Mutlaka hesap sorulmalı

2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından yapımına başlanan ve 2004 yılında yapılan Yerel Seçimlerin ardından inşaatı duran İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu hizmete sokmak için Çerkezköy Belediyesi kolları sıvarken, Kapalı Spor Salonu’nun temelini atan ve kaba inşaatını bitiren Belediye eski Başkanı Mehmet Uz, “Kapalı Spor Salonu’nu 10 yıldır çürümeye terk edenlerden ve bir çivi çakmayanlardan mutlaka hesabı sorulmalı” açıklamasını yaptı

Mutlaka hesap sorulmalı
14 Ağustos 2014 Perşembe 07:15

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal ile birlikte 2004 yılı Mart ayından bu yana kaderine terk edilen İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekilleri Uğur Erem, Ali Çalışkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Kapalı Spor Salonu’nun 10 yıldır bu halde olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, salonu kısa sürede tamamlayıp Çerkezköy halkının hizmetine sunacaklarını belirttiler.
10 YILDIR ATIL DURUMDA
Kapalı Spor Salonu’nun içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, “Burası 2004 yılından bu yana atıl durumda ve kaderi ile baş başa bırakılmış, bina çürümeye yüz tutmuş. Oysa burada çok fazla bir harcama yapmadan hizmete açarak, gençlerin ve sporseverlerin kullanımına sunmak mümkün” değerlendirmesini yaptı.
ZEMİN VE DUVARLAR SAĞLAM
Salonun duvarlarının, seyirci tribününün, zemininin ve çatısının son derece sağlam olduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, “Yapılan ilk incelemelerde sadece salonun parkelerinin kısmen zarar gördüğü, pencerelerinin kırıldığı ve soyunma odalarının bulunduğu zemin katında eksiklikler ve su birikintilerinin olduğu ortaya çıktı. Şimdi buralar ile ilgili projeler hazırlıyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak projelerimizi spor salonumuzu faal hale getireceğiz” dedi.
ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ DURUMDA
10 yıldır salonun atıl durumda bırakılarak, kaderine terk edilmesine bir anlam veremediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, “Burası bitme noktasına geldiğinde Namık Kemal Bulvarı’ndaki salonun eksiği buradan daha fazlaydı. Odası Bakanlıktan alınarak tamamlandı ama burasına çivi çakılmadı. Böyle olunca da bu salonu çürümeye terk edilmiş bir durumda devir aldık.
PROJELER HAZIRLANIYOR
Burasını devir aldıktan sonra hemen gerekli incelemelerimizi Belediye Başkanımız Vahap Akay ile birlikte yaptık ve buranın yapılacak çalışmaların ardından hizmete açılması noktasında görüş birliğine vardık. Şuanda arkadaşlar burası ile ilgili proje çalışmalarını sürdürüyor. Onlar bitince tadilat çalışmalarına başlayacağı ve eksikleri tamamlayacağız. Eğer salonun parkelerinin değişmesi gerekiyorsa onları da yaptırıp, hizmete açacağız. Şuanda bize en çok sıkıntıyı sanırım zeminde çıkan su oluşturacak ama onu da çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
ZARAR VE ZİYAN TESPİT EDİLİP
MUTLAKA HESAP SORULMALI
Çerkezköy Belediyesi’nin kendi döneminde yapımına başlanan ve daha sonra kaderine terk edilen Kapalı Spor Salonu inşaatını tamamlayacak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye eski Başkanı Mehmet Uz, “Salonu hizmete açılmak için çalışmalara 10 yıl sonra başlanması güzel bir gelişme ancak o salonu 10 yıl boyunca çürümeye terk eden Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, Encümen Üyeleri ve bürokratlar hakkında rücu davası açılmalı. Zarar ve ziyan tespit edilerek bu kişiler hakkında dava açılmalı ve Savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı” çıkışında bulundu.
NEDEN 2004 MART’INDA AÇILAMADI?
Kendisinin Belediye Başkanlığı’nın son yılında salon inşaatına başlandığını ve önemli ölçüde tamamlandığının altını çizen Mehmet Uz, “Sadece zeminin betonunun kuruması beklenilip, parkeler takılacaktı. Zemin yaş olduğu için parkeler zarar görmesin diye seçimden önce salonun zeminini parke ile kaplamadık. Bizden sonra sadece parkeler yapıldı ve öyle bırakıldı. Parkeler yapılsaydı 2004 yılının Mart ayında hizmete açardık. Ama sadece zemin ve parkeler zarar görmesin, kamu malı israf olmasın düşüncesi ile zeminin parkelerini yapmamıştık. Bizden sonra sadece parkeler yapıldı ve öyle bırakıldı. Oysa geçici kabul, hak edişler, kesin kabul falan hepsi yapıldı ama ne hikmetse o salon hizmete açılmadı, 10 yıl boyunca çürümeye terk edildi” dedi.
NELERİ EKSİKTİ?
Zemin dışında soyunma odalarının, skorbord ve ısınma tesisatının eksik olduğunu belirten Mehmet Uz, “Bizim hedefimiz 19 Mayıs 2004 yılında salonu hizmete açmaktı ama seçilemeyince yeniden bu mümkün olmadı. Bizden sonra gelen Ali Ertem ve Yönetimi ise oraya çivi çakmayarak, çürümeye terk etti. Buna kıskançlık mı diyelim, veya iş bilmemezlik mi diyelim bilmiyorum ama o yatırımın 10 yıl boyunca çürümeye terk edilmesi asla kabul edilemez. O nedenle yapanın yaptığının yanına kar kalmaması için mevcut yönetim dava açmalı ve eski yönetim ve bürokratlardan hesap sormalı” diye konuştu.
ERTEM’İ ELEŞTİRDİ
Ali Ertem’in 2 yıl önce bazı okullara portatif salon yapınca “Çerkezköy’de bir salon var, okullara da yaptık, ikinci salon lüks” dediğini hatırlatan Mehmet Uz, “2 yıl sonra ise seçim beyannamesine yeni bir Kapalı Spor Salonu yapmayı koymuş.  Bu seçmeni aptal yerine koymaktır. Madem ikinci salon lüks, neden 2 yıl sonra seçim beyannamende yer alıyor?” sorusunu yönetti.
TRAKYA’NIN EN BÜYÜĞÜ
10 yıldır kaderine terk edilen Kapalı Spor Salonu’nun oyun sahası bakımından Trakya’nın en büyük sahası olduğunu ve 1000 kişilik seyirci kapasitesinin bulunduğunu belirten Mehmet Uz, “Umarım en kısa sürede burası tamamlanarak Çerkezköylü sporseverlerin  hizmetine açılır. Biz orayı komple bir spor alanı olarak düşünmüştük ama sonra orası kaderine terk edildi, Hayvan Barınağı vs. yapıldı. İnşallah bu yönetim oraları derler ve toplar daha sonra ise Çerkezköylü gençlerin kullanımına sunar” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski chp li - 10 yıl önce
ah be mehmet başkan salona gelene kadar hesap soracak o kadar çok konu var ki,ama hesap sormak için önce yürek lazım,yürek.oda bunlarda yok
Avatar
mustafa - 10 yıl önce
sayın başkan çok haklı.bu zarar tespit edildikten sonra sorumlulara ödetilsin.10 yıldır """maaşlarından"""zararı karşılayacak birikim yaptılar zaten.