O tren buraya gelecek!

1 Mart 2013’ten bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı tren seferlerinin yapılmaması ve belirtilen tarihten bu güne kadar verilen tarihlerin hiçbirinde hattın hizmete açılmamasından dolayı vatandaşların ve bölge halkının mağduriyeti devam ediyor

O tren buraya gelecek!
03 Mart 2016 Perşembe 15:52

SIKINTIYA DÜŞÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden birine sahip olan Çerkezköy’de, 1 Mart 2013 tarihinden bu yana Çerkezköy-İstanbul hattı Tren seferlerinin yapılamaması hem vatandaşları hem bölge halkını büyük sıkıntıya düşürmeye devam ediyor.

BELİRTİLEN TARİHLERDE BAŞLATILAMADI

AK Parti tarafından seçim vaatleri arasında yer alan ve 19 Kasım 2015 tarihinde açılacağı sözü verilen tren seferleri hala başlayamazken, 1 Mart 2013 tarihinden bu yana yenileme çalışmaları gerekçesiyle iptal edilen tren seferleri bugüne kadar açılacağı duyurulan hiçbir tarihte başlatılmadı.

ULAŞIMIN BİR HAK OLDUĞUNU UNUTTU

Genel Seçim öncesi “törenle” açılan ve birkaç ay sonra durdurulan Çerkezköy-Kapaklı-Uzunköprü tren seferlerinin ise kapanma sebebine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “Gelir gideri karşılamadığı için seferler iptal edildi” açıklamasında bulunmuş ve ulaşımın bir hak olduğunu unutmuştu.

GÜVENLİ VE UCUZ ULAŞIM ANAYASAL HAKTIR

Bir türlü bitmek bilmeyen yol yapımları ve sözde kalan seçim vaatleri nedeniyle  Tekirdağlıların mağduriyetinin ne zaman giderileceği merak edilirken, Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin iptal edilme gerekçesinin Milletvekili Ayşe Doğan tarafından bu şekilde açıklanması güvenli ve ucuz ulaşımın anayasal bir hak olduğu günümüzde tezatlık yaratmıştır.  Vatandaşların yaşadığı ulaşım mağduriyetinin önümüzdeki günlerde bölge temsilcileri ve bakanlık tarafından ne gibi çalışmalar yapılarak giderileceği merak ediliyor.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.