Ne Kubilay’ın ne de Abban’ın istediği oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, ÇTSO’nun Ambardere Mevkii’ndeki eğitim kampüsüne yaptırıyor olduğu Sosyal Bilimler Lisesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı

Ne Kubilay’ın ne de Abban’ın istediği oldu
19 Temmuz 2017 Çarşamba 18:30

İLK ATILIM ÇETİN GROUP’TAN GELMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere Çerkezköy’ün eski Kaymakamı Metin Kubilay, eğitim kampus alanını Çerkezköy’e kazandırmak için yoğun çaba harcamış ve alanın Çerkezköy’de kalması için yaptığı girişimlerin ilk sonucunu Çetin Group’tan almıştı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşi Sevval Çetin’le yapılan protokol sonrası eğitim kampüsü Çerkezköy’e kazandırılmıştı.
KUBİLAY’IN GÖNLÜNDE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ YATIYORDU
Kaymakam Kubilay’ın yeni girişimleri de olumlu sonuçlanırken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’da bir okul sözü vermiş, kamuoyu tarafından ‘Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ yapılması beklenirken ÇTSO Yönetimi ‘Sosyal Bilimler Lisesi’ yapmaya karar vermişti. Bunun nedeninin ise dönemin Kaymakamı Metin Kubilay’ın katılmış olduğu programlarda sık sık ‘Benim gönlümden Çerkezköy’e Sosyal Bilimler Lisesi kazandırmak geçiyor’ ifadelerini kullanması olduğu düşünülüyordu.



İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Nitekim, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da istediği olmuştu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitim kampüsüne bir Sosyal Bilimler Lisesi yapma kararı almıştı. Protokol imzalandı ve bir süre sonra okulun temeli de atıldı. Kaba inşaat hızlı bir şekilde ilerleyen ve birkaç ay içerisinde tamamlanması planlanan Sosyal Bilimler Lisesi’yle ilgili ÇTSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısında yeni bir gelişme yaşandı.
DİLEKÇE GÜNDEME ALINDI
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve 6 meclis üyesinin imzasını taşıyan bir dilekçe, meclis gündemine alınmak üzere oylandı ve kabul edildi. Dilekçede şu ifadeler yer alıyordu: “T.C. Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tarihsiz 82364990 sayılı yazısı ile, yazı ekinde bulunan inceleme raporuna istinaden 06.09.2016 tarihli protokol ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mah. Ambardere mevki 1288 ada 5 parselde Sosyal Bilimler Lisesi olarak yapımı planlanan okulun Spor Lisesine dönüştürülmesi talebi hakkında bölgemizin nitelikli teknik eleman ihtiyacı doğrultusunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülmesinin önerilmesi konulu önergemizin gündeme alınmasını arz ederiz.”
KAYMAKAM ABBAN SPOR LİSESİ OLMASINI İSTEDİ
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın ÇTSO Yönetim Kurulu’na sunduğu dilekçede, “06/09/2016 tarihli protokolle Gazi Mustafa Kemal Paşa mah ambardere mevkii (1288 ada 5 parsel) Sosyal Bilimler Lisesi olarak yapımı planlanan okulun Spor Lisesine dönüştürülmesi hususunda; Gereğini rica ederim.” ifadeleri kullanıldı ve inceleme raporu Ek’te gönderildi.



MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN İNCELEME RAPORU

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şube müdürleri Abdullah Nair ve Yusuf Hayri’nin imzalarıyla hazırlanan inceleme raporunda ise şu açıklamalara yer verildi: “İlçemizde, 1 Fen Lisesi, 4 Anadolu lisesi, 3 temel lise, 1 Özel Anadolu Lisesi, 1 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 1 Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunmakta olup, bu okullarımızın 9. sınıflarında 2274 öğrencimiz okumaktadır.
 
Ara ve aranan eleman sayısının en yüksek olduğu ilçelerden biriyiz. Aynı puan (350-500) aralığında öğrenci alan akademik liselerimize yaklaşık 1000 öğrenci kayıt olacaktır. Sosyal Bilimler Lisesi açıldığında aynı kaynaktan öğrenci alacağından dolayı Mesleki eğitime kaynaklık eden öğrenci oranı/sayısı düşecektir.
 
İlçemiz Ambardere Mevkii’nde 132 dönüm arazi üzerinde kurulan eğitim kampüsünde şu an itibariyle 1 Fen Lisesi ve 1 Sosyal Bilimler Lisesi binaları yapılmaktadır. 2017-2018 yatırım programı çerçevesinde 1 adet 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu yatırım programına alınmış olup ihale süreci başlatılmıştır. Süleymanpaşa ilçenizde 1 adet Sosyal Bilimler Lisesi mevcut olup, Spor Lisesi bulunmamaktadır. İlimizde 9. sınıf çağ nüfusunun oldukça fazla olduğu bilinmektedir. Bu öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdamının sağlanmasında onlar için doğru ve farklı bir seçenek oluşturacak en az bir Spor Lisesi açılmasına ihtiyaç olduğu kanaati oluşmuştur.
 
Bu itibarla; ilçemiz Ambardere mevkiindeki eğitim kampüsünde yapımı devam etmekte olan ilçemiz Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ve Tekirdağ Valilik Makamı ile yapılan protokolde Sosyal Bilimler Lisesi olarak belirtilen okulun; Spor Lisesi olarak dönüştürülmesi ilçemiz için bir ihtiyaç olarak görülmektedir.
 
Spor Lisesi için gerekli olan; en az 12 derslik, kondisyon salonu, aynalı jimnastik salonu, aletli spor salonu, aynı anda birden fazla grubun çalışma yapabileceği kapalı spor salonu ve kız erkek öğrenciler için ayrı olmak üzere toplam 100 öğrenci kapasiteli pansiyon gibi birimlerin yapılabileceği alanlar fazlasıyla mevcuttur. Yapım aşamasında olan okulun Spor Lisesi olarak yapılması durumunda söz konusu birimler için gerekli düzenlemelerin hemen yapılabilmesi mümkün olabilecektir.”
SPOR LİSESİNE SICAK BAKMADIK
Dilekçenin meclis gündemine alınması ve ilgili gündem maddesinin görüşülme sırası geldiğinde açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Yönetim olarak Spor Lisesine sıcak bakmadık. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ara elemana ihtiyacımız olduğu için bunun teknik lise olarak dönüştürülmesini talep edeceğiz. Konuyu Kaymakamımıza ilettik.”dedi. Sosyal Bilimler Lisesi’nin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi yönündeki talep meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
İKİ KAYMAKAMIN DA İSTEDİĞİ OLMADI
Durum böyle olunca ne eski Kaymakam Metin Kubilay’ın istediği ne de Çerkezköy’ün şu anki Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın isteği gerçekleşmiş oldu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Spor Lisesi’ne sıcak bakmadıklarını belirtti ve Çerkezköy kamuoyunun en başından beri öngördüğü ‘Ticaret ve Sanayi Odası, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapacaktır’ yargısını kabullendi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.