Öğe; ‘açıklaması kendisini bağlar’

Ak Parti Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın, Ankara da meydana gelen patlama olayının ardından sosyal medya hesabından ‘95 değil 1095 kişi ölseydi de o hamile eşinin ve 3 yaşındaki çocuğunun yanındaki polis ölmeseydi’ söyleri büyük tepki toplamıştı. Konuyla alakalı bilgisine başvurduğumuz mevcut İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, konunun kendileriyle alakalı bir durum olmadığını belirterek, Alaettin Demirbağ’ın yaptığı açıklamanın kendisini bağladığını ifade etti

Öğe; ‘açıklaması kendisini bağlar’
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:43

PAYLAŞIMI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Ankara da Cumartesi günü yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük kanlı saldırısının ardından 97 kişi hayatını kaybederken, 160 kişinin de yaralandığı ifade edilmişti. Patlamanın ardından ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilirken, Ak Parti Çerkezköy Eski İlçe Başkanlarından Alaettin Demirbağ ise sosyal medya hesabından çok tartışılacak bir yorum paylaşarak takipçilerini fena halde kızdırdı.

VAHŞİCE SALDIRILARDIR

Yapılan açıklamanın ardından bilgisine başvurduğumuz Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdulah Öğe, düzenlediği basın toplantısı ile konuya açıklık getirdi. Öğe yaptığı açıklamada, “öncelikle merhum saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Diğer yandan meydana gelen saldırıda Eğitim sen üyesi olan iki arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Bir çok kez dile getirmiştim, hangi siyasi parti olursa olsun, siyasi hesapla bir oy için dahi bu tür terör eylemlerini hiçbir zaman tasvip etmedik. Özellikle 7 Haziran seçimleri öncesinde de Diyarbakır’da da olay oldu ve burada siyasi hesap için bu tür terör eylemleri yapıldıysa bunlar çok vahşide saldırılardır” dedi.

YAZDIKLARI TAMAMEN KENDİSİNİ BAĞLAR

Ankara meydana gelen saldırıyı bir tür oyuna benzettiğini ifade eden Abdullah Öğe, “genel olarak böle gözüküyor. Siyasi görüş ne olursa olsun bu tür eylemler bir oy için yapılıyorsa çok vahşice çok haince saldırılardır. Bu konularla alakalı durumlar netlik kazandıkça genel merkezimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Eski İlçe Başkanımız Alaettin Demirbağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama öncelikle kendisini bağlar. Bizim teşkilat olarak parti ve yönetim kurulundan bir tanesinin açıklaması değildir. Şahsımın da bir açıklaması değil. Bu süreçte bir açıklama da bulunmadık ve yazdıkları tamamen kendisini bağlar” diye konuştu.

YAZININ DOĞRU OLMADIĞINI KENDİSİNE İLETTİM

Alaettin Demirbağ’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın ardından kendisini bizzat telefonla aradığını ifade eden Öğe, “kendisini arayarak açıklamanın doğru olmadığını ve kaldırması gerektiğini söyledim. Yaptığımız görüşmenin ardından yazıyı hemen kaldırdı. Kötü bir niyetle yazmadığını ifade etti. Bu süreçte doğru olmadığını kendisine iletim. Ben zaten sosyal medyadan bir açıklama yapmıyorum. Sosyal medyadan yapılan açıklamaları da doğru bulmuyorum. Yerel de bir sıkıntı varsa zaten basın toplantısı düzenleyerek yapıyoruz. Bu tür açıklamaların da gereksiz olduğunu dile getiriyorum” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.