımız hakkında onları bilgilendiriyoruz. Muhtarlarımızın sosyal hakları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Demokrasimizin işlerliği açısından önemli  olan muhtarın konumunu güçlendirdiğimiz ve yasal yetkilerini belirlediğimiz vakit bu toplum için daha hayırlı olacaktır. İnşallah siyasi iradenin vereceği kararlar, çıkaracağı kanunlarla daha iyi yerlere geleceğiz. Muhtar camiası ülkesini, milletini sever, gelişmesi içinde elinden geleni yapar. Çalışmalarımızda herkes taşın altına koyarak daha çağdaş hizmet için gayret gösterecektir. Bizler hizmet için varız. Sonuna kadar hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
SORULARI CEVAPLANDIRDI
Basın mensuplarının “Kapaklı Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe oldu. Kapaklı’ya bağlı olan muhtarlıklar için dernek açmayı düşünüyor musunuz” sorusu sorulması üzerine konuşan Özünal, “Türkiye genelinde bizim kolumuz olarak bize talepte bulunan herkese kapımız açıktır. 11 muhtarı olan Kapaklı’da bir yönetim kurulu teşkil edilemez. Dernek açılması için 22 kişinin olması gerekiyor. Adeti ve yasal boyutu açısından öyle düzeyde olan her yerin talepleri halinde dernek açmalarına yardımcı oluyoruz” cevabını iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.