O kavşağa tedbir kararı

Çerkezköy’ün her geçen gün gelişen ve nüfusu artan bölgesi Tepe Mevkii’nin, beraberinde trafik sorunlarını da getirdiğini, bölge ve çevresine yapılan ve yapılacak yeni yatırımlarla birlikte özellikle belirli saatlerde trafik’in büyük bir sorun haline geldiğini ve Tepe Camii ile Tepe Emlak Konutları girişinin bulunduğu noktaya bir düzenleme yapılması gerektiğini "Buraya düzenleme şart" başlığı ile gazetemize taşımıştık. Daha sonra ise "Ne bekleniyor" başlığı altında haberimizi yinelemiştik

O kavşağa tedbir kararı
26 Nisan 2016 Salı 15:35

 KAYMAKAMLIKTAN CEVAP GELDİ

Haberimize Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay imzası ile bir cevap geldi. Gelen yazıda şu ifadelere yer verildi: "İlçemizde yayınlanan Çerkezköy Gazetesi'nin 08 Nisan 2016 sayılı nüshasında yer alan 'Ne bekleniyor?' başlıklı haber ilişikte gönderilmiştir. Konunun incelenmesini, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından gerekli tüm tedbirlerin ivedilikle alınması hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim"

İŞTE HABERİMİZ

Konu ile ilgili 8 Nisan 2016 tarihinde yapmış olduğumuz haber:

Ne bekleniyor?

"Çerkezköy’ün her geçen gün gelişen ve nüfusu artan bölgesi Tepe Mevkii’nin, beraberinde trafik sorunlarını da getirdiğini, bölge ve çevresine yapılan ve yapılacak yeni yatırımlarla birlikte özellikle belirli saatlerde trafik’in büyük bir sorun haline geldiğini ve Tepe Camii ile Tepe Emlak Konutları girişinin bulunduğu noktaya bir düzenleme yapılması gerektiğini yazmıştık. Belirtilen konumda herhangi bir düzenleme planlanıyor mu? Olası bir trafik kazasında sorumluluk kime ait? Düzenleme yapılması için ne bekleniyor?

TRAFİK SORUNU BÜYÜYOR

“Çerkezköy’ün hızlı gelişmekte olan bölgesi Tepe Mevkii’nde trafik sorunu her geçen gün artıyor. Çevresinde toplu konutların bulunduğu ve nüfus olarak her geçen gün artan Tepe’de nüfusa paralel olarak öğrenci sayısı da her geçen gün artarken, trafik sorunu da bir o kadar büyüyor.

TRAFİK KAZASI RİSKİNİ TETİKLİYOR

Özellikle Tepe Camii önünden Emlak Konutları tarafına, Çerkezköy tarafına ve İstanbul yolu istikametine giden yolun birleştiği kavşakta sinyalizasyonun  olmaması trafik kazalarına adeta davetiye çıkarıyor. Çerkezköy ve İstanbul istikametinden gelen araçların Tepe Emlak Konutları içerisinden çıkan araçlara yol vermek yerine hızlı ve trafik kurallarına uymayarak kavşağı geçmesi olası bir trafik kazası riskini arttırıyor.

DÜZENLEME TALEP EDİLİYOR

Tepe Emlak Konutları girişinde bulunan bu kavşakta trafik iş ve okul çıkışlarında daha yoğun bir hal alıyor. Ayrıca bu yolda, karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan yayalar da zor anlar yaşıyor. Bu kavşağın trafik nedeniyle alarm vermeye başladığını belirten sürücü ve yayalar acilen bu yolda düzenleme yapılmasını talep ediyor”

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.